Kommentti: Jari-Matti Latvala – kiltin miehen raskas päätös

Julkaistu:

Suuri kivi putosi Jari-Matti Latvalan harteilta, kun hän perui häänsä, kirjoittaa Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Rita Tainola.
Rallin taituri Jari-Matti Latvala on ollut melkoisessa julkisuuden pyörteessä. Toki hän olisi varmaan toivonut, että lehtijutut olisivat keskittyneet hänen ajamiseensa, mutta otsikot ovat kuitenkin enimmäkseen kertoneet hänen yksityiselämästään.

Ihmisenä herkkä ja avoin sekä tavattoman ystävällinen ja kiltti Jari-Matti on varmasti ollut harmissaan jutuista ja monet lähipiirissä ovatkin ymmärtäneet otsikoiden vaikuttaneen hänen ajamiseensa.

Latvala ei ole tällä rallikaudella pärjännyt kuten olisi itse halunnut. Kohuotsikot ovat ilmestyneet lehtiin yleensä juuri ennen kisaa ja tietysti ne ovat häirinneet ralliässän keskittymistä itse kisaan.

Monet Latvalan tuntevat tietävät, että hän rakastaa ajamista, on aina rakastanut. Ralli ja autourheilu on Latvalan ykkösrakkaus, mutta toki muutkin rallikuskit ovat seurustelleet samanaikaisesti urallaan, eikä seurustelu ole vaikuttanut ajoon.


Jari-Matti haluaa tehdä työtään ja hän haluaa näyttää, miten hyvä hän todellisuudessa on. Latvala onkin varmasti istunut alas menneen viikon harjoitusten ja otsikoiden jälkeen ja miettinyt tarkkaan, mitä hän elämältään haluaa ja miten hän haluaa elämänsä elää.

Kenelle tahansa henkinen hyvinvointi ja elämän tasapainossa pitäminen on varmasti ykkösjuttu. Jos nämä asiat eivät ole kunnossa, on vaikea keskittyä muuhun – saati vaativaan ralliin.

Latvala tekikin oman päätöksensä ja tiedotti tulevaisuudestaan perjantaina. Hänen ja kohuotsikoissa esiintyneen mediapersoona Maisa Torpan häät on peruttu.


Suuri kivi taisi pudota Latvalan ja myös Toyota-tallin hartioiden päältä, mutta ratkaisu oli varmasti vaikea. Latvala kun tunnetaan miehenä, joka ei halua kenellekään pahaa. Oli kuitenkin ehkä mietittävä omaa tulevaisuuttaan, sillä 34-vuotias rallikuski ei halua jäädä vielä eläkkeelle.