Japanilaisen poptähden kauhunhetket: fani tunkeutui asuntoon ja kouri väkisin – pieni yksityiskohta somessa paljasti kotiosoitteen

Julkaistu:

välikohtaus
Japanilaisen Tenshi Tsukinukeni Yomi -yhtyeen jäsenen fani sai selville idolinsa osoitteen somekuvien perusteella.
Japanilainen poplaulaja Ena Mastuoka, 21, on joutunut hyökkäyksen kohteeksi kotonaan, kertoo Tokyo Reporter -lehti. Mastuokan kerrotaan olleen palaamassa kotiinsa keikan jälkeen, kun laulajalle entuudestaan tuntematon mieshenkilö oli ruvennut seuraamaan häntä.

Viranomaiset kertovat lehdelle Mastuokan juuri astuneen sisään asuintalonsa ovesta, kun mies oli käynyt häneen käsiksi takaapäin. Mies oli painanut pyyhkeen naisen kasvoille ja kourinut häntä.

Tenshi Tsukinukeni Yomi -yhtye on vahvistanut julkisuudessa, että hyökkäyksen kohteeksi joutunut nuori nainen on yhtyeen Ena Mastuoka.
Poliisi pidätti teosta epäiltynä 26-vuotiaan Hibiki Saton, joka on myöntänyt teon. Sato on kertonut Tokion poliisille saaneensa Mastuokan osoitteen selville hänen somekuviensa perusteella. Tokyo Reporterin mukaan Sato oli tutkinut nuoren naislaulajan sosiaalisessa mediassa jakamia kasvokuvia ja kiinnittänyt huomionsa Mastuokan silmien heijastukseen.
Laulajan silmistä heijastuneista maisemista hän oli saanut selville missä kaupunginosassa nuori laulaja asuu. Lehden mukaan Sato oli odottanut Mastuokaa juna-asemalla keikan jälkeen ja seurannut häntä kotiin.

Viranomaisten mukaan laulaja sai vammoja kasvoihinsa, joiden takia hän joutui viikon sairaslomalle.
AsiaOne-sivuston mukaan tapaus on herättänyt paljon huolta japanilaisissa musiikkipiireissä ja monet muut japanilaistähdet ovat kertoneet julkisuudessa joutuneensa ahdistelluksi.

Esimerkiksi NGT48-yhtyeen entinen jäsen Maho Yamaguchi on kertonut miesfanin tunkeutuneen hänen kotiinsa.

Lahjoista kieltäytyminen ajoi fanin väkivaltaiseen tekoon

2016 fani puukotti laulaja Mayu Tomitaa lukuisia kertoja kasvojen ja ylävartalon alueelle. Japanilaismedia kertoi tuolloin, että Tomita oli ilmoittanut miehen pelottavista viesteistä poliisille vain muutamia päiviä aikaisemmin, mutta turhaan.

Vakavasti loukkaantunut Tomita kertoi oikeudenkäynnissä miehen lähettäneen hänelle taukoamatta viestejä Twitterissä. Miehen käytös pelotti laulajaa ja hän kieltäytyi vastaanottamasta mitään fanin hänelle lähettämiä lahjoja. Fanin kerrottiin suivaantuneen tästä ja ryhtyneen vainoamaan häntä.

Japanin kerrotaan kiristäneen lainsäädäntöään tapauksen jälkeen ja suhtautuvan entistä vakavammin sosiaalisen median kautta tehtyihin uhkauksiin.