Hollywood-tähti George Clooney esiintyy Suomessa ensi kertaa! Järjestäjä paljastaa, mitä vierailu pitää sisällään: supertähti sai supisuomalaisen lahjan

Julkaistu:

Suomen-vierailu
Maailman menestyneimpiin näyttelijöihin kuuluva George Clooney saapuu tällä viikolla Suomeen. Tähden bisneskonferenssiin puhujaksi värvännyt Ville Saarikalle kertoo, mitä Helsingin-vierailu oikein pitää sisällään.
Hollywood-tähti, ohjaaja ja YK:n rauhanlähettiläs George Clooney vierailee tällä viikolla Suomessa. Clooney nähdään vierailunsa aikana yhtenä Helsingissä 9.–10. lokakuuta järjestettävän Nordic Business Forumin pääpuhujista. Muun muassa markkinointia, tarinankerrontaa ja brändäystä ja käsittelevä puhe on ajoitettu tapahtumassa torstaille.

Ensi kertaa Suomeen saapuva Clooney on yksi maailman menestyneimmistä ja kovapalkkaisimmista näyttelijöistä. Apu-lehden mukaan Clooney saapuisi Suomeen vaimonsa, ihmisoikeusjuristi Amalin ja lastensa, kaksivuotiaiden kaksosten Ellan ja Alexanderin kanssa.

– Olen innoissani matkasta Helsinkiin. En ole ollut siellä aiemmin, mutta olen kuullut, että siellä on kaunista. Otan perheen mukaan ja ehkä voimme pitää pari päivää vapaata ja kiertää Suomea, Clooney kertoi aiemmin vierailustaan Apu-lehdelle.


Näyttelijän yksityiselämässä onkin ehtinyt tapahtua paljon viime vuosien aikana. Ikisinkuksikin julistautumaan ehtinyt näyttelijä on rakastunut, avioitunut ja perustanut perheen. Clooney ja Amal, omaa sukua Alamuddin avioituivat satumaisissa häissä Italian Venetsiassa kesällä 2014. Kesäkuussa 2017 parin perheonni täydentyi kaksosilla.

Clooneyn piti olla alun perin puhua Nordic Business Forumissa juurikin 2017, mutta vierailu lykkääntyi perheenlisäyksen vuoksi. Hänen tilalla puhui tuolloin näyttelijä Will Smith.

Konferenssin puhujasuhteista vastaava Ville Saarikalle kertoo Ilta-Sanomille olevansa iloinen, että vierailu saatiin toteutumaan nyt.

– Vierailun siirtymiseen oli viimeksi luonnollisesti täysin ymmärrettävä syy. Muistimme häntä (Clooneyta) silloin lähettämällä perheelle suomalaisen äitiyspakkauksen, Saarikalle kertoo Ilta-Sanomille tiistai-iltana.

– Pian kuulemme, mitä mieltä hän oli siitä, hän jatkaa nauraen.


Saarikalle muistuttaa, että näyttelijä-ohjaaja on menestynyt myös liike-elämässä, minkä vuoksi tähti sopii erinomaisesti bisneskonferenssin puhujaksi. Clooneyn puhe tilaisuudessa on muodoltaan haastatteluvetoinen keskustelutilaisuus.

– Hänellä on myös yritysrintamalla aika huikeat meriitit, muun muassa hänen Tequila-bisneksensä. Hän on mielenkiintoinen ja uskottava bisneshenkilö, mutta totta kai olemme aina kiinnostuneita ihmisistä myös vähän laajemmin, Saarikalle pohtii viitaten Clooneyn mittavaan uraan Hollywoodissa.

Viime vuonna Nordic Business Forumissa puhui Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama. Obaman vierailun vuoksi tapahtumaan jouduttiin järjestämään merkittävät turvatoimet. Tänä vuonna saman profiilin turvatoimille ei ole Saarikallen mukaan tarvetta.

– Viime vuonna turvatoimet olivat poikkeuksellista järeämmät johtuen korkean profiilin poliittisesta vieraasta. Mutta meillä on aiemminkin käynyt korkean profiilin vieraita, minkä vuoksi turvallisuusjärjestelymme ovat todella hyvät, hän selvittää.

– Totta kai puhujilla ja tietyillä henkilöillä on myös tiettyä erityisturvaa. Olemme varautuneet, mutta mitään viime vuoden kaltaista ei olla suunniteltu.


Turvallisuussyistä Saarikalle ei myöskään voi kertoa, milloin Clooney tarkalleen saapuu Suomeen. Hän ei myöskään tiedä, saapuuko näyttelijä aiempien väitteiden mukaan perheensä kanssa vai yksin.


Muutoin Clooney on ollut Saarikallen mukaan todellinen unelmavieras, joka ei turhia vaadi.

– Hän vaikuttaa todella helpolta kaverilta näin järjestäjän näkökulmasta. Se on tietysti todella mukavaa, ei ole aiheutunut mitään päänsärkyä tästä vierailusta. Kaikki on mennyt todella sujuvasti ja on todella mahtavaa saada hänet vihdon paikan päälle!

George Clooney puhuu Nordic Business Forumissa torstaina 10.10.2019 kello 16.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt