Muistatko 90-luvun Olvi-mainoksista tutun Jenni Aholan? Innostui sattumalta hyväntekeväisyystyöstä ja on kerännyt jo 134 000 euron potin - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko 90-luvun Olvi-mainoksista tutun Jenni Aholan? Innostui sattumalta hyväntekeväisyystyöstä ja on kerännyt jo 134 000 euron potin

Jenni Ahola nousi julkisuuteen Olvi-mainoksista yli 20 vuotta sitten.

Jenni Ahola nousi julkisuuteen Olvi-mainoksista yli 20 vuotta sitten.

Julkaistu: 10.10.2019 16:59

1990-luvun Olvi-mainoksista tuttu tamperelaisyrittäjä Jenni Ahola on vuosien varrella kerännyt hyväntekeväisyyteen lähes 134 000 euroa.

Jenni Ahola tuli suomalaisille tutuksi legendaaristen Olvi-mainosten kasvona yli kaksi vuosikymmentä sitten. Vuosien varrella Ahola ehti edustaa Suomea myös kansainvälisissä kauneuskilpailuissa sekä esiintyä myös muutamissa elokuvissa.

Nyt 43-vuotias Ahola asuu Tampereella, missä hän pyörittää omaa yritystään. Yrittäjyyden lisäksi ison siivun naisen ajasta vie hyväntekeväisyys, jonka parissa hän on tehnyt töitä jo yli 16 vuoden ajan.

Ahola kertoo Ilta-Sanomille päätyneensä hyväntekeväisyystyön pariin sattumalta.

– Olin silloin ollut julkisuudessa ja minua pyydettiin pelaamaan hyväntekeväisyyden merkeissä golfkisaan. Minulla ei ollut green cardia, joten lähdin Petri Ahoniemen caddieksi, Ahola muistelee 16 vuoden takaisia tapahtumia.

Jenni Ahola on pyörittänyt omaa Promodel-mallitoimistoaan jo 16 vuotta. Hän myös omistaa Lempäälän Ideaparkissa sijaitsevan Hilfiger-liikkeen, jonka yrittäjänä hän on toiminut 11 vuotta.

Jenni Ahola on pyörittänyt omaa Promodel-mallitoimistoaan jo 16 vuotta. Hän myös omistaa Lempäälän Ideaparkissa sijaitsevan Hilfiger-liikkeen, jonka yrittäjänä hän on toiminut 11 vuotta.

Ahoniemi on yksi Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n perustajajäsenistä. Yksi asia johti toiseen ja pian juuri omaa Promodel-mallitoimistoaan perustamassa ollut Ahola järjesti ensimmäisen hyväntekeväisyysmuotinäytöksensä Tampereen Lastenklinikan hyväksi.

Ensimmäinen näytös järjestettiin Tampereen Koskikeskuksen keskusaukiolla. Vuosien varrella muotinäytös on muuttanut muotoaan ja viime perjantaina järjestettiin järjestyksessään kuudes gaalamuotoinen tapahtuma: Gaala Lasten Hyväksi. Hyväntekeväisyyskohde on edelleen sama.

– Yhteensä vuosien aikana keräämämme potti on lähes 134 000 euroa. Se on todella huikea summa, Ahola huokaa.

– Pääosinhan tällä rahalla saadaan viihdykkeitä. Pelejä ja leluja. Mutta kyllä niillä on ostettu myös ihan laitteita. Teemme todella tärkeää ja tarpeellista työtä lasten hyväksi.

Kuluneiden 16 vuoden aikana Ahola on tavannut lukuisia perheitä, joissa on syöpäsairas lapsi. Naisen mukaan siinä piilevät sekä hyväntekeväisyystyön karuimmat että kauneimmat puolet.

– Suurin osa lapsista tervehtyy, mutta eivät kaikki. Näiden vuosien aikana yksi kohtaamistani lapsista on menehtynyt.

– Toisaalta on ihan seurata niitä, jotka paranevat. Erään tytön kohdalla sain nähdä, kuinka hänen hiuksensa kasvoivat takaisin ja hän valmistui ylioppilaaksi. Se on kaikista kauneinta. Nähdä, että sairaudesta voi myös parantua.

Aholan mukaan hänen nykyinen elämäntilanteensa mahdollistaa sen, että hän voi uhrata ison osan ajastaan hyväntekeväisyystyölle. Hän tiedostaa sen tosiasian, ettei kaikilla suinkaan ole samanlaista mahdollisuutta.

– Yrittäjänä mun ei tarvitse joka päivä tehdä töitä rahan kiilto silmissä vaan voin tehdä myös tällaista työtä, minkä koen merkittäväksi. Se on minun tapani antaa yhteiskunnalle takaisin, Ahola toteaa.

Anna-Liisa Tilus, Mira Salo, Jenni Ahola, Gedi Lindahl ja Tuula Portin osallistuivat perjantaina Gaal Lasten Hyväksi -tapahtumaan Tampereella.

Anna-Liisa Tilus, Mira Salo, Jenni Ahola, Gedi Lindahl ja Tuula Portin osallistuivat perjantaina Gaal Lasten Hyväksi -tapahtumaan Tampereella.

Ahola ei vaadi ketään tekemään asioita, kuten hän itse tekee. Samaan hengenvetoon hän kuitenkin muistuttaa, etteivät hyvät teot aina vaadi aikaa tai rahaa. Hän kertoo olevansa kiitollinen niille lukuisille julkisuudesta tutuille henkilöille, jotka ovat vuosien varrella gaalaan osallistuneet.

– Ystäväni Joanna Kuvaja on ollut juontamassa gaalaa lähes joka vuosi ja Satu Tuomistolla taisi jäädä yksi vuosi väliin. Aina on heitä, jotka tulevat aina pyydettäessä, jos vain suinkin pääsevät, Ahola kiittelee.

– Jos jokainen tekisi edes yhden hyvän asian, avaisi vaikka mummolle oven ja kantaisi kortensa sillä tavalla kekoon, niin yhteiskunta olisi vielä piirun verran parempi paikka kaikille elää, hän muistuttaa.

Viime perjantaina Tampereen Torni-hotellissa järjestettiin jälleen hyväntekeväisyysgaala lasten hyväksi. Vaikka gaalaa edeltävät viikot ovat Aholan mukaan aina stressaavia, on lopputulos kuitenkin joka kerta yhtä palkitseva.

– Välillä on epätoivon päiviä, mutta upeasti menneen gaalan jälkeen fiilis on hyvä. Tänä vuonna teimme ennätyksen ja keräsimme yli 17 000 euroa. Tuli taas sellainen fiilis, että onneksi jaksoin, hän iloitsee.

Tuoreimmat osastosta