Antti Holma paljastaa: tästä syystä suursuosioon noussut Auta Antti -ohjelma loppui – ”Oli selvää, ettei sarja jatku” - Viihde - Ilta-Sanomat

Antti Holma paljastaa: tästä syystä suursuosioon noussut Auta Antti -ohjelma loppui – ”Oli selvää, ettei sarja jatku”

Antti Holma on mies suosittujen podcastien takana. Hänen kaksi lempilastaan Radio Sodoma ja Auta Antti ovat tuoneet miehelle laajan ja värikkään fanikunnan.

24.9.2019 15:45

Uudet tuulet ovat puhaltaneet Radio Sodoman ylitse toisella tuotantokaudella. Antti Holman käsikirjoittama ja näyttelemä podcast keräsi vankkumattoman yleisön jo ensimmäisellä kaudella. Tänään tiistaina fanien pitkä odotus päättyy, kun uudet jaksot ilmestyvät Yle Areenaan.

Mustaa huumoria tulviva Radio Sodoma sijoittuu helvettiin, joka on häkellyttävästi Suomen kaltainen. Uudella kaudella vilisee paljon suomalaisille tuttuja henkilöitä, kuten poliitikkoja ja uransa lopettanut räppäri Cheek eli Jare Tiihonen. Jare Tiihosen ääninäytteleminen oli melko helppoa, sillä Holma näytteli räppäriä ja hänen veljeään Veljeni vartija -elokuvassa (2018).

– Tiesin, että voin railakkaammin imitoida Jarea, koska me tunnetaan ja ollaan tehty läheisesti yhteistyötä, New Yorkissa puheluun vastaava Holma kertoo IS:lle.

– Poliitikoille olen sijaan armoton. Se kuuluu mielestäni siihen diiliin, että kun lähtee politiikkaan, niin täytyy kestää se, että saattaa joutua satiirin kohteeksi, Holma muistuttaa.

Jare Tiihonen ja Antti Holma Veljeni vartija -elokuvan lehdistötilaisuudessa 2018.­

Radio Sodoman juuret ulottuvat vuoteen 2017, jolloin ensimmäinen kausi ilmestyi. Viime aikoina kansaa on ihastuttanut Holman kahden kauden verran tehty Auta Antti -podcast, jossa lukijat lähettivät miehelle mieltä painavia kysymyksiä ja Holma vastasi niihin parhaimpansa mukaan.

Podcastin myötä Holman suosio nousi entisestään. Moni tuoreempi fani on ajautunut Auta Antin myötä kuuntelemaan myös Radio Sodomaa.

– Auta Anttia kuunteli ehkä naisvoittoisempi yleisö, kun taas Sodoman kuulijakunta on ollut perinteisesti miesvoittoisempaa, Holma sanoo.

Lempeän podcastin ja synkkääkin synkemmän Radio Sodoman ero on melko suuri.

– Siellä on osa varmaan ollut ihan ihmeissään, että mitä tämä on. Sodoma on synkkää ja Auta Antti taas aivan toisenlaista. Haluaisin, että nämä asiat pidettäisiin erillään, Holma pohtii.

Raja on kuitenkin joskus hienovarainen. Sen Holma huomasi, kun perinteisesti sarkastiseen ja erittäin mustaan huumoriin turvautuneen miehen vastaustyyli poikikin miehen yllätykseksi alkusyksystä valtavan palauteryöpyn Instagramissa.

Holma vastasi tällöin eräälle fanilleen tuttuun tyyliinsä kuvapalvelun Tarinat-osiossa. Ilkeäksi tulkittu vastaus ei miellyttänyt yleisöä.

– Kuittasin hänelle takaisin henkilöllisyyttä paljastamatta tuttuun tyyliini, eli vittuillen. Se on ollut vuosikausia tapani tehdä tätä, mutta yhtäkkiä sieltä tulikin sellainen vastalausereaktio, jossa ihmeteltiin, että miten voit olla niin ilkeä.

– Silloin mietin, että mitä tässä on tapahtunut? En tietenkään ikinä halua olla ilkeä kenellekään tai pilkkaisi aidosti kenenkään kysymystä, mutta ajattelin, että tämä on sitä hauskaa, mitä yleisöni on alusta asti seurannut.

– Minulle on kuitenkin hirveän tärkeää, että välini yleisöön pysyvät aitoina ja rehellisinä, Holma haluaa muistuttaa.

– Toisaalta luulen, että ydinyleisö kuitenkin tietää, että täältä tulee kaikenlaista, Holma naurahtaa.

Auta Antin loppuminen kahden kauden jälkeen oli suuri pettymys monille. Palautetta sarjan lopettamisesta on tullut paljon. Holma ei ole ärsyyntynyt podcastin perään kyselevistä faneista, mutta lopettaminen oli kuitenkin ainoa oikea ratkaisu.

– Se on ihanaa, että sitä halutaan lisää. Olisin ehkä muutaman uuden jakson voinut vielä puristaa. Oli kuitenkin ihan selvää, ettei sarja jatku enää.

Holma kuvailee podcastin lopettamisen syyksi inhimillisen pelon: itsensä toistamisen.

– Sitä minä pelkään ja jännitän. Tuntui, että toistin itseäni siinä jo muutenkin todella paljon. Ahdistuin siitä ja ei se niinkään voi mennä, että minä olen siitä aivan stressaantunut ja ahdistunut, Holma muistuttaa.

Holma korostaa, että kaikella on aikansa.

– Minulla oli todella tiukka työrupeama silloin, mutta Auta Antin tekeminen oli todellinen henkireikä minulle. Sen tekeminen oli ihanaa.

Yksi Antti Holman näyttelemistä Radio Sodoman hahmoista on Kalevi Tuoninen.­

Yleisön kuunteleminen on kuitenkin tärkeää Holmalle. Esimerkiksi Radio Sodoman uudella kaudella palaute on pyritty ottamaan tarkkaan huomioon.

– Kalevi ja Saatana on otettu mukaan, koska sain niistä niin paljon hyvää palautetta. Ne, mistä on tullut vähiten hyvää palautetta, ovat jääneet pois.

– Suhteeni yleisöön on todella tiivis, mutta haluankin, että se on. Olen kiitollinen, siunattu ja onnellinen siitä, että minulla on niin upea yleisö.

Voit kuunnella Radio Sodoman uudet jaksot tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?