Sillä silmällä -tähti paljasti salaisuuden, josta on vaiennut seitsemän vuoden ajan – kertoo olevansa hiv-positiivinen

Julkaistu:

Jonathan Van Ness sanoo viimein olevansa valmis kertomaan hiv-positiivisuudestaan.
Jonathan Van Ness ponnahti julkisuuteen Sillä silmällä -sarjasta, joka palasi ruutuihin pitkän tauon jälkeen vuonna 2018. Alkuperäinen Fab Five vaihtui ja kampaaja Jonathan Van Ness otti sarjassa haltuunsa ohjelman osallistujien hiusten ja ihonhoitottumusten muutokset.

Sarja on ollut valtava menestys ja voittanut lukuisia tv-alan palkintoja.

Van Ness, 32, kertoo The New York Timesin haastattelussa ensimmäistä kertaa olevansa hiv-positiivinen. Hän sanoo salanneensa sairauden vuosien ajan ja jännittäneensä, millainen ihmisten reaktio tulisi olemaan, jos hän kertoisi siitä julkisuudessa.

– Olen nähnyt painajaisia joka yö viimeisen kolmen kuukauden ajan, koska minua pelottaa olla näin haavoittuvainen toisten ihmisten edessä. On asioita, joista on puhuttava, hän sanoo lehdelle.

Van Ness julkaisee piakkoin elämäkertansa, jossa hän kertoo millaisen tien hän on kulkenut tv-tähdeksi. Van Ness paljastaa elämäkerrassaan havahtuneensa 25-vuotiaana terveytensä ruvenneen reistailemaan. Kun tv-tähti pyörtyi kesken työpäivän kampaamossa, tiesi hän jonkin olevan pahasti pielessä.

Lääkärillä oli miehelle musertavia uutisia. Hän oli hiv-positiivinen.

– Se päivä oli juuri niin musertava kuin voitte kuvitella, hän toteaa.


Ennen diagnoosia Van Nessin elämä oli ollut myrskyisää. Lapsena vanhempi poika oli käyttänyt häntä seksuaalisesti hyväksi ja se ajoi teini-ikäisen Van Nessin elämän rajuun syöksyyn.

The New York Timesin mukaan Van Ness kertoo elämäkerrassaan ryhtyneensä myymään seksiä netissä ja käyttäneensä rahat huumeisiin. Parikymppisenä hän oli pahassa metamfetamiinikoukussa ja joutui lukuisia kertoja vieroitukseen.

Kun Sillä silmällä julkaistiin Netflixissä, pelkäsi Van Ness menneisyytensä palaavan vainoamaan häntä.

– Sarjan alussa oli vaikeaa ja mietin, pitäisikö minun kertoa olevani hiv-positiivinen. Sitten ymmärsin, että Trumpin hallinto on tehnyt kaikkensa leimatakseen seksuaalivähemmistöt, hän toteaa lehdelle.

– Minusta on tärkeää, että tästä puhutaan. Nämä ovat vaikeita asioita ottaa esille Sillä silmällä -ohjelman kaltaisessa muodonmuutossarjassa. Haluan ihmisten ymmärtävän, ettei kukaan ole ikinä niin rikki, ettei voisi parantua.