Hannu-Pekka Björkman saapui kannustamaan rakkaansa Nina Honkasen esiintymistä Turun kirjamessuilla – paljastivat suhteensa vasta hiljattain

Julkaistu:

Kirjamessut
Nina Honkanen ja Hannu-Pekka Björkman ovat pitäneet yhtä puoli vuotta. He paljastivat parisuhteensa julkisuudessa kuitenkin vasta muutama viikko sitten.
Puolisen vuotta seurustelleet kirjailija Nina Honkanen ja näyttelijä Hannu-Pekka Björkman vierailivat yhdessä Turun kirjamessuilla.

Honkanen oli kertomassa uudesta romaanistaan Pohjakosketus. Lisäksi hän osallistui keskusteluun, jonka aiheena oli edesmennyt näytelmäkirjailija Jussi Kylätasku. Honkanen on kirjoittamassa Kylätaskun elämäkertaa.

– Teen sitä yhdessä Kylätaskun lesken Liisa Voiman kanssa. Jussi on jättänyt suomalaiseen kirjallisuuteen jälkensä tavalla, joka hakee vertaistaan, Honkanen totesi IS:lle.

– Oli tunteikas ja todella sisältörikas keskustelu. Jussi teki mittavan ja merkittävän uran, mutta on suotta jäänyt vähän unholaan.

Björkman oli paikalla yleisönä seuraamassa seurustelukumppaninsa esiintymistä.

– Olen nähnyt ja lukenut Kylätaskun näytelmiä, mutta en ole koskaan päässyt esittämään hänen tuotantoaan.

M/S Romantic -sarjassa suurta suosiota nauttinut Björkman on mukana uudessa Elisa-viihteen Nyrkki-sarjassa.

– Olen nähnyt kaksi jaksoa, ja aion katsoa kolmannenkin, Honkanen kehuu kumppaninsa roolityötä.


Teatterin puolella Björkman harjoittelee Arthur Millerin Kauppamatkustajan kuolema -näytelmää. Ensi-ilta on marraskuussa Kansallisteatterissa.

Honkanen aikoo myös kokeilla siipiensä kantavuutta teatterissa. Hän ohjaa Kylätaskun klassikon Runar ja Kyllikki Nilsiän teatteriin. Kyseessä on Honkasen esikoisohjaus.

– Pääsen sellaistakin kokeilemaan. Nilsiässä on hienoja näyttelijöitä. Ensimmäisen lukuharjoituksen perusteella minä olen se heikoin lenkki, Honkanen nauraa.

Lista-televisio-ohjelmasta julkisuuteen noussut Honkanen, 51, on pitkän linjan toimittaja, joka on työskennellyt Radio Cityn uutistoimituksessa ja Yleisradiossa. Hän on toimittanut ja käsikirjoittanut useita radio- ja televisio-ohjelmia. 2015 hän valmistui seksuaalikasvattajaksi.

Hannu-Pekka Björkman, 50, puolestaan on yksi Suomen työllistetyimmistä näyttelijöistä. Hän oli 2013–2018 näyttelijäntyön professorina Teatterikorkeakoulussa. Björkmanilla on kaksi parhaan miespääosan Jussi-palkintoa.