Kari Toivosen kuolema pysäytti Arvi Lindin ja Matti Röngän – ex-kollegat muistelevat rakastettua seuramiestä: ”Hän vetäytyi sairastuttuaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kari Toivosen kuolema pysäytti Arvi Lindin ja Matti Röngän – ex-kollegat muistelevat rakastettua seuramiestä: ”Hän vetäytyi sairastuttuaan”

Tieto uutisankkuri Kari Toivosen kuolemasta pysäytti miehen ex-kollegat.

Arvi Lind ja Matti Rönkä muistelevat lämmöllä työtoveriaan Kari Toivosta.­

28.9.2019 12:40

Uutisankkuri Kari Toivosen kuolema oli surullinen uutinen hänen kollegoilleen Arvi Lindille ja Matti Röngälle.

Toivonen kuoli 77-vuotiaana pitkäaikaiseen sairauteen. Suru-uutisesta kertoi Yle.

Arvi Lind ja Kari Toivonen työskentelivät pitkään yhdessä, kun molemmat olivat Yleisradion leivissä 1960-luvun puolesta välistä eläkepäiviinsä asti.

– Sain uutisen matkalla Jukka Virtasen hautajaisiin. Tämä on pysäyttävä suru-uutinen, Arvi Lind kommentoi Ilta-Sanomille Kari Toivosen kuolemaa.

– Kari oli ystävällinen työtoveri, hän jatkaa.

Ylen tv-uutisten toimittajat Arto Nurmi, Riikka Uosukainen, Kari Toivonen, Marjukka Havumäki ja Arvi Lind vuonna 1990.­

Matti Rönkä työskenteli puolestaan niin Kari Toivosen kollegana kuin esimiehenäkin.

– Teimme yhdessä töitä noin 15 vuoden ajan. Hän oli minulle pitkäaikainen ja rakastettu työkaveri, Rönkä kertoo.

– Hän oli herkkä, huumorintajuinen ja vitsikäs mies. Lämminhenkinen, todella hieno seuramies ja ehdottoman stadilainen, Rönkä kuvailee Toivosta.

– Hän oli myös rakastettava pienessä turhamaisuudessaan, sillä Kari nimittäin rakasti kauniita asioita, pukeutui tavattoman hienosti ja se oli hänelle tavattoman tärkeä asia. Hän rakasti myös oopperaa ja Italiaa ja muita tämän kaltaisia asioita.

Matti Rönkä ja Kari Toivonen kuvattuna Ylen uutistoimituksessa 24. toukokuuta 2005 Toivosen viimeisenä työpäivänä ennen eläkkeelle jäämistä.­

Rönkä ja Toivonen tekivät yhdessä töitä useiden suurten uutistapahtumien keskellä.

– Siihen aikaan, kun Toivonen oli ankkurina, niin uutisformaatti ja uutisjuontajan rooli olivat tietysti tiukempia, mutta Karista pilkahti se hauska persoona kyllä aina joissain tilanteissa.

Rönkä ei ollut hetkeen tavannut Toivosta, mutta tiesi hänen terveydentilastaan.

– Terveiset ja tiedot meidän välillämme kulkivat hänen sukulaistensa kautta, mutta Kari vähän vetäytyi sairastuttuaan eikä pitänyt paljoa yhteyttä. Hän oli sen luontoinen kaveri, että hänen ei ollut helppoa sopeutua sairastumiseensa, Rönkä kertoo.

– Tiesin, että hänellä on ollut pitkäaikainen ja vakava sairaus, mutta ei mulla ollut mitään tietoa, että hänen tilansa oli näin kriittinen.

Arvi Lind, Heikki Kahila ja Kari Toivonen Yleisradion uutisten 40-vuotistilaisuudessa 2. syyskuuta 1999.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?