Rita Tainola Show - Tommi Korpela: Onneksi kaikenlaisen rankistelun ja äijäilyn aika on ohi - Viihde - Ilta-Sanomat

Näyttelijä Tommi Korpela: Onneksi rankistelun ja äijäilyn aika on ohi!

Jussi-palkittu näyttelijä Tommi Korpela myöntää, että 1980-luvulla muun muassa teatterissa oli näyttelijän työstä erilainen käsitys kuin nyt.

28.9.2019 7:50

Karismaattinen näyttelijä, Miehen työ -elokuvasta Jussi-palkinnon saanut Tommi Korpela, 51, näyttelee lokakuussa ensi-iltaan tulevassa Zaida Bergrothin ohjaamassa Marian Paratiisi -elokuvassa. Toronton filmifestivaaleilla maailmanensi-iltaan tullut tarina kertoo karismaattisesta lahkojohtajasta Maria Åkerblomista ja tämän seuraajista. Tommi Korpela esittää elokuvassa Marian (Pihla Viitala) tukijaa ja rakastettuakin Eino Vartiovaaraa. Molemmat päätyivät aikoinaan vankilaan.

– Kyllähän heillä oli rakkaussuhde, vaikka Eino oli naimisissa. Kaiken kaikkiaan kyseessä oli melkoinen huijaus, mutta se oli silloin ja sodan jälkeen ihmiset olivat hyväuskoisia, Tommi Korpela miettii Tainola Show -podcastissa.

  • Kuuntele koko podcast alla olevasta soittimesta. Jos soitin ei näy oikein, voit kuunnella jakson Suplasta tästä.

Vuosia näyttelijänä työskennellyt Korpela miettii podcastissa myös 1980-lukua, jolloin näyttelijäntyössä sekä ohjaamisessa metodit olivat erilaisia kuin nyt. Hän on myös sitä mieltä, että #metoo-liike oli paikallaan. Hän kuitenkin painottaa, ettei #metoota tule sekoittaa esimerkiksi ohjaajan tapoihin ohjata näyttelijöitä.

– 1980-luvulla oli asioista hieman eri käsitys ja lähes kaikki oli alistamista. Tuolloin tehtiin vääriä asioita ja nyt kun sitä ajattelee, se tuntuu hullulta. Onneksi kaikenlaisen rankistelun ja äijäilyn aika on ohi, hän miettii ja sanoo, että rankkaa saa tehtyä lempeissäkin olosuhteissa.

Viime vuonna 50 vuotta täyttänyt näyttelijäkomistus myöntää myös, että rajapyykin saavuttaminen oli omanlaisensa kriisi.

– Ajattelin, että tulee jatkuvaa kremppaa ja kuolemakin lähestyy. Ajatukset hävisivät pikkuhiljaa ja nyt olo on seesteinen ja rauhallinen, hän naurahtaa.

Näyttelijän työtä Korpela rakastaa ja sanoo haasteiden tuovan lisää mahdollisuuksia. Mies kuitenkin myöntää, että suuria onnistumisia tulee harvoin.

– Olen oppinut sen, että näyttelijän työssä jämähtäminen on huono juttu.

Aiemmin julkaistuja Tainola Show’n podcasteja ja videoita voit kuunnella ja katsoa tästä.

Kaikki Ilta-Sanomien podcastit löytyvät osoitteesta is.fi/podcast eli täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?