Toivo Sukarin Nadja-vaimon elämä on uskomaton tuhkimotarina: näin kazakstanilaisen suurperheen tyttärestä tuli miljonäärin puoliso - Viihde - Ilta-Sanomat

Toivo Sukarin Nadja-vaimon elämä on uskomaton tuhkimotarina: näin kazakstanilaisen suurperheen tyttärestä tuli miljonäärin puoliso

Kahdeksanlapsisen perheen tyttären päätyminen suomalaismiljonäärin vaimoksi on ollut pitkä tie.

Julkaistu: 29.12.2019 7:05

Nadja Sukarin tie on kulkenut kazakstanilaisesta suurperheestä miljonääri Toivo Sukarin vaimoksi Suomeen.

Julkaisemme vuodenvaihteessa tämän vuoden luetuimpia artikkeleita. Tämä juttu on julkaistu Ilta-Sanomissa alun perin 5.10.2019.

Nadja Sukarin, 48, elämä on kuin todeksi tullut tuhkimotarina. Kazakstanilaisen kahdeksanlapsisen perheen tyttären päätyminen suomalaismiljonäärin vaimoksi on ollut pitkä tie.

Aviomiehensä Toivo Sukarin, 65, tapaan myös Nadja Sukari tulee isosta perheestä. Hänellä on viisi sisarta, veli ja ottoveli. Kun hän teini-iässä toivoi pääsevänsä muualle opiskelemaan, äiti soitti aiemmin Liettuaan muuttaneelle veljelleen. Nadja lähti vuonna 1987 yliopistoon Vilnaan opiskelemaan kemiaa.

Valmistuttuaan hän palasi Kazakstaniin, jossa toimi opettajana ja mietti lisäopintoja. Lomamatka Pietariin elokuussa 1995 muutti suunnitelmat. Nadja tapasi Pietarissa siellä lomailleen vaalean ja sinisilmäisen suomalaismiehen.

– Se oli nuoruuden rakkautta ensi silmäyksellä. Kun oli rakastunut, silloin ei paljon muuta miettinyt, Nadja muistaa.

Nuori Nadja Sukari.

Hän muutti Heinolaan vuonna 1996 lokakuussa ja marraskuussa vietettiin häitä.

– Suomi vaikutti hyvin idylliseltä paikalta. Kaikki toimi ja oli nykyaikaista. Aluksi tuli kuitenkin kulttuurisokki, Nadja kertoo.

– Kauppaan lähtiessäkin laitoin korkeakorkoiset kengät. Ei minulla muita ollutkaan. Kaikille naisellisuus ei ole niin tärkeää, mutta olen aina halunnut olla naisellinen.

Erot pukeutumisessa olivat kuitenkin vain pintaa. Suomeen sopeutuminen sujui hyvin, koska pienessäkin kaupungissa oli heti tarjolla suomen kielen opetusta ja työtä.

– Tuntui hienolta, koska täällä on vapaus tehdä valintoja ja mahdollisuus tehdä itsestään mitä haluaa.

Vientimyyjän koulutukseen kuului kattoasennuksen opettelu. –Piti tietää, mitä myy, Nadja perustelee.

–Ensimmäisinä vuosinani Suomessa teimme paljon autoretkiä, joilla pääsin tutustumaan suomalaiseen maaseutuun. Tämä kuva on otettu joskus 90-luvun loppupuolella, Nadja muistelee.

Nadja sai työpaikan metallialan yrityksessä, jossa hän työskenteli vientimyyjänä vuoteen 2014. Yrityksen valmistamia kattolevyjä viedään ympäri entistä Neuvostoliittoa. Työt katkaisi äitiysloma vuonna 2004, kun tytär Marlen syntyi.

– Jouduin olemaan lähes viisi kuukautta paikallani sängyssä, koska kyseessä oli riskiraskaus. Pääsin poistumaan kotoa vain käydessäni sairaalassa tarkistuskäynneillä, Nadja kertoo.

Varovaisuudesta huolimatta tytär ilmaantui maailmaan lähes kuukauden etuajassa. Kun keisarileikkauksesta oli jo päätetty, istukka irtosi.

– Tilanne oli vakava, mutta meidät molemmat saatiin pelastettua. Sen jälkeen en ole halunnut lisää lapsia.

Nadja Sukari päätyi Suomeen sattuman kautta 1990-luvulla.

Muutama vuosi sitten Nadja menestyi bikini fitness -kisoissa. Hän oli treenannut vain pari vuotta, mutta pienikokoisena hänellä on alalle luontaiset edellytykset.

– Olen kovatahtoinen ja määrätietoinen, kun haluan jotain. Pitää olla tavoitteita, Nadja sanoo.

Hän on ollut kisalavalla viimeksi keväällä 2017. Jos haluaa kilpailla, vuoden alussa pitää hankkia koko vuoden kattava kilpailulupa.

