Veljemme on nero -sarjan ex-lapsitähti kärsii vaikeasta muistinmenetyksestä – syy on täysi mysteeri - Viihde - Ilta-Sanomat

Veljemme on nero -sarjan ex-lapsitähti kärsii vaikeasta muistinmenetyksestä – syy on täysi mysteeri

Entinen lapsitähti Frankie Muniz kärsii vakavasta muistinmenetyksestä, mutta syy terveysongelmiin on yhä mysteeri.

Frankie Muniz menetti muistinsa useiden vuosien ajalta.­

1.10.2019 16:10

Vuosina 2000–2006 esitetyssä Veljemme on nero -komediasarjassa seurattiin lapsinero Malcolmin ja hänen perheensä arkea. Suomessa suosittua sarjaa esitettiin MTV3-kanavalla.

Sarjan pääosaa näytteli sen alkamisen aikaan 15-vuotias Frankie Muniz, joka nähtiin myös muissa teinisarjoissa.

Sarjan päättymisen jälkeen Muniz on keskittynyt kilpa-ajamiseen.

Veljemme on nero -sarjan tähtikaarti Christopher Masterson (ylh.), Bryan Cranston, Justin Berfield, Erik Per Sullivan, Craig Lamar Traylor, Jane Kaczmarek ja Frankie Muniz.­

33-vuotias näyttelijä nousi otsikoihin pari vuotta sitten, kun hän kertoi haastatteluissa terveysongelmistaan, joita hän oli salaillut pitkään. Muniz paljasti kärsivänsä muistinmenetyksestä, eikä hän siksi muista juuri mitään teinivuosistaan. Veljemme on nero -sarjan kuvaukset ovat hänelle yhtä sumua.

Muniz sanoi 2017, ettei muistinmenetyksen syytä ole pystytty selvittämään. Miehen mukaan lääkärit ovat vähätelleet hänen sairauttaan ja syyttäneet häntä luulosairaaksi.

Muniz on katsonut aikuisiällä Veljemme on nero -sarjaa ja yrittänyt palauttaa muistoja. –Muistan sarjan kuvauksista joitakin juttuja, mutta ne palaavat mieleeni vain jos näen otteita sarjasta.­

Muniz sanoo nyt People-lehdelle, että muistiongelmat ovat hänelle edelleen arkipäivää, eikä tilanne ole parantunut. Näyttelijä kuvailee lehdelle keskittyvänsä paljon mieluummin tulevaisuuteen, sillä nuoruuden tähtihetkistä, kuten Veljemme on nero -sarjan voittamista Emmy-palkinnoista, hänellä ei ole mitään muistikuvaa.

– Tiedän vain, millaista on olla minä. Tai millaista aivoissani on. Saan muistutuksen huonosta muististani, kun ihmiset tulevat juttelemaan, että muistatko kun teimme näin tai kävimme tuossa maassa. Minulla ei ole siitä minkäänlaista muistikuvaa, Muniz sanoo.

– En anna sairauden haitata, vaan yritän elää täyttä elämää.

Frankie Muniz muistetaan Veljemme on nero -sarjasta.­

Munizin elämää ovat varjostaneet lukuisat terveysongelmat. Hän joutui vuonna 2009 vakavaan auto-onnettomuuteen ajaessaan ammatikseen kilpaa. Sittemmin hän on myös saanut useita aivotärähdyksiä.

Entinen lapsitähti ei kuitenkaan ole varma, johtuuko muistinmenetys päävammoista ja muista terveysongelmista. Hän toteaa saaneensa elämänsä aikana noin yhdeksän aivotärähdystä.

Frankie Muniz elokuvassa Agentti Cody Banks 2.­

Muniz sanoo saavuttaneensa urallaan paljon jo hyvin nuoresta iästä lähtien, joten hän ei harmittele terveydentilaansa.

– Olen ollut onnekas, että olen saanut tehdä kaikkia unelmieni töitä. Olen näytellyt, ajanut kilpaa, ollut rumpali. Olen saanut tehdä kaikkea tätä, koska olen kunnianhimoinen. Haluan mennä eteenpäin elämässäni, enkä velloa menneisyydessä.

Peoplelle näyttelijä sanookin tulevaisuudensuunnitelmiensa olevan hyvin selkeät. Hän haluaa viedä kihlattunsa Paige Pricen vihille vielä tänä vuonna.

Kihlattu on Munizin tärkein tuki ja yhdessä he ovat pitäneet myös päiväkirjaa Munizin arjesta.

– Emme vietä Paigen kanssa hetkeäkään erossa. En kyllästy häneen, Muniz hymyilee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?