Playboy-malli pyrkii Kroatian presidentiksi – aikoo laillistaa prostituution - Viihde - Ilta-Sanomat

Playboy-malli pyrkii Kroatian presidentiksi – aikoo laillistaa prostituution

Kroatialaisen Playboy-malli Ava Karabaticin vaalikampanja on herättänyt valtavasti huomiota mallin kotimaassa.

Ava Karabatic pyrkii presidentiksi.

9.10.2019 9:43

Kroatiassa saattavat puhaltaa ensi vuonna uudet tuulet, sillä kotimaassaan erittäin tunnettu tosi-tv-tähti ja Playboy-malli Ava Karabatic on ilmoittanut asettuvansa ehdolle presidentinvaaleissa.

Presidentinvaalit pidetään Kroatiassa tammikuussa. 31-vuotias Playboy-malli kertoo Instagramissaan saaneensa roimasti positiivista palautetta kampanjastaan ja olevansa hyvin kiitollinen ihmisten tuesta.

– Minulle on sadellut niin paljon kannustusviestejä Instagramissa ja haluan kiittää teitä siitä. Politiikka on toinen suuri rakkauteni. En voi enää katsoa sivusta, kun pahoja asioita tapahtuu kotimaassani, hän kirjoittaa Instagramissaan.

– Tuntuu kuin kaikki olisivat sokeita, nuoret lähtevät Kroatiasta ja syntyvyys on laskussa.

Karabatic toteaa Instagramissaan tiedostavansa, että monet eivät ota häntä vakavasti Playboy-menneisyyden takia. Hän huomauttaa olevansa paljon muutakin kuin miestenlehdessä poseerannut malli ja tosi-tv-tähtönen.

– Teidän saavani paljon vihapostia, koska olen julkkis. Niissä sivuutetaan älykkyyteni ja se, että olen italiankielen- ja kirjallisuuden professori, hän napauttaa.

Malli on esitellyt vaalikampanjansa kotisivuillaan, josta selviää, että hän kieltäisi esimerkiksi abortin 6. raskausviikon jälkeen.

Karabatic on kampanjoinut ahkerasti Kroatiassa ja hän on puhunut kampanjassaan etenkin seksityöläisten oikeuksista ja siitä, kuinka heille tulisi taata turvalliset työolosuhteet. Hän on myös todennut haastatteluissa haluavansa seksityöläisten maksavan veroja.

– Prostituutio pitäisi laillistaa taloudellisista syistä, jotta valtio voi hyötyä seksityöläisten maksamista veroista. Olen hyvin tietoinen sukupuolitautien vaaroista, sillä olen opiskellut lääketiedettä. Sukupuolitauteja voidaan ehkäistä, jos prostituutio laillistetaan Kroatiassa, hän perustelee.

180-senttinen mallikaunotar on nähty kotimaassaan muun muassa Selviytyjissä ja Big Brotherissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?