Uutuuskirja: Anna Puu avoimena elämänsä suurimmasta epäonnistumisesta – avioero repi koko suvun kahtia: ”Koin kuolevani sisältä”

Julkaistu:

Anna Puu kuvailee uutuuskirjassa avioeronsa olevan edelleen yksi hänen elämänsä vaikeimmista asioista.
Laulaja-lauluntekijä Anna Puu kertoo elämänsä käännekohdista Mari Koppisen kirjoittamassa Minä olen Anna Puu -teoksessa (WSOY). Tänään torstaina ilmestyvässä kirjassa artisti kertoo omin sanoin tarinansa 15 valitsemansa kappaleen johdattelemana.

Avioero ja siihen liittyvä syyllisyydentunne on laulajan mukaan kirjassa käsitellyistä asioista se kaikkein vaikein. Laulajan ja hänen ex-miehensä liitto päättyi vuonna 2013. Pari ehti olla naimisissa noin viiden vuoden ajan.

– Olin ihmisen kanssa, jota rakastin pohjattoman paljon. On suunnattoman vaikea käsittää, mihin se hävisi. Mihin sellainen tunne voi edes hävitä. Se on elämän suuri mysteeri. Edelleen se on minulle hirveän surullista ja vaikeaa.


Kappale Kolme pientä sanaa kuvastaa laulajan mukaan osuvasti liiton loppuaikoja.

– Meidän arkemme kulminoitui näissä riveissä: ”Valkea ruudun valo kummankin kasvoilla/ koska rakkaus ei asu täällä enää.” Se oli välähdys arjestamme, jossa toinen istuu hiljaa läppärillä ja toinen katsoo televisiota, eikä kumpikaan puhu mitään.

Pitkän kipuilun jälkeen laulaja myönsi itselleen, ettei hän ole onnellinen suhteessa. Hän kertoi puolisolleen haluavansa erota.

– Jouduin puolustelemaan päätöksiäni muille tolkuttomasti. Syyllistämistä sateli oikealta ja vasemmalta. Tuntui, että koko suku repesi kahtia eromme takia. Oli hirveän itsekästä rikkoa perhe, mutta sillä hetkellä koin kuolevani sisältä, jos asiat eivät muutu.


Laulajan mukaan asiasta kirjoittaminen on vielä kuuden vuodenkin jälkeenkin niin vaikeaa, että hän harkitsi käsittelisikö eroa lainkaan kirjassa.

– Mutta huijaisin itseäni, jos väittäisin, etteikö tämä kriisi ja kaikki mitä siitä seurasi olisi vaikuttanut todella paljon – koko elämääni.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt