Julkkiskokki Jamie Oliver laihtui 12 kiloa – teki vain pari pientä muutosta ruokavalioonsa

Julkaistu:

Jamie Oliver vaihtoi lihan kasviksiin ja kilot karisivat kuin itsestään.
Brittikokki Jamie Oliver paljastaa Radio Timesin haastattelussa olevansa nyt 12 kiloa hoikempi. Kokki tunnetaan tv-ohjelmistaan, joissa hän taikoo yksinkertaista ja maukasta kotiruokaa. Oliver on jo vuosikausia kampanjoinut esimerkiksi terveellisen kouluruoan puolesta. Nyt terveellinen ruokavalio kuuluu olennaisena osana myös Oliverin elämään.

– Laihduin 12 kiloa todella nopeasti, enkä vähentänyt syömistä. Söin todella paljon, normaalia enemmän, Oliver sanoo Radio Timesille.

Julkkiskokki sanoo tehneensä vain muutamia yksinkertaisia muutoksia ruokavalioonsa. Hän vähensi lihan syömistä ja söi entistä enemmän kasviksia.

– Vähensin lihan syöntiä, lisäsin kasviksia, nukuin ja liikuin enemmän, Jamie Oliver nimeää yksinkertaiset niksinsä.


Oliver sanoo Radio Timesille syöneensä lihan sijasta pähkinöitä, joiden hän toteaa olevan paljon lihaa terveellisempi vaihtoehto.

– Pähkinät vähentävät sydänkohtauksen riskiä. Syöttäkää pähkinöitä lapsillennekin, Oliver neuvoo.

Julkkiskokki toteaa vähentäneensä myös alkoholinjuontia, mutta hänen mukaansa painonpudotus on mahdollista, vaikkei pistäisi kokonaan korkkia kiinni.

– Tyypillinen britti juo alkoholia. En saarnaa, mitä kenenkään pitäisi tehdä, mutta minä juon enää viikonloppuisin.


Jamie Oliver on ollut viime aikoina otsikoissa aivan muista syistä kuin laihtumisestaan. Keväällä brittilehdet uutisoivat Jamie Oliverin ravintolaimperiumin murentuneen ja hänen olevan korviaan myöten veloissa.

– Alussa perustaessamme ravintoloita kukaan ei kysynyt minulta, onko minulla varasuunnitelmaa, jos koko homma valuu vessanpöntöstä alas. Kun se sitten tapahtui tunsin olevani kuin siivilä: bisnes oli täynnä reikiä enkä pystynyt tukkimaan niitä mitenkään, Oliver avautui The Timesille.

Oliver lanseerasi Jamie’s Italian -ketjun vuonna 2008 ja ketjulla oli Britanniassa 23 ravintolaa. Niiden lisäksi ovensa joutuivat sulkemaan mittavien velkojen myötä myös Lontoossa sijaitsevat Barbecoa- ja Fifteen-ravintolat. Jo vuosi ennen sulkeutumistaan ketjulla arvioitiin olevan velkaa yli 80 miljoonaa euroa.