Tällaisella tekstiviestillä Olli Lindholm antoi potkut Yö-basisti Jay Lewisille: uutuuskirja paljastaa viestin sisällön sanasta sanaan

Julkaistu:

uutuuskirja
Jay Lewis kertoo elämäkerrassaan hätkähdyttävästä hetkestä, kun hän sai Olli Lindholmilta potkut Yö-yhtyeestä tekstiviestillä.
Muusikko Jukka ”Jay” Lewis soitti bassoa Yö-yhtyeessä 18 vuoden ajan, kunnes sai yllättäen Olli Lindholmilta potkut bändistä joulukuussa 2016 – tekstiviestillä.

Potkut tulivat Lewisille täytenä yllätyksenä ja tuoreessa Yöstä valoon -kirjassa (Bazar 2019) hän kertoo ensimmäistä kertaa sanasta sanaan, mitä surullisen kuuluisassa tekstiviestissä luki.

Lewis kertoo kirjassa, että hän oli makoillut sängyllä hieman krapulaisena pikkujouluhulinoiden jälkeen ja pohdiskellut pari päivää aiemmin tekstiviestillä potkut bändistä saaneen Asko ”Daffy” Terävän kohtaloa.

– Viesti kilahtaa puhelimeeni, ja se on Ollilta. Siinä lukee: ”Etkö sää kuunnellut mun puheviestin ja tiedä missä mennään? En vaan enää pysty nouseen teidän kanssa lavalle. Kiitos kaikesta. T: Olli”, Lewis kertoo kirjassa.

Lindholm oli ilmeisesti jättänyt Lewisin puhelimeen jo aiemmin ääniviestin, mutta se ei ollut koskaan saapunut perille.

– Istun sängylläni ja tärisen. Nytkö se kaikki loppui, ajattelen, ja tuntuu siltä kun olisin juuri ollut onnettomuudessa tai joku läheinen olisi kuollut. Taidan olla sokkitilassa. Paleltaa ja tutisuttaa. Tämä asia, joka on ollut hyvin kauan runkona koko elämälleni, on nyt poissa, Lewis kertoo kirjassa tuntemuksistaan.

Lewis pohtii kirjassa, että hänen olisi varmaankin ollut viisainta lähteä itse ajoissa Yöstä, mutta hän ei kuitenkaan tehnyt niin.

– Nyt tuosta erottamisasiasta tuli järjetön julkisuushaloo, josta uusi bändini Jay Lewis Gang tosin vahingossa hetken aikaa hyötyi, ainakin hieman.


Potkujen jälkeen Lewis vaati Olli Lindholmilta oikeusteitse 35 000 euron korvauksia. Lewis kertoi tuolloin menettäneensä kyseisen summan rahaa, kun ei päässyt esiintymään sovituille keikoille. Pirkanmaa käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi kanteen ja Lewis joutui itse maksumieheksi kustantamaan Lindholmin oikeudenkäyntikulut.

Kirjassa Lewis kertoo, että oikeusjuttu oli hänen mielestään virhe, mutta hän halusi saada sen, mitä hänellä kuuluu.

– Kaikki mitä siinä tapahtui oli ihmisluonteeni primitiivisen puolen aktivoitumista. Minulta vietiin periaatteessa kaikki toimeentulo, ja myös se työ, jota olin tehnyt lähes kaksi vuosikymmentä, muidenkin kuin oman mielipiteeni mukaan myös varsin onnistuneesti, hän kertoo kirjassa.

– Mutta kun kaikki se katosi sekunnissa ilmaan, sisälläni heräsi peto. Se peto vaati oikeutta.


Lewis toteaa kirjassa, että koko ”mediasirkus” olisi voitu välttää, jos Lindholm olisi tullut vastaan maksamalla hänelle kiertueesta kuuluvan korvauksen.

– Jälkikäteen Olli oli itsekin kenties sitä mieltä, että pieni korvaus olisi ollut se kaikkein järkevin ratkaisu. Nyt oikeusjuttu vei lähes kaksi vuotta elämästämme ja uuvutti henkisesti, Lewis sanoo kirjassa.

– Kolme kertaa yritimme ehdottaa Ollille ja hänen lakimiehelleen sovittelua lakituvan ulkopuolella, viimeiseksi jopa käräjäoikeus ehdotti sovittelua jo ennen oikeuden valmistelua, mutta vastaus pysyi samana: ”En maksa penniäkään”.

Jay Lewisin elämäkerta Yöstä valoon (Bazar) julkaistaan 15. lokakuuta.