Rita Tainola Show - Taiteilija Kojo: Olen kokeillut viinan lisäksi lähes kaikkea - Viihde - Ilta-Sanomat

Taiteilija Kojo keikkaili ”kovan kaman” voimin – kertoo kokeilleensa lähes kaikkea mahdollista: ”Huumeet kuuluvat rokkibisnekseen”

– Kun tekee satoja keikkoja vuodessa, hommaa ei voi tehdä ilman piristeitä, elämänkerran julkaiseva taiteilija Kojo sanoo.

5.10.2019 7:44

Timo Kojo muistetaan edelleen Euroviisu-edustuksestaan 1982, jolloin hän sai nolla pistettä kappaleellaan Nuku pommiin. Mies itse sanoo, että sen ansiosta hänet muistetaan edelleen, eikä häntä haittaa lempinimi ”Nolla-Kojo”.

– Jos joku matsi päättyy 0-0, niin porukka huutaa: matsi päättyi Kojo-Kojo, hän velmuilee.

  • Kuuntele koko Tainola Show -podcast alla olevasta soittimesta. Jos soitin ei näy oikein, voit kuunnella jakson Suplasta tästä.

Kojo on ollut niin monessa mukana, että juttua riittää. Sen takia miehen elämä onkin nyt pantu kansien väliin ja Petteri Ahomaa on kirjoittanut Elämä on tasaista ku Sveitsissä (Docendo) -kirjan. Kojo vakuuttaa, ettei mitään kiveä jätetä kääntämättä ja hän puhuu avoimesti rokkielämästä sekä muun muassa huumeiden käytöstä.

– Huumeet kuuluvat rokkibisnekseen ja kun vedin satoja keikkoja vuodessa, niin sain voimaa piristeistä. Lähestulkoon kaikkea olen kokeillut, ei pelkästään viinaa. Kova keikkatahti vaati kovat aineet, hän myöntää Tainola Show -podcastissa.

Kojon kirjassa vilisee myös tuttuja nimiä, mutta hän painottaa, ettei mustamaalaa ketään – ainakaan heitä, jotka ovat jo siirtyneet taivaalliseen orkesteriin.

– Jos kertoisin niiden ihmisten nimiä, jotka eivät ole niin sanotusti eläneet siveellisesti, pakomatkani kuuhun ei riittäisi, edelleen keikoilla trionsa kanssa muun muassa Frank Sinatraa esittävä Kojo kertoo.

Kojo kertoo ohjelmassa, ettei hänen touhunsa ole koskaan ollut tasaista eikä elämässä ole ollut yhtään samanlaista päivää. Myös liike-elämässä mukana oleva Kojo kiittää kaikesta hänen rinnallaan vuosikymmenet kulkenutta avopuolisoa Irmaa. Pariskunnalla on kolme poikaa, joista yksi on muotialalla New Yorkissa, yksi tv-tuotannoissa ja kolmas sijoitusalalla.

– Kyllähän Irmalla on ollut kestämistä. Hän on uskomaton nainen, kestänyt minua ja kasvattanut kolme upeaa poikaa, Kojo sanoo ja kertoo isänä huolehtineensa poikien urheilu- ja liikuntaharrastuksista.

Aiemmin julkaistuja Tainola Show’n podcasteja ja videoita voit kuunnella ja katsoa tästä.

Kaikki Ilta-Sanomien podcastit löytyvät osoitteesta is.fi/podcast eli täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?