Emmerdale-sarjan joukkopako hämmästyttää faneja – taas yksi suosikkinäyttelijä lähti yllättäen lätkimään

Julkaistu:

Emmerdale-sarja menettää taas yhden näyttelijänsä, kun Faith Dinglea esittävä Sally Dexter jättää sarjan.
Ovi on käynyt tiuhaan tahtiin Emmerdalen kuvauspaikalla tänä vuonna. Kuten Ilta-Sanomat on aikaisemmin kertonut, sarjasta on tänä vuonna lähtenyt peräti viisi näyttelijää.

Nyt jo kuudes Emmerdale-tähti on ilmoittanut jättävänsä sarjan lähitulevaisuudessa. Faith Dinglea esittävä Sally Dexter on ilmoittanut tänä vuonna kuvattavien jaksojen olevan hänen viimeisensä.

Dexter sanoo Metro.co.uk-sivustolle tänä syksynä Britanniassa esitettävien jaksojen sinetöivän Faithin kohtalon. Enempää hän ei kuitenkaan hahmon lähdöstä halua paljastaa.

– Tästä tulee räjähtävä lokakuu. Minun täytynee lähteä pois vähäksi aikaa. Teidän pitää katsoa sarjaa, en aio paljastaa enempää, hän myhäilee.


Dexter kuitenkin vihjailee sivuston haastattelussa, ettei ole jättämässä roolia loppuiäksi. Hän on halukas palaamaan Faithin rooliin joskus tulevaisuudessa, jos sarjan juonikuviot sen sallivat.

– Saa nähdä mitä tapahtuu. Tämä on ollut hieno kokemus.

Dexter on jo kolmas Emmerdale-tähti kuukauden sisään, joka on ilmoittanut jättävänsä sarjan. Viime viikolla brittilehdet uutisoivat Pete Bartonia esittävän Anthony Quinlanin poistuvan sarjasta aivan lähitulevaisuudessa.


Myös Bernicea sarjassa esittävä Samantha Giles ilmoitti pari viikkoa sitten, että on lähdössä sarjasta.


Giles on esittänyt Bernicea Emmerdalessa vuodesta 1998. Näyttelijä on välillä poistunut sarjasta ja palannut takaisin. Vakituisesti Giles on nähty sarjassa vuodesta 2012.

– Seitsemän upean vuoden jälkeen, olen pian laittamassa Bernicen esiliinan naulaan ja hakemassa uusia haasteita. Tulen kaipaamaan kaikki sarjan kautta saamia ystäviäni, mutta olen hyvin innoissani siirtyessäni uusille laitumille, näyttelijä ilmoitti Twitterissä.

Näyttelijä Asan N’Jie puolestaan sai sarjasta potkut tapeltuaan toisen näyttelijän kanssa syyskuussa. Emmerdale esittävä ITV ilmoitti, ettei missään nimessä hyväksy väkivaltaista käytöstä. Asan N’Jie esitti sarjassa Ellis Chapmania.


Keväällä Megan Maceya esittävä Gaynor Faye irtisanoi itsensä seitsemän vuoden jälkeen. Myös Robert Sugdenia esittävä Ryan Hawleyn on vahvistettu jättävän sarjan 2019.


Fanit kuohahtivat maaliskuussa, kun Lisa Dinglena tunnettu Jane Cox ilmoitti lähtevänsä sarjasta. Hän oli yksi sarjassa pisimpään näytelleistä tähdistä.

– Lisa on lähellä sydäntäni, sillä hän on ollut niin valtava osa elämääni 23 vuoden ajan. Tulen vuodattamaan kyyneliä kuvatessani viimeisiä kohtauksiani Lisana, Cox sanoi keväällä.


Mitä ihmettä Emmerdalessa tapahtuu?

Sosiaalisessa mediassa sarjan näyttelijöiden vilkas irtisanoutuminen on herättänyt hämmästystä. Sarjan fanit ovat spekuloineet liittyykö näyttelijöiden joukkopako mahdollisesti palkkaan tai roolihahmojen saamaan ruutuaikaan. Britanniassa on aikaisemmin käsitelty mediassa runsaasti sitä, kuinka erilaista palkkaa Coronation Street, Emmerdale ja EastEnders -saippuasarjojen näyttelijät saavat.

Keväällä Coronation Street -sarjan näyttelijä Lucy Fallon kertoi sarjan nuorten näyttelijöiden tienaavan vain murto-osan siitä, mitä muut sarjan konkarit ansaitsevat. Sisäpiiriläisten mukaan tilanne on hyvin samankaltainen myös EastEndersissä ja Emmerdalessa.


Emmerdale-sarjan kulisseissa kytenyt kolmiodraamaa on myös aiheuttanut brittilehtien mukaan paljon jännitteitä sarjan kuvauksissa. 2016 brittilehdet paljastivat sarjan näyttelijöillä Danny Millerillä ja Isabel Hodginsilla olevan salasuhde. Kiusallisen tilanteesta teki se, että sarjassa Victoria Sugdenia esittävä Hodgins seurusteli tuolloin Ross Bartonia Emmerdalessa esittävän Michael Parrin kanssa.
Entinen Emmerdale-tähti Adam Thomas puolestaan on haukkunut tuotannon lyttyyn ja moittinut, kuinka vähän ruutuaikaa hänen hahmonsa Adam Barton sarjassa sai.

– Parasta Emmerdalessa oli lähteminen, Thomas jyrisi.