Kuva: Sentencedistä tuttu laulaja ajoi 2,49 promillen humalassa – törmäili autolla - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuva: Sentencedistä tuttu laulaja ajoi 2,49 promillen humalassa – törmäili autolla

Ville Laihiala sai syytteen törkeästä rattijuopumuksesta, liikennerikkomuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Kuva välikohtauksesta, kun Laihiala ajoi henkilöautolla pakettiautoon.

Julkaistu: 2.10.2019 19:30

Syyttäjä vaati muusikko Villepetteri Laihialalle ehdollista vankeusrangaistusta ja sen ohella päiväsakkoja.

Metalliyhtye Sentencedistä tunnetuksi tullut laulaja Villepetteri Laihiala, 46, törttöili tieliikenteessä Oulussa 20. huhtikuuta.

Oulussa asuva Laihiala ajoi henkilöautoa 2,49 promillen humalassa. Laihiala törmäsi myös pysäköitynä olleeseen pakettiautoon Oulun Isokadun ja Limingankadun risteyksessä. Molemmat ajoneuvot vaurioituivat. Laihiala ajoi henkilöautoa, vaikka hänellä ei ollut voimassaolevaa ajokorttia.

Syyttäjä syyttää Laihialaa törkeästä rattijuopumuksesta, liikennerikkomuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kuva tapauksesta.

Laihiala myönsi teot esitutkinnassa.

Syyttäjä vaatii Laihialalle 85 päivän ehdollista vankeusrangaistusta ja sen ohella 55 päivän suuruista päiväsakkoa. Oulun käräjäoikeus antaa asiassa tuomion 23. lokakuuta.

Aiempia tuomioita

Laihialalla on taustalla myös aikaisempia liikennetörttöilyjä.

Hän ajoi henkilöautoa 2,49 promillen humalassa Oulussa, eikä hänellä ollut voimassaolevaa ajokorttia. Teko tapahtui vuoden 2009 joulukuussa.

Laihiala sai törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 80 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen ja sen ohella 40 päiväsakkoa, joka teki hänen tuloillaan 240 euroa. Oulun käräjäoikeuden vuonna 2010 antamassa tuomiossa mainitaan, että Laihialalla oli aikaisempia tuomioita vastaavanlaisista teoista, jotka molemmat olivat vuodelta 2007.

Vuoden 2010 annetun tuomion jälkeen Laihiala kertoi raitistuneensa. Hän kertoi Iltalehdelle aloittaneensa esimerkiksi katkaisuhoidon.

– Olin yrittänyt raitistumista aikaisemminkin, mutta sitä pitää oikeasti haluta, että se on mahdollista. Ei se nytkään helppo prosessi ole ollut. Minun pitää olla varovainen, etten vajoa takaisin vanhoihin toimintatapoihin, Laihiala kertoi Iltalehden haastattelussa vuonna 2011.

Sentenced lopetti toimintansa vuonna 2005. Bändi oli arvostettu, ja se tuli tunnetuksi myös ulkomailla.

Laihiala on vaikuttanut myös Poisonblack-yhtyeessä sekä S-TOOL-yhtyeessä, joka keikkailee yhä. Laihiala ei vastannut Ilta-Sanomien haastattelupyyntöön.

Lisää aiheesta