Andy McCoy avautuu IL:lle äkillisestä elämänmuutoksestaan: tällaista on arki uudessa kodissa Karkkilassa – pitää paikkakuntaa ”täytenä skuttana”

Julkaistu:

muutto maalle
Andy McCoy asuu Iltalehden mukaan nykyään Karkkilassa yhdessä Angela-puolisonsa kanssa.
Hanoi Rocks -legenda Andy McCoy kertoo Iltalehdelle uudesta elämänvaiheestaan kaukana Helsingin keskustan sykkeestä.

McCoy kertoo lehdelle asuvansa nykyään Angela-puolisonsa kanssa Karkkilassa, noin 9 000 asukkaan pikkukaupungissa 70 kilometrin päässä Helsingistä. Muutosta kertoi ensimmäisenä Seiska.

Vielä elokuussa McCoy kertoi IS:lle elelevänsä kaikessa rauhassa Helsingin Ullanlinnassa. Nyt McCoy kertoo Iltalehdelle, että hän muutti Karkkilaan aiempaan kotitaloonsa tulleen remontin vuoksi.

McCoyn mukaan hänen uusi kotipaikkansa on ”täyttä skuttaa” eli metsää tai landea. Muutto Helsingin sykkeestä pikkupaikkakunnalle on vaatinut McCoylta sopeutumista.

– Onhan tää erilaista olla tällaises mestassa. Mä oon kasvanu lapsuuteni sisäkaupungissa. Täällä on vähän eri rytmi ja eri boogie. Aikaisemmin bönde oli mulle sitä, et olit viikon Sipoossa, hän toteaa IL:lle.

Karkkilan kuppiloissa McCoysta on tullut jo tuttu hahmo, jota tervehditään innokkaasti. Hänellä oli myös Helsingissä omat kantapaikkansa, jotka ovat nyt jääneet kauas taakse.

– Täällä on fantastisen todellisia ihmisiä. Onhan täälläkin omat kusipäät, mut ei yhtä tiheesti ku kaupungis. Siellä se tyhmyys tiivistyy, kun on enemmän jengii, McCoy analysoi karkkilalaisia.


Rokkarin mukaan hänen päivänsä uudella kotipaikkakunnalla kuluvat puolison kanssa maalaten ja biisejä kirjoittaen. Karkkilalaisten mukaan rokkari ei juuri poistu asunnostaan, vaan viihtyy siellä kahdestaan Angelan kanssa.

McCoy itse kertoo, että hänen arkensa uudessa kodissa on rauhallista. Hän kertoo Iltalehdelle, että nauttii paikallisessa kahvilassa mielellään teetä ja ostaa kaupasta mineraalivettä, tuoremehuja ja jääteetä sekä juo silloin tällöin punaviiniä hyvän ruoan kanssa.

– En mä vedä kaljaa läheskään sillai niinku jengi luulee. Et sä koko aikaa voi juoda, McCoy toteaa IL:n haastattelussa.

Vuokrarästit oikeudessa

Helsingissä McCoy asui arvoalueella Ullanlinnassa. IS kertoi elokuussa, että muusikko haastettiin loppukesästä oikeuteen, sillä hän oli jättänyt Helsingin käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Ullanlinnassa sijaitsevan asunnon vuokrat maksamatta liki vuoden ajan.

Oikeusteitse perittävää velkaa oli yhteensä 14 250 euroa. Lisäksi vuokranantajaa edustava asianajaja pyysi käräjäoikeudelta, että McCoy korvaa vuokranantajalle kertyneet 1 953 euron suuruiset oikeudenkäyntikulut.

Haastehakemuksen mukaan McCoy ei ollut maksanut vuokriaan ”lukuisista huomautuksista huolimatta”.

McCoy asui Ullanlinnan-kodissaan vuodesta 2015 saakka. 52-neliöisen asunnon kuukausivuokra oli 1 250 euroa.

”Oon ollu laiska ja rikas rokkari”

McCoy kertoi IS:lle kesällä, että hän eli pitkään tekemättä juuri mitään. Hän oli jo suunnitellut jäävänsä eläkkeelle, mutta päätti tänä syksynä julkaista ensi kertaa 24 vuoteen uuden sooloalbumin.

– Ei oo ollu kiire mihinkään. Mä oon pitänyt yli kymmenen vuotta vapaata ja ajattelin jo, et meen eläkkeelle, koska en tehny yhtään mitään. Oon ollu vuosikausia laiska ja rikas rokkari, McCoy totesi ja jatkoi:

– Mut sit mä tylsistyin olemaan tekemättä mitään. Rajansa kaikella. Jotain pitää ihmisen tehä nähtävästi. Ja mähän teen just sitä mä haluun. Jos mä haluun maalata, mä maalaan. Jos mä haluun soittaa, mä soitan. Jos en haluu tehdä kumpaakaan, en tee mitään eikä se kuulu muille.


Musiikin lisäksi McCoy esitteli tänä syksynä taidettaan Helsingin Hard Rock Cafessa. Esillä oli sekä McCoyn että Angelan maalaamia teoksia, joita pariskunta tekee usein yhdessä.

– Mä ihailen mun vaimoa tosi paljon ja me rakastetaan toisiamme tosi paljon. Meidän rakkaus on kaikista kauneinta. Ja tietty meidän seksi on hyvää, McCoy totesi liki 30 vuotta kestäneestä parisuhteestaan.