Hollywood-tähti lätkäisi Niinistölle suoran kysymyksen Twitterissä – kommentti sai somekansan riehaantumaan

rac

Julkaistu:

Seinfield-tähti Jason Alexander lähestyi Niinistöä twiitillä.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin luona työvierailulla Valkoisessa talossa keskiviikkona, eikä tiedotustilaisuudesta puuttunut vauhtia.
Presidenttien tapaaminen alkoi Valkoisen talon ovelta, jossa Donald Trump oli vastassa Sauli Niinistöä. Presidentit tervehtivät toisiaan hyväntuulisesti ja vitsailivat paikalla olleille toimittajille. Tämän jälkeen heitä kuvattiin Oval Officessa. Tilaisuus venyi odottamattoman pitkäksi, kun Trump alkoi paasata pitkään asioista, jotka liittyvät häneen parhaillaan kohdistuvaan virkasyytetutkintaan.

Virkarikostutkinnassa on Trumpin ja Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin välinen puhelu, jossa Trump pyysi Zelenskyiä tutkimaan demokraattien mahdollisen presidenttiehdokkaan Joe Bidenin ja tämän Hunter-pojan toimia.

Niinistön ilmeettömät reaktiot nousivat nopeasti viraalihitiksi, jotka levisivät sosiaalisen median kautta maailmaa. Mutta on vierailu herättänyt puhettakin. George Costanzaa suosikkisarja Seinfeldissä näytellyt Jason Alexander, 60, lähestyi Niinistöä torstaina twiitillä. Yli puoli miljoonaa Twitter-seuraajaa omaava Alexander halusi tietää, mitä presidentti ajattelee Trumpin virkarikostutkintaan ajaneesta puhelusta.

– Minulla on kysymys Suomen presidentille: Mitä luulet, että meidän presidenttimme halusi Zelenskyin tekevän siinä puhelussa?
Niinistö ei ole vastannut Alexanderille, mutta twiitti on kerännyt satoja tykkäyksiä ja kymmeniä uudelleenjakoja. Kommentoijat ovat löytäneet myös asian humoristisen puolen.

– Hän varmaan kysyi haravointineuvoja.

– ...Kun meidän presidenttimme ei voinut vastata kysymykseen ja kuulosti vastauksessaan panikoivalta.

– Hänen olisi pitänyt kysyä tuosta.

Lisäksi julkaisu sai osakseen lukuisia meemejä.Komediasarja Seinfieldiä esitettiin Amerikassa vuosina 1989–1998. Huippusuosittua sarjaa tehtiin lopulta yhdeksän tuotantokauden verran ja se voitti useita palkintoja.

Seinfieldin jälkeen Alexander on näytellyt lukuisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa.


Trump toisti myös keskiviikkona, että demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä entinen varapresidentti Joe Biden ja hänen Hunter-poikansa olisivat korruptoituneita. Trump on toistellut syytöstä etenkin sen jälkeen, kun hän itse päätyi Ukraina-kohun keskelle.

Valkoisen talon julkaisemista Trumpin ja Zelenskyin puhelusta tehdyistä muistiinpanoista kävi ilmi, että Trump pyysi Zelenskyiä tutkimaan Bideneitä. Trump on myöhemmin väittänyt, että Joe Biden olisi painostanut varapresidenttinä ollessaan Ukrainaa antamaan potkut yleiselle syyttäjälle Viktor Shokinille, koska tämä ”tutki hänen poikaansa”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt