Näin Jari-Matti Latvalan ja Maisan Torpan häädraama eteni: vakava keskustelu Vantaalla, Maisa sulki oven ja lähti Monacoon

Ralliautoilija Jari-Matti Latvala taisteli kuluneen viikon työ- ja rakkauselämänsä parissa. Perjantaina hän ilmoitti, että häät Maisa Torpan kanssa on peruttu.

Jari-Matti Latvala ja Maisa Torppa kihlautuivat kesällä 2017.

11.10.2019 10:40 | Päivitetty 12.10.2019 11:39

Urheilijatähti Jari-Matti Latvalalla on takanaan rankka viikko. Latvala päätti kommentoida urasuunnitelmiaan ja yksityiselämäänsä perjantaina julkaisemassaan tiedotteessa. Hän kertoo tiedotteessa, että hänen häänsä Maisa Torpan kanssa on peruttu. Torppa ja Latvala kihlautuivat juhannuksena 2017.

– Kuluneet viikot ovat olleet erityisen vaikeita, ja on valitettavaa, että yksityiselämääni koskevat viimeaikaiset tapahtumat ovat vaikuttaneet perheeseeni, ystäviini ja tiimini, Latvala kommentoi.

Tiedotteen mukaan Latvala haluaa antaa lausuntonsa lehdistössä viime aikoina esiintyneiden, yksityiselämäänsä koskevien spekulaatioiden takia ja selventääkseen tämänhetkistä tilannetta.

– Tämä on hyvin ikävä tilanne, ja haluankin panna pisteen kaikelle lisäspekuloinnille yksityiselämääni liittyen. Hääni Maisa Torpan kanssa on päätetty perua, Latvala totesi tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Latvala ei kommentoi asiaa enempää.

Äskettäin Monacossa käynyt mediapersoona Maisa Torppa oli Ilta-Sanomien tietojen mukaan myös Jari-Matti Latvalan Monacon asunnossa hakemassa Latvalalle tärkeitä papereita.

Latvala nähtiin kuluneella viikolla Toyotan testeissä Espanjassa. Mies keskittyi ajamiseensa, sillä lokakuun lopussa on vuorossa Espanjan ralli. Tuon rallin aikana hänen tallikaverinsa Oit Tänak voi jo varmistaa ensimmäisen maailmanmestaruutensa.

Latvala itsekin haluaa saada tulosta aikaan ja siksi hän keskittyy nyt vain ja ainoastaan uraansa sekä sen tulevaisuuteen.

Koska kyseessä on rallia ja ajamista aina rakastaneen Latvalan tulevaisuus, pyrkii hän minimoimaan matkustamista. Ennen Espanjan-testejä Latvala lensikin viikko sitten suoraan Englannin Manchesterista Suomeen Vantaan-kotiinsa.

IS:n tietojen mukaan viikko sitten lauantaina Latvala ja hänen kumppaninsa Maisa Torppa kävivät vakavan keskustelun tulevaisuudestaan Suomen-kodissaan Vantaalla. IS:n tietojen mukaan Maisa sai kuulla häiden perumisesta ja sen kuultuaan Torppa lähti Monacoon – juuri sanaakaan sanomatta. Jari-Matti Latvala matkasi Espanjaan testeihin.

Mediapersoona Torppa majoittui Monacossa luksushotelliin, ei Jari-Matin asuntoon. Maisa jopa laittoi Instagramiin itsestään kuvia Monacossa sekä yhden kuvan, jossa hän istui hotellihuoneen sängyn päällä.

Häiden perumisen syynä on rallikuskin perjantaina julkaiseman tiedotteen mukaan se, että hän haluaa keskittyä täysillä uraansa. Latvala on voittanut pitkällä urallaan 18 MM-rallia.

– Haluan nyt keskittyä sataprosenttisesti Rallin MM-sarjan kahteen jäljellä olevaan kilpailuun ja auttaa tiimiäni varmistamaan toisen perättäisen valmistajien MM-tittelin, ralliautoilija kertoo tiedotteessaan.

Viime viikolla Latvala osallistui Walesin ralliin, joka päättyi rajuun ulosajoon kisan seitsemännellä erikoiskokeella. Hän oli tapahtumahetkellä rallin viidennellä sijalla. 34-vuotiaalle Latvalalle takaisku oli kova. Hänellä ei ole sopimusta ensi kaudeksi.

Ennen Walesin rallia Latvala arvioi, että kisa oli erittäin tärkeä hänen ralliuransa kannalta.

Latvalan tilanne ehti huolestuttaa muun muassa Toyotaa johtavaa Tommi Mäkistä. Latvala on ajanut Toyotan WRC-autolla MM-ralleja vuodesta 2017.

– Jos olisin Jari-Matin housuissa tuollaisessa tilanteessa, kun ajatellaan sitä kaikkea muuta juttua mitä on ollut julkisuudessa, niin varmasti en itsekään olisi pystynyt kunnolla keskittymään ajamiseen, Mäkinen sanoi IS:lle alkuviikolla.

Rallipiireissä huhutaan, että Torppa olisi jo kauan sitten saanut jonkinlaisen porttikiellon Toyota-tallin tiloihin MM-rallien huoltoalueella.

– En tiedä, onko tullut mitään varsinaista porttikieltoa, mutta he eivät ehkä halua hänen olevan siellä. Hän ei ole ollut ralleissa pitkään aikaan, Latvalan manageri Timo Jouhki kommentoi asiaa Ilta-Sanomille.

Iltalehden mukaan Torppa ei osannut perjantaina ottaa kantaa suhteensa tilanteeseen tai siihen, onko kihlaus purkautunut vai ei.

Ennen Latvalan lausuntoa Torppa kertoi IS:lle, ettei häitä ole hänen mukaansa peruttu.

– Häitä ei tosiaankaan ole peruttu. Meillä on Jari-Matin kanssa kaikki oikein hyvin, Torppa kommentoi torstaina.

Torpan mukaan tieto parin hääpäivästä vuoti medialle ja pari päätti siksi siirtää juhlaa.

– Halusimme siirtää häämme pienelle piirille pidettäväksi, ei tässä sen kummempaa.

– Vielä eilen puhuimme Jari-Matin kanssa siitä, että tahtoisimme antaa ne rahat, jotka olisivat menneet isoihin häihin, hyväntekeväisyyteen.

Avoimesti elämäänsä sosiaalisessa mediassa jakava Torppa kertoi syyskuun lopussa Instagramissa, että hän joutui sairaalahoitoon pitkittyneen stressin vuoksi.

– Stressin seurauksena mä sain vakavan sairauskohtauksen ja joudun olemaan nyt sen takia sairaalahoidossa, Torppa kertoi Instagramissa.

Torppa sanoi tuolloin Instagram-päivityksissään kokevansa, että media on seurannut häntä ja hänen miespuolista ystäväänsä viikkojen ajan. Hän kirjoitti myös, että asianajajaan on oltu yhteydessä.

Torstaina Torppa kertoi IS:lle, että viimeaikainen julkisuus on vaatinut veronsa.

– Olen aivan loppuun kulutettu. En tiedä, miten jaksan enää, Torppa sanoi.

Latvala ja Torppa ovat olleet yhdessä vajaat neljä vuotta. Pari kihlautui juhannuksena 2017 noin vuoden seurustelun jälkeen.

Torppa kertoi tänä syksynä viettäneensä polttareitaan, mutta pari ei ollut paljastanut häidensä ajankohtaa julkisuudessa

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?