Fitness-tähti Ilona Siekkinen, 23, erosi Jehovan todistajista toteuttaakseen unelmansa – maksaa päätöksestään kovaa hintaa: ”Se on raastavaa”

Julkaistu:

Somepersoonana ja fitness-urheilijana tunnettu Ilona Siekkinen avautui hiljattain julkaistussa podcastissa muun muassa suhtautumisestaan uskontoon.
Ilona Siekkinen, 23, on monille suomalaisille tuttu nimi sosiaalisesta mediasta. Naisella on kuvapalvelu Instagramissa huimat 75,3 tuhatta seuraajaa ja hänen kuvansa keräävät jatkuvasti tuhansia tykkäyksiä.

Siekkinen nousi alkujaan julkisuuteen personal trainerina sekä bikini fitness -urheilijana. Siekkinen lopetti kilpauransa fitneksen parissa viime syksynä voitettuaan oman sarjansa suomenmestaruuden Nordic Fitness Expoilla lokakuussa. Hän ehti urallaan voittaa myös lukuisia muita palkintoja.

Oulussa asuva Siekkinen vieraili hiljattain vieraana niin ikään fitnesspiireistä tutun Anni Valliuksen Bosslady-podcastissa. Vallius luotsaa suosittua Wellnessmalli-kilpailua ja he puhuivatkin Siekkisen kanssa muun muassa fitneksestä ja hyvinvoinnista.Jakson aikana Siekkinen avautui myös monista henkilökohtaisista asioista, kuten uskonnostaan. Hän kuului aiemmin Jehovan todistajiin, mutta erosi uskonnosta jo varsin nuorena fitness-uransa vuoksi. Siekkinen ei sittemmin ole ollut missään tekemisissä perheensä kanssa.

  • Voit kuunnella Valliuksen ja Siekkisen välisen keskustelun yllä olevasta linkistä
Siekkinen puhui aiheesta ensimmäistä kertaa Valliuksen kanssa jo neljä kuukautta sitten, kun he äänittivät Bosslady-podcastia ensimmäistä kertaa yhdessä. Hän kertoi avoimesti, mitä Jehovan todistajista eroaminen käytännössä tarkoitti.

– Menetin kaikki ne ystävät, ketä oli sieltä. Sen jälkeen kun sieltä eroaa, niin kukaan heistä ei saa tai ei oikeastaan halua olla sun kanssa missään tekemisissä. Sehän tarkoittaa myös omaa perhettä. En oo perheen kanssa tekemisissä, Siekkinen totesi.

– Siinä on semmonen idea, että se eronnut henkilö alkaisi katumaan sitä ja näkisi, että siinä uskonnossa on hyvä olla. Niillä on ne tietyt säännöt ja moraalinormit, ja he haluavat viettää aikaa sellaisten ihmisten kanssa, joilla on ne samat arvot, Siekkinen selitti.

Siekkinen painotti Valliukselle ymmärtävänsä läheisiään. Hän kertoi kunnioittavansa heidän päätöstään sekä niitä sääntöjä, mitä Jehovan todistajilla uskontoonsa liittyeen on. Siekkinen myös paljasti pohtineensa usein uskontoon palaamista.

– Mä näen paljon hyvää siinä uskonnossa. Mutta en omaa niitä arvoja tai pysty elämään niiden sääntöjen mukaisesti. Ikävä on niitä ihmisiä ja omaa perhettä tottakai. Siksi usein käy mielessä, että olisi mahtava palata, hän tunnusti.

– Mutta tilanne on se, ettei olla missään tekemisissä. Ja se on aika raastavaa.

Hiljattain ilmestyneessä uudessa podcast-jaksossa Siekkinen ja Vallius palaavat tutun aihepiirin pariin. Valliusta kiinnostaa tietää, oliko Siekkinen kenties jakson julkaisun jälkeen ollut yhteydessä perheenjäseniinsä. Näin ei kuitenkaan ollut tapahtunut.

– Ei, ei sillain. Ei tullut mitään, ei hyvää eikä huonoa, Siekkinen toteaa.

Jaksossa Siekkinen kuitenkin painottaa edelleen näkevänsä vanhassa uskonnossaan paljon hyvää. Fitness-tähdeksi tituleerattu nainen uskoo, että menneisyys Jehovan todistajissa on tehnyt hänestä rohkeamman ja siten edesauttanut hänen uraansa.

– Se, että mä olen ollut Jehovan todistaja on tehnyt musta ihan hirveen rohkean. Mähän olen pitänyt puheita pienestä asti ja sen uskonnon kautta olen myös paljon keskustellut ihmisten kanssa. Musta tuntuu, että se on ollut se isoin tekijä, hän pohtii.

Siekkinen kilpaili fitness-lajeissa ensimmäistä kertaa ollessaan vasta 17-vuotias. Vuonna 2015 hän voitti junioreiden overall-mestaruuden ja vuotta myöhemmin sijoittui SM-kilpailuissa neljänneksi. Vuosi sitten hän voitti sekä junioreiden, että yleisen sarjan mestaruuden.Kuusamolaissyntyinen Siekkinen asuu nykyään Oulussa yhdessä kahden koiransa kanssa. Hän työllistää itsensä myymällä nettivalmennuksia ja oheistuotteita oman Training With Ilona -brändinsä alla. Siekkinen seurustelee fysiikkavalmentaja Mikko Niirasen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt