Emily, 24, haki työpaikkaa, mutta bikinikuvat olivat yritykselle liikaa – pian hän huomasi Instagramissa jotain erikoista: ”En ollut varma, miten reagoida”

Julkaistu:

Emily Clow’n työnhausta tuli kansainvälinen uutinen, kun somessa alkoi kuohua hänen kerrottua kokemuksistaan Twitterissä. Kävi ilmi, että potentiaalinen työnantaja ei pitänyt Emilyn Instagram-kuvia sopivina ammattimaiselle työntekijälle.
24-vuotias Emily Clow on noussut tällä viikolla kansainväliseksi puheenaiheeksi ja valtavan somehuomion kohteeksi. Teksasista kotoisin oleva Clow päätyi otsikoihin haettuaan hiljattain unelmiensa työpaikkaa eräästä yhdysvaltalaisesta markkinointiyrityksestä.

BBC:n mukaan Clow haki yritykseen markkinointitehtäviin ja lähetti hakemuksen. Potentiaalinen työnantaja perehtyi pian Clow’n sometileihin ja huomasi, että nuori nainen oli julkaissut bikinikuvia Instagramissa. Yritys jakoi yhden Clow’n kuvista omalla tilillään ja totesi naisen olevan epäammattimainen niiden vuoksi.

BBC:n mukaan Clow poseeraa yrityksen julkaisemassa kuvassa uima-altaassa punaisissa bikineissä ja kertoo kuvatekstissä olevansa viilentymässä.

– Älä jaa sosiaalista mediaasi potentiaalisen työnantajan kanssa, jos siellä on tällaista sisältöä. Minä etsin ammattimaista markkinoijaa – en bikinimallia, kuului yrityksen kirjoittama teksti BBC:n mukaan.

Lisäksi yritys totesi, että vapaa-ajallaan jokainen voi tehdä yksityisesti mitä lystää, mutta etteivät bikinikuvat varmasti auta ammattimaisen työn löytämisessä.
Clow kertoo BBC:lle, että kun hän täytti hakemuksen työpaikkaan, pyydettiin siinä erikseen ilmoittamaan oma sometili ja kehotettiin lisäksi seuraamaan yritystä esimerkiksi Instagramissa. Clow häkeltyi valtavasti, kun hän tajusi, että yrityksen tililtä löytyi hänen kuvansa ”varoittavana esimerkkinä”.

– Selasin heidän yrityksensä Stories-osiota läpi ja näin, että he olivat jakaneet kuvani, Clow kertoo.

– Menin shokkiin. En ollut varma, miten reagoida ja minulta meni vähän aikaa käsittää, mitä oli tapahtunut.

BBC:n mukaan Clow otti yhteyttä yritykseen ja kertoi heille, että otti talteen heidän päivityksensä sekä kiitti vinkistä. Hän lähetti pian perässä hakemuksensa ja ansioluettelonsa, ja kertoi odottavansa yrityksen yhteydenottoa. Lisäksi Clow pyysi poistamaan hänen kuvansa ja kiitti ymmärryksestä.

Yrityksen edustajan mukaan kuva poistettiin heti, kun Clow vaati sitä. Clow kertoo kuitenkin BBC:lle, että hänen piti pyytää sen poistamista useita kertoja ennen kuin yritys suostui tekemään sen.

– Siinä vaiheessa vein asian omalle Twitter-tililleni, hän kertoo.

Clow jakoi yrityksen julkaisun omalla Twitter-tilillään ja sai nopeasti valtavasti tukea. Kuvaan kerääntyi satoja kommentteja ja siitä tykättiin tuhansia kertoja. Twitter-käyttäjät pöyristyivät siitä, miten markkinointiyritys oli nöyryyttänyt nuorta naista julkisesti ja valtava someraivo lehahti.
Moni Clow’n julkaisua kommentoinut on sitä mieltä, että naisen kuvan jakaminen oli yritykseltä paitsi törkeää, myös selvää kiusaamista.

– Tuo on niin laitonta kuin olla voi, minä luulen, kommentoi eräs Twitter-käyttäjä.

– Tämän yrityksen tulisi hävetä, toinen toteaa.

– Olen pahoillani, että sinulle kävi näin. Olen kuitenkin iloinen, että väistit sen luodin, että olisit joutunut työskentelemään niiden ihmisten kanssa, kolmas jatkaa.

Osa Twitter-käyttäjistä kuitenkin myös huomautti, että vaikka yritys teki heidän mielestään väärin, tapahtuu vastaavaa varmasti todella paljon siinä mielessä, että bikinikuvat somessa voivat kostautua työpaikkaa hakiessa.

BBC:n mukaan markkinointiyritys poisti nopeasti Clow’n kuvan saatuaan valtavasti palautetta ja jopa tappouhkauksia. Yritys myös muutti kaikki somekanavansa yksityisiksi ja poisti myös nettisivunsa.
Yrityksen edustaja totesi, ettei Clow’ta hylätty hakuprosessissa kuviensa vuoksi eikä mistään muustakaan syystä. Clow kertoi BBC:lle, että tapauksen tultua julkiseksi hän on saanut useita työtarjouksia muilta yrityksiltä.

Clow on jatkanut bikinikuvien julkaisemista somessa. Perjantaina hän julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jossa hän poseeraa kattoterassilla shortseissa ja bikiniyläosassa.

– En pysty puhumaan nyt. Olen liian kiireinen ollessani epäammattimainen, hän totesi nasevasti.