Kimmo Vehviläinen avautuu raastavasta hetkestä eron jälkeen – pienten tytärten pyyntö särki sydämen: ”Mulla valui kyynel paperille”

Julkaistu:

Radiojuontaja Kimmo Vehviläinen avautui hiljattain julkaistussa podcastissa ajasta, jolloin hän erosi lastensa äidistä.
Keväällä 2018 radiojuontaja Kimmo Vehviläinen erosi Johanna-puolisostaan kahden avioliittovuoden jälkeen. Pari ehti olla yhdessä yli kymmenen vuotta ja he avioituivat elokuussa 2016.

Hiljattain Radio Aallon Dynastian juontajana tunnettu Vehviläinen vieraili 20-30-40-podcastissa Ida-Liina Huuretlan, Alina Kangasluoman ja Tuomas Rajalan vieraana. Jakson aikana Vehviläinen puhui varsin avoimesti rakkaudesta, parisuhteista ja myös eroistaan.


Vehviläisellä on kaksi teini-ikäistä tytärtä edellisestä liitostaan: Wilma, 18, sekä Peppi, 15. Lastensa äidistä mies kertoo eronneensa jo 15 vuotta sitten.

– Mun muksut oli silloin nuorempi kaksi- ja vanhempi neljävuotias, Vehviläinen muistelee podcastissa.

– Siihen sisältyi vielä sellainen klassikkokohtaus, missä auto ajaa pois meidän idyllisen omakotitalon pihalta, lapset vilkuttaa sieltä takaikkunassa ja mä seison itkien siinä pihalla, mies paljastaa.

Vehviläinen muistelee tuoreessa podcast-jaksossa myös toista riipaisevaa, ensimmäisen eronsa jälkeistä hetkeä. Erosta oli kulunut jo hetki ja Vehviläisen pienet lapset tulivat vierailemaan isänsä luona.

– Yhellä kerralla kun lapset tuli mun luokse, niin ne ei osannut silloin vielä kirjoittaa. Ne haki tussit ja kynät ja sanoi, että iskä voitko kirjoittaa, että nyt kirjoitetaan rakkauskirje meidän uudelle isälle, kertoo Vehviläinen.

  • Voit kuunnella pätkän 20-30-40-podcastista tästä.
– Mä muistan istuneeni keittiön pöydän ääressä ja tytöt saneli, että ”ihanaa, että meillä on uusi isä. Rakastamme sinua”. Muistan, että samalla tavalla kun Eppujen biisissä, niin mulla valui kyynel siihen paperille ja sanat sotkeentu.

Rajala kysyy epäuskoisena, joutuiko Vehviläinen siis todella kirjoittamaan rakkauskirjeen tytärtensä uudelle isäpuolelle.

– Ei jumal*auta. Anteeksi vaan, mutta aika rajua, Rajala hämmästelee.


Vehviläinen kertonut tapaavansa tyttäriään nykyään säännöllisesti. Helmikuussa hän edusti Emma-gaalan punaisella matolla yhdessä Wilma-tyttärensä kanssa.

– Tytöt asuvat nykyään luonani kaksi viikkoa kuukaudesta. Yritän ottaa tästä vaiheesta kaiken irti, sillä kohta he lähtevät omilleen. Vielä on onneksi hetkiä, jolloin he tarvitsevat minua. Näiltä kahdelta kaipaan eniten sitä tunnetta, että olen heille tärkeä, hän kertoi Annan haastattelussa 2017.

– Tyttäret ovat huomaamattani kasvaneet nuoriksi naisiksi. Sitä ajatellessani minut valtaa haikeus. Kuopusta kutsun yhä joskus iskän pikku muruksi, mikä ärsyttää häntä suunnattomasti. Yritän sitkeästi pitää yllä mielikuvaa ajasta, jolloin he vielä halusivat syliini, mies jatkoi.