Eva Polttila muistelee lämmöllä uutisankkuri Kari Toivosta – olivat kollegoita yli 20 vuotta: ”Päällimmäisenä on jäänyt mieleen hänen huumorintajunsa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Eva Polttila muistelee lämmöllä uutisankkuri Kari Toivosta – olivat kollegoita yli 20 vuotta: ”Päällimmäisenä on jäänyt mieleen hänen huumorintajunsa”

Eva Polttila ja Kari Toivonen ehtivät olla työkavereita noin 24 vuoden ajan.

28.9.2019 11:01

Yleisradion pitkäaikainen uutisankkuri ja toimittaja Kari Toivonen on kuollut 77-vuotiaana, uutisoi Yle lauantaiaamuna.

Toivonen kuoli varhain lauantaiaamuna pitkän sairauden uuvuttamana.

Toivonen ehti tehdä Ylessä lähes 40 vuotta kestäneen uran, ennen kuin hän jäi eläkkeelle vuonna 2005.

Yksi Toivosen pitkäaikaisista työtovereista oli uutisankkuri Eva Polttila.

– Voi ei, Polttila totesi hiljaisena, kun kuuli suru-uutisesta.

– Onhan tämä todella surullista. Useampia kollegoita on tässä nyt mennyt viime vuosina.

Eva Polttila ja Kari Toivonen olivat työkavereita yli 20 vuoden ajan.­

Toivonen aloitti uransa Yleisradiossa vuonna 1966 ja he olivat Polttilan kanssa työtovereita siitä lähtien, kun Polttila vaihtoi radiouutisista tv-uutisiin vuonna 1981.

– Olimme työkavereita siihen saakka, kun Kari jäi eläkkeelle, Polttila kertoo.

– Teimme paljon töitä yhdessä, mutta puoli yhdeksän uutisissa oli aina yksi ankkuri, joten teimme töitä myös erillään.

– Hän oli mukava ja kiva työkaveri, josta päällimmäisenä on jäänyt mieleen hänen huumorintajunsa. Hänellä oli todella hyvä huumori ja hän laski usein leikkiä, Polttila muistelee.

Vaikka Polttila ja Toivonen olivat paljon tekemisissä työvuosinaan, niin Polttila ei ole tavannut ex-kollegaansa aikoihin. Polttila kertoo, että tv-uutisten senioreilla on säännöllisiä tapaamisia, mutta Toivonen ei ole osallistunut niihin.

– Tiesin kyllä, että hänellä on ollut terveysongelmia eli ei tämä ihan täysin yllätyksenä tullut. Mutta en kyllä osannut ajatella, että hän on niin huonossa kunnossa ollut, että nyt tuli loppu, Polttila harmittelee.

Kari Toivonen ehti urallaan uutisoida useista suurista uutisista.­

Polttila muistelee, että Toivonen oli aikanaan kertomassa Suomen kansalle useita suuria uutisia, sillä hänen uransa aikana maailmassa ehti tapahtua paljon mullistavia asioita.

– Sen muistan, että hän oli ainakin lukemassa uutista Thaimaan tsunamista. Hän oli viettänyt lomia aiemmin jossain niillä kulmilla maailmaa, ja se jotenkin liipaisi häntä todella läheltä, Polttila kertoo.

– Tsernobylin aikaan hän taisi saada jonkun lapun studioon, jossa valaistiin tapahtuneesta asiasta. Niinhän viime hetken uutisten kanssa toimitaan, Polttila muistelee.

– Karihan oli töissä myös, kun tuli tämä Lahden kisojen suuri dopingskandaali. Olin silloin toimitussihteerinä ja muistan, kun ajattelin, että onpa hyvä, että Kari on lukijavuorossa enkä minä, koska hänhän oli sellainen henkilö, joka seurasi aika paljon urheilua ja tiesi siitä huomattavasti enemmän kuin minä, Polttila naurahtaa haikeasti.

Muita Toivosen uutisoimia suuria tapahtumia olivat muun muassa ensimmäinen kuulento, Estonian uppoaminen ja WTC-iskut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?