Elton John paljastaa totuuden salatuista sairauksistaan: oli vähällä kuolla kaksi vuotta sitten – lääkäri antoi aikaa vain vuorokauden - Viihde - Ilta-Sanomat

Elton John paljastaa totuuden salatuista sairauksistaan: oli vähällä kuolla kaksi vuotta sitten – lääkäri antoi aikaa vain vuorokauden

Useat brittilehdet ovat julkaisseet otteita Elton Johnin pian ilmestyvästä elämäkerrasta. Siinä laulaja kertoo, että vuonna 2017 hän kävi erittäin lähellä kuolemaa.

Elton John paljastaa pian ilmestyvässä elämäkerrassaan, että hän oli vähällä kuolla infektioon vuonna 2017.­

5.10.2019 22:35

Sir Elton John paljastaa 15. lokakuuta julkaistavassa Me: Elton John -omaelämäkerrassaan, että hän oli vähällä kuolla pari vuotta sitten. Tuolloin laulaja sairasti kaikessa hiljaisuudessa syöpää ja sairastui sen jälkeen mystiseen infektioon, joka oli vähällä viedä hänet hautaan.

Elton John salasi sairautensa julkisuudesta, kuten myös sen, että lääkärit antoivat hänelle vain 24 tuntia elinaikaa.

The Mirrorin mukaan Elton John kertoo uutuuskirjassaan, että vuosi 2017 oli hänelle äärimmäisen vaikea, sillä laulajalla diagnosoitiin tuolloin eturauhassyöpä.

72-vuotias Elton John kertoo kirjassaan, että hänen onnekseen lääkärit huomasivat syövän ajoissa ja ennuste oli siksi hyvä. Sairauteen tarjottiin hoidoksi joko sädehoitoa ja kemoterapiaa tai leikkausta. Elton John kertoo kirjassaan, että hän valitsi leikkauksen.

Leikkaus onnistui ja toipuminen siitä vaikutti aluksi sujuvan hyvin. Reilu viikko leikkauksen jälkeen muusikko tajusi, että kaikki ei ollutkaan kunnossa.

– Vasta kun saavuin Las Vegasiin kymmenen päivää myöhemmin keikalle Caesars Palaceen, huomasin, että jokin ei ollut kunnossa. Kun päivät kuluivat, kipu vain paheni ja paheni.

Valtava kipu vaikeutti esiintymistä ja laulaja joutui turvautumaan poikkeuksellisiin keinoihin selviytyäkseen keikastaan.

– Olen pitänyt aikoinaan naurettavia asioita lavalla, mutten koskaan valtavaa vaippaa. En tiedä, oletko koskaan seisonut 4 000 kiljuvan fanin edessä, laulamassa Candle In The Windiä samaan aikaan, kun kirjaimellisesti lasket allesi, mutta jos et ole, voin kertoa faktana, että se on melko erikoinen kokemus, Elton John kertoo kirjassan.

Elton John ja David Furnish ovat naimisissa. Pari poseerasi yhdessä heinäkuussa AIDS-säätiön juhlissa.­

Muusikon mukaan ongelmien syyksi paljastuivat imusolmukkeet ja hän ravasi parin kuukauden ajan sairaalassa saamassa helpotusta kipuihinsa. Ongelma korjaantui sattumalta, kun lääkärit suorittivat hänelle rutiinitarkastuksena kolonoskopian.

Daily Mailin mukaan Elton Johnilla oli muutaman kuukauden kuluttua edessä uusi, entistä kauhistuttavampi kokemus. Hän oli tuolloin kiertueella Etelä-Amerikassa ja alkoi tuntea olonsa sairaaksi. Lopulta hän ei kyennyt lopettamaan tärisemistä ja keskeytti kiertueensa. Laulaja palasi Britanniaan, jossa hänet kiidätettiin heti sairaalaan.

Elton John kertoo kirjassaan, että hänet vietiin lontoolaiseen sairaalaan. Sairaalassa hänelle kuitenkin ilmoitettiin, että hänen tilansa oli niin vakava, ettei sairaalalla ollut välineitä sen hoitamiseen. Laulaja siirrettiin toiseen sairaalaan, jossa hänet leikattiin.

Kun Elton John heräsi, sai hän kuulla, että oli sairastunut hengenvaaralliseen, trooppiseen infektioon matkallaan Etelä-Amerikassa. Laulajan mukaan häntä hoidettiin valtavilla annoksilla antibiootteja, mutta hänen tilansa huononi silti. Kun hänen kuumeensa jatkoi nousua, sai hänen puolisonsa David Furnish kuulla lääkäreiltä, ettei laulaja selviäisi välttämättä vuorokautta pidempään.

– Lääkärit kertoivat Davidille, että olin 24 tunnin päässä kuolemasta. Jos Etelä-Amerikan kiertue olisi jatkunut päivän pidempään, se olisi ollut siinä.

Elton Johnin tila alkoi kuitenkin hiljalleen kohentua. Hän vietti sairaalassa lopulta 11 päivää, joista kaksi ensimmäistä tehohoidossa. Toipuminen ennalleen vei The Mirrorin mukaan peräti seitsemän viikkoa.

– Olin äärimmäisen onnekas – vaikka minun on sanottava, en tuntenut oloani erityisen onnekkaaksi silloin. Makasin hereillä koko yön miettien kuolenko. Sairaalassa, yksin yön pimeydessä rukoilin: ”Ole kiltti, älä anna minun kuolla, ole kiltti ja anna minun nähdä lapseni vielä, ole kiltti anna minulle vähän lisää aikaa”, Elton John kertoo kirjassaan.

Elton Johnilla on kaksi lasta yhdessä David Furnishin kanssa: vuonna 2010 syntynyt Zachary ja vuonna 2013 syntynyt Elijah.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?