Katso sanamaija Heli Laaksosen pirskahteleva Aurinkokiarros-runoilta suorana ISTV:ssä!

Julkaistu: , Päivitetty:

rac
runoehtoo
Hänen tittelinsä on sanamaija. Hänen työkalunsa on kieli. Näistä ämneistä syntyy taatusti positiivisesti pulpahteleva – suorastaan pirskahteleva – runoilta, kun Heli Laaksonen pääsee vauhtiin.
ISTV näyttää sanamaija Heli Laaksosen Aurinkokiarros-kietueen runoillan ensimmäiset noin 45 minuuttia Porin Promenadikeskuksesta tiistaina 22.10.2019 kello 19 alkaen. Lähetys näkyy vain suorana, siitä ei tule tallennetta.

Suora lähetys avautuu tämän artikkelin yllä olevaan videoruutuun hieman ennen tilaisuuden alkua. Kokonaisuudessaan runoilta kestää noin puolitoista tuntia, mutta taiteilijan kanssa on sovittu, että ISTV näyttää suorana vain sen ensimmäisen osan, noin 45 minuuttia. Toinen mokoma jää sitten sanamaijan ja Promenadikeskuksessa paikalla olevan yleisön ”yksityiseksi” kokemukseksi.

Heli Laaksoselta ilmestyi elokuussa pitkästä aikaa aikuisille suunnattu runokirja Aurinko.Porkkana.Vesi., jonka innoittamana lounaismurteinen runoiltakiertue on nyt käynnissä.

Näin Laaksonen itse kuvailee kiertuetta ”kotosivullaan”:

”Näil eväil olen lährös kiärtämä. Aurinkokiarros o runoehtoon nimi. Sama suameks: Sanamaija Heli Laaksosen Aurinkokiarros on kirkasotsainen yhden-naisen-runoesitys, joka kiertää maata loka-marraskuussa 2019. Aurinko.Porkkana.Vesi. on silloin jo julki, siis uusia runoja, pulinaa, pyrkintää ja fundeerausta.”

Jos et ole ennen kuullut Heli Laaksosen vetämiä tilaisuuksia, tätä on hänen kiertue-esitteensä mukaan tarjolla:

”Helin runokeikoilla käyneet tietävät, että luvassa ei ole koreografian juhlaa eikä tulishow’ta. Sen sijaan kuulijaa hellitään sanoilla, hauskoilla jutuilla, runon ääreen hiljentymisellä.”

ISTV toivottaa katsojille antoisaa runoehtoota suoran lähetyksen äärellä!

Päivitetty 22.10.2019: Lähetys on katsottavissa vain suorana. Siitä ei tule jälkitallennetta.