Jari-Matti Latvala iski silmänsä Maisa Torppaan televisiossa – piiritti kaunotarta sinnikkäästi viisi vuotta ennen kuin rakkaus roihahti - Viihde - Ilta-Sanomat

Jari-Matti Latvala iski silmänsä Maisa Torppaan televisiossa – piiritti kaunotarta sinnikkäästi viisi vuotta ennen kuin rakkaus roihahti

Tv-persoonan ja rallitähden rakkaus syttyi keväällä 2016. Onni kesti 3,5 vuotta.

Maisa Torppa ilmoitti maanantaina Instagramissa eronneensa Jari-Matti Latvalasta.

14.10.2019 13:46

Rallitähti Jari-Matti Latvala tiedotti perjantaina, että hänen häänsä Maisa Torpan kanssa on peruttu. Latvala tahtoi antaa lausunnon, koska lehdistössä on viime viikkoina liikkunut spekulaatioita hänen yksityiselämästään.

– Kuluneet viikot ovat olleet erityisen vaikeita, ja on valitettavaa, että yksityiselämääni koskevat viimeaikaiset tapahtumat ovat vaikuttaneet perheeseeni, ystäviini ja tiimini. Tämä on hyvin ikävä tilanne, ja haluankin panna pisteen kaikelle lisäspekuloinnille yksityiselämääni liittyen. Hääni Maisa Torpan kanssa on päätetty perua, Latvala kommentoi tiedotteessaan.

Jari-Matti Latvala pommitti Maisa Torppaa useamman vuoden treffipyynnöillä ennen kuin rakkaus lopulta roihahti.

Maanantaina tv-persoona ja somejulkkis Maisa Torppa vahvisti Instagram-tilillään pariskunnan eronneen. Torpan mukaan parin 3,5 vuotta kestänyttä suhdetta kuormitti julkisuus.

– Olemme yhdessä pariskuntana liian kiinnostavia, jotta saisimme elää tavallista rauhallista arkea. Huhujen rikkomiseksi on myös täsmennettävä, ettei väliimme ole tullut kolmansia osapuolia. Koska rakastamme toisiamme niin äärettömästi, annamme toistemme siksi mennä ja jatkamme sen takia elämää ystävinä, Torppa kirjoitti.

Ennen lemmen leimahtamista Latvala joutui piirittämään Torppaa viesteillä useamman vuoden ajan.

Ensimmäistä kertaa rallikuski iski silmänsä Torppaan jo vuonna 2011, kun hän näki naisen vierailemassa Vesa Keskisen kyläkaupasta kertovassa Tuuri-ohjelmassa.

– Katsoin, että onpas aivan ihastuttava tyttö! Sitten ajattelin, että eihän tuollaiseen naiseen ole ikinä edes mahdollisuutta saada kontaktia, Latvala kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa keväällä 2017.

Pian Tuuri-ohjelman jälkeen Jari-Matti rohkaistui ja lähetti Maisalle viestin Facebookissa. Juttu ei kuitenkaan ottanut tulta alleen, koska Maisa oli tuolloin parisuhteessa.

Latvala ja Torppa muuttivat yhteen alkusyksystä 2016 seurusteltuaan viisi kuukautta.

Latvala ei lannistunut, vaan lähetti Torpalle silloin tällöin treffipyyntöjä. Torppa ajatteli, ettei kaksikolla voisi olla keskenään mitään yhteistä.

Keväällä 2016 pari kuitenkin vihdoin tapasi, kun Maisa kertoi Facebook-sivullaan tarvitsevansa apua autonsa renkaiden vaihtamiseen ja rallikuski ilmoittautui vapaaehtoiseksi.

– Hän toi tullessaan mulle hampurilaisateriankin, mutta mä vaan toitotin pari tuntia, etten usko parisuhteeseen ja kuinka kiva on olla yksin – ihme ettei Jari-Matti lähtenyt heti alkumetreillä, Torppa kertoi IS:lle syksyllä 2016 parin ensitapaamisesta.

Kaksikon viralliset ensitreffit olivat Monacossa. Torppa kertoi huomanneensa pian, että rinnalle oli löytynyt mies, jonka kanssa hän sai olla oma itsensä, kun aiemmissa suhteissa hänen menemisiään oli rajoitettu.

– Ihastuin Jari-Matissa siihen, että hänen kanssa saan nauraa ja käkättää koko ajan. Olin aina ajatellut, että joudun tyytymään rakkaudessa, etten koskaan löydä miestä, joka jakaisi samanlaisen elämäntyylin ja arjen, hän kuvaili.

Maisa Torppa kuvaili erosta ilmoittaessaan 3,5 yhteisen vuoden olleen onnellisia.

Pari muutti yhteen viiden kuukauden seurustelun jälkeen, alkusyksystä 2016. Kahden kodin välillä ramppaaminen kävi raskaaksi, kun molemmat matkustivat paljon. Torppa ja Latvala asettuivat Helsingin ja Vantaan rajalla sijaitsevaan valkoiseen kivitaloon, josta oli kätevä matka lentokentälle. Toinen koti oli Monacossa.

– Nopeastihan me olemme edenneet, mutta ei hirvitä yhtään – asiat ovat menneet niin omalla painollaan, Maisa puntaroi pian muuton jälkeen.

Torppa perusti pian Instagram-tilin, jolla hän esitteli pariskunnan kodin vaaleaa sisustusta. Pari puhui samoihin aikoihin avoimesti raha-asioistaan Me Naisten haastattelussa.

– Arvostan valtavasti, että Maisa hoitaa kotipuolen elämästämme ja tukee minua urallani. Yritän myös kompensoida sitä. Haluan maksaa Maisalle reissuja ja taata, että hän saa kaiken tarvitsemansa, Latvala kertoi lehdelle.

Torppa hämmästeli samassa haastattelussa, miksi häntä on kritisoitu miehensä rahoilla elämisestä.

– Olen aina ollut sitä mieltä, että mies on perheen pää. Hän tuo perheeseen turvan, ja minä hoidan mieluusti kodista oman osuuteni.

Myös kihlat vaihdettiin nopeasti: pari kihlautui juhannuksena 2017 reilun vuoden seurustelun jälkeen.

– Elämäni rakkaus kysyi ja vastasin KYLLÄ! Me menemme naimisiin, Torppa hehkutti tuolloin Instagram-tilillään.

Maisa nähtiin seurusteluaikoina usein kannustamassa rakastaan rallikilpailuissa, mutta hän opiskeli samalla lähihoitajaksi ja lentoemännäksi.

– Antaisin vaikka toisen jalkani, että Jari-Matti saa toteuttaa unelmiaan. Pyrin auttamaan häntä siinä, että olen tukipilari kotona ja hoidan käytännön asiat, hän kertoi toukokuussa 2018.

Heinäkuussa Torppa julkaisi Instagram-tilillään iloisen yhteiskuvan Latvalan kanssa ja kertoi kuvatekstissä pariskunnan olleen juhlimassa ystäviensä häitä. Kun eräs fani tiedusteli kommenteissa, milloin Latvalan ja Torpan häitä tanssitaan, vastasi Maisa kaiken olevan valmiina häitä varten.

Torppa nähtiin usein rallikisoissa tukemassa rakastaan.

Tilanne muuttui kuitenkin syyskuun lopulla, kun Torppa kertoi joutuneensa sairaalahoitoon pitkittyneen stressitilan takia. Hän kertoi Instagramissa kokeneensa, että media oli seurannut häntä ja hänen miespuolista ystäväänsä pidemmän aikaa.

Pian sairauskohtauksen jälkeen Torppa vietti polttareitaan Dubaissa Latvalan Helena-äidin kanssa.

– Mun polttarilomaseurana on mun maailman ihanin anoppi, Torppa kirjoitti Instagramin Stories-osiossa jakamansa kuvan yhteydessä.

Jari-Matti Latvala kertoi viime viikolla Ilta-Sanomille, että pari kävi matkan jälkeen vakavan keskustelun tulevaisuudestaan Suomen-kodissaan. IS:n tietojen mukaan Maisa sai tuolloin kuulla häiden peruuntumisesta ja lähti sen kuultuaan Monacoon – juuri sanaakaan sanomatta.

Latvalan tiedotteen mukaan häiden perumisen syynä on se, että Latvala tahtoo keskittyä täysillä ralliuraansa.

Torppa kirjoitti maanantaina julkaisemassaan Instagram-päivityksessä parin yhteisten vuosien olleen onnellisia ja korosti, että kaksikko jatkaa elämäänsä ystävinä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?