Hollywood-tähti Robert Forster on kuollut – tähditti Tarantinon hittielokuvaa: viimeinen roolityö ilmestyi kuolinpäivänä - Viihde - Ilta-Sanomat

Hollywood-tähti Robert Forster on kuollut – tähditti Tarantinon hittielokuvaa: viimeinen roolityö ilmestyi kuolinpäivänä

Pitkän uran näyttelijänä tehnyt Robert Forster on kuollut 78-vuotiaana.

Robert Forsterin ura Hollywoodissa jatkui yli 50 vuotta.­

12.10.2019 9:24

Hollywood-tähti Robert Forster on kuollut 78-vuotiaana, kertoo NBC News. Uutissivuston mukaan Fosterin edustaja Julia Buchwald vahvisti näyttelijän kuoleman. Varietyn mukaan Forster menehtyi perjantaina Los Angelesissa aivosyöpään.

Forster aloitti pitkän uransa näyttelijänä jo 1960-luvulla. Oscar-ehdokkaaksi nimetty tähti muistetaan lukuisista roolisuorituksistaan elokuvissa ja tv-sarjoissa, sillä hän ehti uransa aikana näytellä yli 100 elokuvassa. Parhaiten hänet tunnetaan Quentin Tarantinon hitiksi nousseesta Jackie Brown -elokuvasta, jossa hänet nähtiin yhdessä pääosassa.

Forster on lisäksi nähty esimerkiksi elokuvissa The Descendants, Mullholland Drive, Me, Myself & Irene ja Psycho. Hän tähditti myös muun muassa tv-sarjoja Twin Peaks, Heroes ja Last Man Standing. Foster näytteli myös perjantaina ilmestyneessä El Camino: Breaking Bad -elokuvassa, sillä hänet nähtiin myös Netflixin jättisuosioon nousseessa Breaking Bad -sarjassa.

Forster syntyi New Yorkissa ja aloitti uransa Broadwaylla. Hänen debyyttielokuvansa oli Reflections in a Golden Eye, joka ilmestyi vuonna 1967. Sen pääosissa nähtiin aikansa supertähdet Elizabeth Taylor ja Marlon Brando.

Forster jäävät Varietyn mukaan kaipaamaan hänen pitkäaikainen puolisonsa Denise Grayson ja lapset Bobby, Elizabeth, Kate ja Maeghen sekä lapsenlapset Tess, Liam, Jack ja Olivia.

Robert Forsteria jää kaipaamaan hänen pitkäaikainen puolisonsa Denise Gryason (oik.).­

Artikkelia muokattu 9:41: Korjattu Forsterin sukunimen kirjoitusasu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?