Poliisi twiittasi videon kodittomasta naisesta laulamassa oopperaa metrossa – paljastui ammattimuusikoksi, joka ajautui kadulle lääkärilaskujen takia - Viihde - Ilta-Sanomat

Poliisi twiittasi videon kodittomasta naisesta laulamassa oopperaa metrossa – paljastui ammattimuusikoksi, joka ajautui kadulle lääkärilaskujen takia

Metroasemalla laulaneesta naisesta tuli välittömästi nettihitti.

Poliisi julkaisi kuvan metroasemalla laulavasta naisesta.­

2.10.2019 11:00

Koditon Emily Zamourka, 52, asuu kadulla Los Angelesissa.

Viime torstaina Los Angelesin poliisi twiittasi videon Zamourkasta laulamassa Puccinin O Mio Babbino Caroa metroasemalla.

– Neljä miljoonaa ihmistä kutsuu Los Angelesia kodikseen. Neljä miljoonaa tarinaa. Neljä miljoonaa erilaista ääntä… Joskus pitää vain pysähtyä ja kuunnella yhtä niistä kuullakseen jotain kaunista, poliisit kirjoittivat Twitterissä.

Video lähti leviämään kulovalkean tavoin, ja eipä aikaakaan kun paikallisuutiset olivat jo tunnistaneet laulavan naisen.

Kävi ilmi, että Zamourka on ammattiviulisti, joka muutti Venäjältä Los Angelesiin 28 vuotta sitten. Sairastelukierre ja siitä kasaantuneet maksamattomat laskut veivät hänet kadulle, jolloin hän alkoi tienata vaatimatonta elantoaan esiintymällä ohikulkijoille.

Vielä neljä vuotta sitten Zamourka antoi viulu- ja pianotunteja ja soitti viuluaan kadulla. Sitten viulu varastettiin ja Zamourka sairastui.

– En pystynyt maksamaan laskujani, enkä vuokraani. Silloin minusta tuli koditon, hän kertoi ABC7-kanavalle.

– Nukun pahvilaatikossa parkkipaikalla. Nukun siellä, missä vain pystyn. Tiedän ihmisiä, jotka ovat huolissaan minusta, mutta en halua vaivata ketään.

Twitterissä Zamourkaa ihastellaan laajalti.

– Olen nähnyt hänet metrossa vuosien ajan, eräs kirjoitti.

– Kuulin hänen kerran laulavan Ave Mariaa ja ajattelin ensin, että jossain on radio päällä. En tiedä, miksi hän on koditon, mutta hän on ihminen ja vain se merkitsee.

Sosiaalisen median huomio on auttanut Zamourkaa eteenpäin ja nyt hänelle kerätään rahaa verkossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?