– Vuoden alussa ajattelin, että kenties kilpailisin nyt syksyllä, mutta muutin mieleni. On ollut niin paljon tekemistä, että olen ottanut rennommin.

Olisi ollut liian rankkaa treenata kisakuntoon häävalmistelujen keskellä. Nadjalla on toinenkin syy olla kilpailematta.

– Keväällä ilmeni olkapää- ja niskavaivoja. Särky heijastuu leukaan asti. En voi treenata täysillä, kun on särkyä.

Vielä on päättämättä, aikooko Nadja hankkia tammikuussa kilpailulisenssin vuodelle 2020.

– Lihakseni ovat edelleen kunnossa, mutta vaatisi aikaa viritellä itsensä kisakuntoon. Olisi ihanaa palata lavalle.

Nadja voitti Nadja Eerolana bikini fitnessin SM-kisoissa oman sarjansa, eli yli 35-vuotiaat vuonna 2016.

Kaunotar täyttää vuoden kuluttua lokakuussa 50 vuotta.

– Olisi kiinnostavaa osallistua viisikymppisten sarjaan. Katsoa, voisinko voittaa siinä.

Aviomiehen puolesta vaimo voi nousta kisalavoille.

Nadja ja Toivo Sukari juhlistivat heinäkuista avioitumistaan hulppeilla häillä.

– Olemme olleet kaksi vuotta yhdessä, mutta tuntuu kuin olisimme tavanneet eilen. Rakastuneena ajantaju katoaa, tunne on vieläkin kuin vastarakastuneella, Nadja luonnehtii.

Vaimon poseeratessa IS:n kuvauksissa, aviomies Toivo Sukari on juossut 15 kilometrin lenkin Helsingin rantamaisemissa. Kuntoilun jälkeen Sukari pelmahtaa paikalle, sillä yhdessä on tarkoitus ajella kotiin Turkuun.

Sukarilla on paljon yhteistä vaimonsa kanssa, sillä hän on itsekin noussut omin avuin miljoonabisneksiä pyörittäväksi yritysjohtajaksi. Vaatimaton tausta ja uutteruus yhdistävät onnellista paria.

– Meillä kummallakin on tällainen klassinen ryysyistä rikkauksiin -tarina, Sukari muistuttaa suorasukaiseen tapaansa.

Hän oli avioeronsa jälkeen kymmenisen vuotta vannoutunut poikamies, joka nautti vapaudestaan. Nyt hän on sitoutunut avioelämään.

– Pidän uskollisuutta suhteemme peruspilarina. Sille pohjautuu kaikki muu. Mikään suhde ei toimi ilman uskollisuutta. Aito rakkaus ei salli muita suhteita, Topi miettii.

Toisen arvostaminen ja kunnioittaminen tarkoittavat hänelle sitä, ettei toista halua millään tavalla loukata.

– Ymmärrän, jos Nadja on joskus vähän mustasukkainen, koska on niitä, jotka epäilevät, tulenko pysymään uskollisena. Turhaan epäilevät, en tietenkään lähde sössimään tätä, mitä meillä on. Keskinäistä luottamusta ei pidä vaurioittaa, Sukari perustelee.

Nadja ja Toivo Sukari astelivat alttarille Turussa heinäkuussa.

Parilla on vireillä erilaisia suunnitelmia. Niihin kuuluu mahdollinen muutto Helsinkiin, koska koti pääkaupungissa helpottaisi elämää.

– Tulemme oleskelemaan paljon uudessa kodissamme Espanjassa. On rankkaa ajella jokaisen lennon jälkeen Turkuun.

Joka toinen viikko aikaa vietetään Heinolassa, jossa asuvat Nadjan ex-aviomies ja teini-ikäinen tytär Marlen.

– Tyttäreni on rauhallinen ja tasapainoinen. Olen aina puhunut hänelle kuin aikuiselle. Haluan, että hän pystyy avautumaan ja kertomaan minulle mitä tahansa.

Nadja auttaa miestään työasioissa. Hän toimii autonkuljettajana, sihteerinä ja tulkkina. Hän myös tuo bisnesasioihin erilaista näkökulmaa.

– Vähän toisenlaisia ajatuksia kuin Toivo on tottunut kuulemaan joka päivä, Nadja huomauttaa.

Hän suunnittelee omaa yritystoimintaa. Vaatetusala kiinnostaa, sekä vaatesuunnittelu että vaatteiden maahantuonti voisivat tulla kysymykseen. Toisaalta myös ajatus omasta hyvinvointikeskuksesta kiehtoo, sillä urheilullinen Nadja haluaisi motivoida muita kohti terveitä elämäntapoja.

Aviomiehen mielestä Nadjalla olisi hyvä olla omaakin tekemistä.

– Minulla on kohta kolme kauppakeskusta, kun Seinäjoen Ideapark marraskuussa aukeaa. Nadjalla voisi olla liike tai liikkeitä Ideaparkissa, Sukari kannustaa.

–Olen aina halunnut olla naisellinen, Nadja Sukari kertoo.