Nuori Game of Thrones -tähti avautuu menestyssarjassa näyttelemisen karuista seurauksista – koko kehonkuva muuttui rajujen toimenpiteiden seurauksena

Julkaistu:

Näyttelijä Maisie Williams, 22, kertoo hävenneensä kehoaan lähes koko Game of Thrones -kuvausten ajan.
Näyttelijä Maisie Williams nähtiin Arya Starkin roolissa menestyssarja Game of Thronesin kaikilla kahdeksalla tuotantokaudella. Yli kymmenen vuoden ajan sarjan fanit saivat seurata vierestä sekä Aryan että Maisien matkaa lapsesta aikuiseksi.

Nyt 22-vuotias Maisie avautui hiljattain Voguelle siitä, millaista oikein oli kasvaa nuoreksi naiseksi ja samalla tähdittää yhtä kaikkien aikojen suosituimmista televisiosarjoista. Maisien mukaan hänen aikuistumistaan yritettiin piilotella kaikin mahdollisin keinoin.

– Noin kaudella 2 tai 3 kehoni alkoi muuttua ja minusta alkoi tulla nainen. Mutta Arya yritti samaan aikaan naamioida itsensä pojaksi. Minulla oli hyvin lyhyet hiukset ja olin koko ajan lian peitossa. Nenääni yritettiin varjostaa niin, että se näyttäisi leveämmältä. Näytin hyvin maskuliiniselta, Maisie muisteli lehdelle antamassaan haastattelussa.

– Myös rintani sidottiin, jotta kaikki kasvu voitaisiin piilottaa. En tiedä, oloni oli kamala kuusi kuukautta vuodesta ja häpesin itseäni, hän jatkoi.


Maisie joutui käsittelemään kehoaan ja seksuaalisuuttaan myös Game of Thronesin viimeisellä kaudella. Kahdeksannella kaudella esitetyssä kohtauksessa Arya (Williams) menetti neitsyytensä lapsuudenystävälleen Gendrylle (Joe Dempsie).

Kohtaus järkytti sarjan faneja, sillä Arya-hahmo oli sarjan alkaessa pieni lapsi. Todellisuudessa Maisie oli kuvausten alkaessa jo 14-vuotias ja kyseistä kohtausta kuvattaessa hän oli täysi-ikäinen. Sarjan fanit kommentoivat kohtausta Twitterissä tuolloin täysin järkyttyneinä. Monien mielestä kohtaus tuntui samalta kuin katsoisi oman sukulaislapsensa tositoimia.
Maisie kommentoi itse kohuttua jaksoa Entertainment Weekly -lehden haastattelussa heti jakson ilmestymisen jälkeen. Maisie kertoi, että Sansa Starkia sarjassa näytellyt Sophie Turner soitti hänelle heti käsikirjoituksen saatuaan. Turner kysyi, oliko Williams jo lukenut kakkosjakson sivut. Williams ei ollut.

Kun hän siirtyi lukemaan kyseisen jakson käsikirjoitusta, hänelle valkeni käsikirjoittajien idea kaikessa kauheudessaan.

– Ensin ajattelin, että tämä on pelkkä läppä. Ajattelin, että tämähän on hyvä vitsi, Maisie muisteli.

– Sitten kysyin, että koska oikein kuvaamme tämän, ja ajattelin, että minun täytyy alkaa käydä enemmän salilla.


Maisie Williams ei ole ainoa Game of Thrones -tähti, joka on vuosien varrella avautunut hittisarjan ja sitä seuranneen julkisuuden vaikutuksista yksityiselämään. Myös Maisien sisarta sarjassa näytellyt Turner, 23, on puhunut avoimesti kokemuksistaan julkisuudessa.

– Minulla ei ollut motivaatiota mennä ulos tai tehdä mitään. Ei edes parhaimpien ystävieni kanssa. En halunnut nähdä heitä, lähteä heidän kanssaan ravintolaan, Turner muisteli synkimpiä hetkiään Dr. Philin ohjelmassa huhtikuussa.

– Minä vain itkin ja itkin pukiessani vaatteita päälle. Minusta tuntui, etten pysty tähän, en voi mennä ulos. En halua tehdä mitään, nainen kertoi.