Varpu Hintsanen kertoo Ylelle viimeisestä illasta ennen Senja-tyttären kuolemaa – Afrikan tähti jäi pöydälle odottamaan peliä, jota ei koskaan pelattu

Julkaistu:

Sami ja Varpu Hintsasen perhettä kohtasi kesäkuussa suuri suru, kun Varpun 8-vuotias tytär kuoli.
Muusikko ja näyttelijä Sami Hintsasen ja hänen Varpu-puolisonsa uusioperhettä kohtasi kesäkuussa valtava suru, kun Varpun aiemmasta liitosta syntynyt 8-vuotias Senja-tytär menehtyi.

Senja oli sairastunut vaikeasti hoidettavaan syöpään syksyllä 2016. Varpu jätti työnsä psykiatrisena sairaanhoitajana ja ryhtyi 5-vuotiaan tyttärensä omaishoitajaksi.

Nyt äiti kertoo koskettavasti Ylen haastattelussa viimeisestä illasta ennen tyttären kuolemaa. Tytär oli kärsinyt kivuista, mutta oli pelannut lautapelejä yhdessä Varpun, Samin ja Samin tyttären Amandan kanssa. Äiti muistelee, että tytär olisi tahtonut pelata vielä Afrikan tähteä, vaikka kello oli paljon.

– Nyt tytöt oikeasti pitää siirtyä jo unten maille, vaikka on kesäloma. Jatketaan huomenna, Varpu kertoo Ylelle sanoneensa.

Peliä oli tarkoitus pelata heti aamulla ja se jätettiin pöydälle. Senja kuitenkin kuoli varhain seuraavana aamuna.
Hintsaset kertoivat Ilta-Sanomille elokuun alussa noin kaksi kuukautta Senjan kuoleman jälkeen elämän olevan kaukana perusarjesta.

– Meidän elämämme oli pitkään aika kaukana perusarjesta. Lopputulos oli traaginen, mutta jouduimme jo pidempään varautumaan siihen. Tiesimme kauan, että tämä mahdollisuus on olemassa, Sami Hintsanen kertoi IS:lle.

– Onneksi valitsimme alun perin sen linjan, että olimme asian suhteen avoimia emmekä jääneet yksin. Sen ansiosta ympärillämme on paljon ystäviä ja olemme saaneet valtavasti tukea.
Hintsaset kertoivat myös saaneensa kiitosta avoimuudestaan.

– Kiitetään, koska tarjoamme vertaistukea monille vastaavissa tilanteissa oleville, Sami Hintsanen sanoi.

Varpu Hintsanen korostaa perheen saaman tuen merkitystä myös Ylen tuoreessa haastattelussa. Psykiatrian ammattilaisena hän tiesi, että surun keskellä voi tapahtua jotain yllättävää, vaikka kuinka olisi päättänyt selviytyä.

– Olin tehnyt suunnitelman jos flippaan, kun pahin on tapahtunut. Annoin ohjeet, jos Senja kuolee ja sekoan. Minut pitää toimittaa hoitoon, vaikka vastustaisin, hän kertoo.

Näin ei onneksi käynyt. Ystävät tulivat kotiin jättämään Senjalle jäähyväisiä. Valmistelut tehtiin yhdessä.

– Missään vaiheessa en ole ollut yksin. Se on niin iso asia, että en tiedä, miten olisin selvinnyt ilman apua.