George Clooney villitsi suomalaiset vitseillään ja kertoi harvinaisen avoimesti arjestaan: suora heitto vanhemmuudesta sai yleisön ulvomaan

Julkaistu:

Nordic Business Forum
George Clooney nauratti estottomasti seitsemää tuhatta kuulijaa Helsingin Messukeskuksessa stand up -koomikon elkein. Hollywood-tähti puhui myös harvinaisen avoimesti perheestään.
Täyteen ahdettu yleisömassa osoitti raikuvasti suosiotaan George Clooneylle, 58, tämän astellessa Nordic Business Forumin lavalle torstai-iltapäivänä Helsingin Messukeskuksessa. Näyttelijä-ohjaaja, bisnesmies ja YK:n rauhanlähettiläs oli selvästi päivän odotetuin puhuja.

Clooney lämmitteli käsiään näyttäväksi rekvisiitaksi rakennetussa nuotiossa ja vilkutti leveästi hymyillen yli 7 000 seminaarivieraalle.

– Okei, olet todella tunnettu henkilö, haastattelija Francine Lacqua aloitti keskustelua suosionosoitusten hiljettyä.

– Jep, olen iiiiso stara, Clooney heitti ja sai yleisön repeämään nauruun.

Karismaattisen näyttelijän haastattelu oli jo alkutahdeista lähtien avointa vitsien ilotulitusta, joka jatkui loppuun asti. Bisnes siitä oli melko kaukana, mutta yleisö vaikutti nauttivan show’sta täysin rinnoin.

– Sekoittavatko ihmiset sinua koskaan kehenkään, Lacqua jatkoi naurunremakan hiljettyä.

– No, tällä hetkellä varmaan ZZ Topiin. Parta on roolia varten ja vaimoni vihaa sitä yhtä paljon kuin kaikki muutkin. Olen kuin Mooses nyt, mies jatkoi yleisön naurattamista.


Clooneyn keskustelu oli seminaarin ohjelmassa nimellä A Conversation on Storytelling, Branding and Legacy eli keskustelu tarinankerronnasta, brändäämisestä ja perinnöstä. Tähti kertoi polveilevasti ja avoimesti elämästään, urastaan sekä uudesta elämänvaiheestaan aviomiehenä ja pienten kaksosten vanhempana.

Lacqua kysyi Clooneyltä suoraan, ketä tämä ihailee eniten. Maailman parhaisiin viihdyttäjiin kuuluva mies heitti lisää vettä myllyyn ja vitsaili muun muassa isänsä viskinjuonnista.

– Vaimoani, tietysti. Perheelläni ja erityisesti isälläni on ollut minuun suuri vaikutus. Hän tosin juo viskiä joka päivä, joten se vähän tasoittaa tilannetta. Mutta hei, olemme irlantilaisia, se kuuluu asiaan, hän jatkoi jo nauraen.

Jopa hieman yllättäen Clooney siirtyi puhumaan hyvin avoimesti myös arjestaan lastensa Ellan ja Alexanderin ja vaimonsa Amalin kanssa.

– Minulla on nämä kaksivuotiaat, jotka ovat käsittämättömän hauskoja. Rakastan pilailua, ja käytän heitä usein ikään kuin lavasteina. Pidän erityisesti Nutella-piloista, koska lasten kanssa kakkajutut ovat aina enemmän tai vähemmän läsnä, Clooney aloitti yleisön jo hekotellessa.

– Eilen heidän äitinsä oli keittiössä ja päätin tehdä pienen pilan. Laitoin Alexanderin selkään vähän Nutellaa. Hän rakastaa sitä. Voitte kuvitella vaimoni ilmeen, kun hän näki lapsemme nuoleskelemassa sormiaan, näyttelijä jatkoi naurattamista ja imitoi kauhistuneena huutanutta vaimoaan.

Clooney jatkoi ylistämällä ihmisoikeusjuristina työskentelevää vaimoaan, jonka mielipiteisiin hän kertoi luottavansa lähes kaikessa.


– Hän on uskomattomin kumppani ja ihminen, jota voisin koskaan ajatella. Emme ole koskaan riidelleet ja olen niin onnellinen, että löysimme toisemme, näyttelijä ylisti puolisoaan.

– Hänellä voi olla vauva kummassakin kainalossa, ja samaan aikaan hän saa journalistin vapautettua Egyptistä ja jonkun ulos filippiiniläisestä vankilasta.

Samaan hengenvetoon Clooney myönsi vanhemmuuden muuttaneen myös häntä tavoilla, joita hän ei olisi osannut edes ajatella aiemmin.


– No, katsokaa minua, hän parahti jälleen yleisöä huudattaen.

– Oikeasti olin aivan lapsi ennen vanhemmuutta. Siihen liittyy valtava määrä vastuuta ja valtavasti rakkautta.

Haastattelija otti esille myös Clooneyn vaikutusvallan puhujana, näyttelijänä, ohjaajana, bisnesmiehenä, hyväntekijänä ja poliittisena vaikuttajana. Näyttelijä laukoi avoimesti ja humoristisesti mielipiteitään Yhdysvaltojen politiikasta, bisneksistään ja arvoistaan tänä päivänä.

Kysymys supertähden jättämästä perinnöstä sai vitsiniekankin vakavoitumaan. Clooney kertoi elämänkatsomuksensa muuttuneen lasten myötä.

– Isäni kysyi minulta joskus, millainen perintöni tulee olemaan. Silloin minulla ei ollut vaimoa tai lapsia. Sanoin, että minulla on hienoja elokuvia, hän kertoi.


– Mutta kauanko ihmiset muistavat elokuvan? Ehkä 80 vuotta. Hän sai minut tajuamaan, että on ihmisiä jotka tekevät muutoksen. Minun perintöni tulee olemaan lapseni ja se, kuinka he tulevaisuudessa muuttavat maailmaa, Clooney jatkoi raivoisien suosionosoitusten saattelemana.

Clooney ei kertonut, kuinka kauan hän aikoo Suomessa aikaa viettää. Kiireinen tähti aloittaa jo maanantaina uuden elokuvan kuvaukset Islannissa.

– Minulla on paljon tekeillä. Olen todella kiireinen kaveri, tiedätkö, mies vitsaili.

– Kaikki tämä on edelleen mahtavaa ja jännittävää. Se pitää minut liikkeessä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt