Luksusbloggaaja Isabella Löwengrip, 28, loi miljoonaomaisuuden bisneksellään – sitten kaikki meni täysin pieleen: on nyt lähellä konkurssia

Julkaistu:

tähtibloggaaja
Ruotsalaisen tähtibloggaajan bisnekset Yhdysvalloissa kariutuivat ja hän tajusi olevansa lähellä konkurssia.
Ruotsalainen bloggaaja ja bisnesnainen Isabella Löwengrip julkaisi perjantaina blogissaan rehellisen kirjoituksen. Siinä menestynyt sometähti kertoo, miten hänen kosmetiikkabrändinsä maailmanvalloitus meni pahasti pieleen ja kuinka hän ajautui lähelle konkurssia.

28-vuotias Löwengrip on luonut miljoonaomaisuuden sosiaalisen median ja Löwengrip-kosmetiikkabrändinsä avulla. Viime vuonna Pohjoismaissa menestynyt brändi lanseerattiin myös Yhdysvalloissa, Australiassa ja Kiinassa ja siitä oli tarkoitus tulla maailmanlaajuinen menestys.

– Sen sijaan kaikki meni pieleen. Myynti Yhdysvalloissa ja Australiassa ei sujunut, siitä tuli liian kallista ja sijoitukset, jotka teimme rahoistamme eivät toimineet, Löwengrip kirjoittaa.

Löwengrip kertoo blogissaan, että Amerikan valloitus meni lopulta täysin pieleen ja oli vähällä suistaa hänet vararikkoon. Menestystarina tyssäsi rapakon takana heti alkuunsa.

Bloggaaja investoi Yhdysvaltojen markkinoihin omia rahojaan ja uskoi tuotteeseensa. Hän muutti osittain New Yorkiin saadakseen yrityksensä lentoon siellä, mutta hänelle sanottiin, että bisneksen pitäisi olla suurempi ja menestyvämpi, jotta se voitaisiin lanseerata esimerkiksi kosmetiikkajätti Sephoran avulla Yhdysvalloissa.

Löwengrip alkoi käydä neuvotteluita erilaisten sijoittajien kanssa löytääkseen lisärahoitusta brändilleen ja kasvattaakseen siitä tarpeeksi suuren. Hän ei kuitenkaan löytänyt omasta mielestään sopivaa rahoittajaa toiminnalleen.
Kun rahoitusta ei löytynyt ja Löwengripin seitsemän vuotta sitten perustama yritys teki miinusmerkkistä tulosta useita kuukausia, alkoivat hänen varansa huveta huolestuttavalla tahdilla. Lopulta hän tajusi, ettei toiminta voinut jatkua.

– Nyt syyskuussa tajusin, että säästöni alkoivat huveta liian kovaa ja nopeasti kaikissa projekteissa, jotka aloitimme ja minä ja toimitusjohtajani Gustav päätimme vetää käsijarrusta.

Löwengrip kertoo blogissaan, että hän päätti yhdessä toimitusjohtajansa kanssa laittaa kaiken Yhdysvalloissa jäihin. He päättivät pakon edessä, että Löwengrip Beauty vetäytyy maailmanvalloituksesta ja supistaa toimintaansa.

– Joten tässä sitä nyt ollaan. Emme ota enää riskejä ja jos emme olisi perääntyneet, minun pääomani olisi syöty ja olisimme lopulta menneet konkurssiin. Se olisi tapahtunut nopeasti, koska niin monet ovat riippuvaisia minusta nykyään.
Löwengrip kertoo olevansa kiitollinen siitä, että vasta kuukauden pestissään toiminut toimitusjohtaja uskalsi ottaa ohjat käsiinsä ja pistää pelin poikki.

– Nyt vähennämme kuluja ja elämme säästöillä niin kauan, että alamme tehdä jälleen rahaa. Siihen menee hetki, hän kirjoittaa.

Löwengrip sanoo, että hänen brändissä vetäytyy toistaiseksi muilta markkinoilta ja keskittyy Skandinaviaan ja Saksaan sekä supistaa liikevaihtoaan noin 80 miljoonasta Ruotsin kruunusta (7,4 miljoonasta eurosta) noin 40–50 miljoonaan kruunun (3,7–4,6 miljoonaan euroon).

– Vaikeinta on, että näen tämän suurena epäonnistumisena, että joudun vetäytymään kaikesta, mitä olen aloittanut, Löwengrip pitkän päättää kirjoituksensa.


IS kertoi keväällä, että Löwengrip on rakentanut bisnesimperiumiaan määrätietoisesti aina 14-vuotiaasta saakka. Tavallisissa oloissa kasvanut nainen teki tuolloin töitä kahvilassa ja perusti Blondibella-nimisen bloginsa. Pari vuotta myöhemmin hän perusti yrityksensä, hankki assistentin ja jätti koulun kesken panostaakseen täysillä yrittäjyyteen. Nykyään Löwengripin blogi on Pohjoismaiden luetuimpia.
Löwengrip tunnetaan sosiaalisessa mediassa yltäkylläisestä luksuselämästään. Hän asuu Tukholman ulkopuolella sijaitsevalla Lidingön saarella noin 2,8 miljoonan euron arvoisessa asunnossa.

– Tavoitteeni on, että minusta tulee maailman vaikutusvaltaisin bisnesnainen, Löwengrip sanoi keväällä.
Löwengrip on kahden lapsen äiti ja hän on eronnut lastensa isästä. Lapset viettävät vuoroviikoin aikaa äidillään ja isällään. Hän on myös kertonut julkisuudessa avoimesti, ettei ole tekemisissä vanhempiensa kanssa.

Artikkelia muokattu 7.10. klo 15:59: Saari, jolla Löwengrip asuu on Lidingö, ei Lindingö, kuten artikkelissa aiemmin kerrottiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt