Jani Sievinen jää pitkälle sairauslomalle – joutuu leikkaukseen

Julkaistu:

Jani Sievinen kertoo Instagramissa, että hän uskoo olevansa toimintakykyinen taas parin kuukauden kuluttua.
Entinen huippu-uimari Jani Sievinen, 45, kertoo Instagramissa jäävänsä pitkälle sairauslomalle. Sievisen mukaan hänen urheilu-uraltaan jäänyt vamma haittaa hänen elämäänsä ja hän joutuu siksi leikkaukseen.

– Moi kaikille. Jään tänään pitkälle sairaslomalle. Mulla on 5 leikattavaa vammaa urheilu-uralta, joista toteutan vain yhden. Muut ei häiritse normielämää, Sievinen kirjoittaa Instagramissa.

Sievisen mukaan toipuminen leikkauksesta kestää pari kuukautta.

– Uskon, että olen toimintakykyinen parissa kuukaudessa. Muistakaa liikkua! hän toivottaa seuraajilleen.
Sievinen kertoo Iltalehdelle, että ongelmana ovat hänen lonkkansa, joissa on synnynnäinen rakennevika, jota urheilu-uran rasitus on pahentanut.

– Mulla on ollut vaikeuksia kävellä ja esimerkiksi nousta autoon, Sievinen sanoo Iltalehdelle.

Entinen uimari kertoo lehdelle, että tällä hetkellä hänen lonkissaan on käytännössä luu luuta vasten. Leikkauksessa hänelle laitetaan tekonivel.

Iltalehden mukaan Sievinen työskentelee uintivalmentajana ja -ohjaajana sekä tekee opettajan sijaisuuksia.

Häät tulossa

Leikkauksen jälkeen Sievisellä on edessä onnellinen elämänmuutos, sillä hän paljasti kesällä Instagramissa, että hän astelee tulevana talvena avioon kihlattunsa Maria Nyqvistin kanssa.

Sievinen esitteli Maria-rakkaansa julkisuudessa ensimmäistä kertaa Urheilugaalassa vuonna 2016. Ennen parrasvaloihin astumista Sievinen kertoi IS:lle olevansa erittäin onnellinen, mutta tahtoneensa pitää suhteestaan melko matalaa profiilia. Pariskunta tapasi yhteisen ystävän pitämissä juhlissa.

Pari kihlautui viime huhtikuussa ja on ollut yhdessä neljä vuotta. Sievisellä on kaksi poikaa ensimmäisestä liitostaan Susanna Ingerttilän (ent. Sievinen) kanssa sekä kolme tytärtä yhdessä ex-puolisonsa Mari Samuelsenin kanssa.

Sievinen on sanonut, että hänen nykyisessä suhteessa on varmaa se, että lapsia ei tulla hankkimaan. Kun molempien puolisoiden lapset lasketaan yhteen, lapsikatraan päälukumäärä on seitsemän.