Lola Odusogan inboxiin kilahti tökerö kysymys – täräyttää suorat sanat viestin sisällöstä: ”Missä on käytöstavat?”

Julkaistu:

sosiaalinen media
Ex-missi Lola Odusoga on tottunut ulkonäkönsä arvosteluun, mutta silti tökeröt kysymykset ja toteamukset ärsyttävät häntä.
Vuoden 1996 Miss Suomi Lola Odusoga, 42, kertoo törmänneensä viikonloppuna ikävään viestiin sosiaalisessa mediassa. Odusoga julkaisi Instagramissa kuvan, jonka yhteydessä hän paljastaa, että häneltä tiedusteltiin varsin suoraan, mitä hän mahtaa painaa.

– Lauantai-iltaan töksähti taas aika kökkö kyssäri inboxiin: ”Paljonko on paino noussut missiajoista?”, Odusoga kertoo julkaisemansa selfien yhteydessä.

Instagramin Stories-osiossa Odusoga kertoo, että viestin lähetti ”Rauno”. Odusogan mukaan on käsittämätöntä, että tuntemattomalta naiselta kysytään painoa eikä hän säästele sanojaan kertoessaan mielipiteensä tökeröön kysymykseen.

– Tuttu aihealue mulle, mutta silti aina mietin, että ei saakeli, mulle ainakin opetettiin ettei ihmisen painoa saa kysyä ja joskus ihmisille opetettiin myös mm ettei naisen ikää saa kysyä... Missä on meidän käytöstavat vai onko some ja netti tuhonnut nekin? Mitä meidän lapsista tulee, jos heille opetetaan että tää on sitä normaalia ja hyväksyttävää käyttäytymistä? Odusoga ihmettelee ja jatkaa:

– Jos mä voisin kysyy joltakin valitsemaltani tunnetulta henkilöltä jotain, niin ei, mulla se ei kyllä liittyisi kenenkään ulkonäköön.
Odusoga on saanut Instagramissa nopeasti tukea seuraajiltaan. Hänen julkaisemansa kuvan kommenteissa ihmetellään, miksi joku vahtii toisen painoa saati sitten kysyy siitä.

– Äh, älä vällää. Sä oot upee, kirjoittaa yksi Odusogan seuraaja.

– Painolla ei mitään väliä sä oot aina ollut kaunis, toinen jatkaa.

– On se kumma, kun pitää toisten painoa kytätä, kolmas hämmästelee.

Aihe on tuttu myös juontaja Vappu Pimiälle, joka toteaa kommenteissa, että suurin osa vastaavista viesteistä vaikuttaa tulevan tietyltä ihmisryhmältä.

– Joo ja jostain kumman syystä nämä tökeröimmät kommentit tuntuu tulevan pääasiallisesti iäkkäämmiltä naisilta... Wonder why, Pimiä kirjoittaa.

Pyydettiin laihdutusohjelmaan

Lola Odusoga on avautunut aiemminkin ulkonäköön ja painoon liittyvistä asioista sosiaalisessa mediassa. Hän kertoi vuosi sitten Apu-lehden blogissaan, että ulkonäön arvostelu on hänelle turhankin tuttu ilmiö. Hän paljasti tuolloin saaneensa puolen vuoden aikana useita pyyntöjä osallistua erilaisiin elämäntapamuutoksiin ja laihdutusprojekteihin keskittyviin ohjelmiin. Odusoga kertoi kieltäytyneensä napakasti, mutta eräästä ohjelmasta häntä oli kysytty mukaan silti peräti kahdesti.

– Siis kuka päätti nyt, että mulla on ongelma? Ongelma, johon tarvitsen selvästi apua? Odusoga kirjoitti blogissaan.

– No ikävä tuottaa pettymys mutta mulla ei ole ongelmaa itseni ja vartaloni kanssa, mun vartalo on kyllä aina ollut ongelma muille, mutta ei mulle, hän täräytti.


Odusoga kuvaili vastustavansa ajatusta siitä, että ihmisiä arvioitaisi heidän ulkonäkönsä ja etenkin painon takia. Hän kummasteli kuka on määritellyt laihuuden olevan jokaisen ihmisen tavoite ja elämän tarkoitus.

– Nää käsitteet kuten ”normaalipainoinen” ja painoindeksi, aaargh, ne on aina saanut mut näkee punasta, aivan kuten kaikki laihdutuskeskustelut, joista poistun heti niiden alettua, Odusoga kirjoitti blogissaan.
Tänä vuonna Odusoga puolestaan kertoi Apu-lehdelle, että eräs hänen ystävänsä oli häkeltynyt kuultuaan, että ex-missi lähtee mukaan Selviytyjät Suomi -ohjelmaan. Ystävä ihmetteli, miksi Odusoga haluaa televisioon esittelemään itseään uimapuvussa.

– Hän päivitteli minulle, että enhän minä nyt voi uimapuvussa tv:ssä hyppiä. Toiselle ystävälleni hän visersi, että olen varmaan siksi mennyt, kun en muuten saisi laihdutettua, Odusoga sanoi tuolloin.
Odusoga osallistui Filippiineillä kuvattuun sarjaan viime vuonna. Hän putosi kilpailusta yhdentenätoista.

Ota kantaa

Onko sinulle esitetty tökeröitä kysymyksiä painoon tai ulkonäköön liittyen?

On 58% Ei 42%
Ääniä yhteensä 12006