Iranilaisteini nousi kuuluisuuteen luomalla itsestään Angelina Jolien ”kaksoisolennon” – nyt häntä syytetään jumalanpilkasta ja korruptiosta

Julkaistu:

Sahar Tabar, 21, on pidätetty syytettynä muun muassa jumalanpilkasta sekä väkivaltaan yllyttämisestä.
Muutama vuosi sitten iranilainen Sahar Tabar nousi julkisuuteen ladattuaan Instagramissa joukon kuvia, joissa hän näyttää hämmästyttävän paljon näyttelijä Angelina Jolielta.
Tabar, 21, käytti meikkiä ja kuvanmuokkausohjelmia näyttääkseen Hollywood-tähden zombiversiolta ja hänestä tuli hetkessä ”Instagram-julkkis”. Vuonna 2018 hänellä oli Instagramissa yli 71 000 seuraajaa.
Sunnuntaina BBC uutisoi, että Instagram-tähti on nyt pidätetty Teheranissa. Iranilaisen uutistoimisto Tasnimin mukaan Tabaria syytetään jumalanpilkasta sekä väkivaltaan yllyttämisestä.

BBC:n mukaan Tabar olisi pidätetty viranomaisten toimesta sen jälkeen, kun naisesta oli ensin tehty lukuisia valituksia. Tabaria syytetään tiettävästi myös omaisuuden laittomasta hankkimisesta, maan pukeutumiskoodin loukkaamisesta sekä siitä, että hän olisi rohkaissut iranilaisnuoria korruptioon.

Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn mukaan Tabarin pidätyksen syynä vaikuttaa kuitenkin olevan ainoastaan hänen Instagram-kuvansa.
Tabar ei ole ensimmäinen Instagram-tähti tai bloggaaja Iranissa, joka kohtaa vastaavan kaltaisia syytteitä, kertoo BBC, vaan heitä on kuuleman mukaan pitkä lista.

Myös Ilta-Sanomat kertoi hiljattain australialaisesta bloggaajapariskunnasta, joka pidätettiin Teheranissa. Sittemmin heidät on kuitenkin vapautettu syytteistä.
Tabarin pidätys on herättänyt runsaasti keskustelua myös sosiaalisessa mediassa, missä arvostellaan Iranin tiukkaa lainsäädäntöä varsin terävin sanakääntein. Myös Tabarin suosittu Instagram-tili on pidätyksen seurauksena poistettu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt