Amerikkalaiset villiintyivät suomalaismiesten tanssista Jimmy Fallonin talk show’ssa – näin Markusta ja Kallea ylistetään: ”Parhaiten öljytyt lanteet”

Julkaistu:

New Yorkissa asuvat suomalaismuusikot varastivat monen katsojan huomion laulaessaan ja tanssiessaan räppärikaksikon taustalla miljoonayleisölle amerikkalaisessa talk show’ssa.
Suositussa amerikkalaisessa Tonight Show Starring Jimmy Fallon -keskusteluohjelmassa nähtiin torstaina annos suomalaista musiikkiosaamista.

Sinivalkoinen hetki koettiin sen jälkeen, kun ohjelman tähtijuontaja Jimmy Fallon juonsi lavalle puertoricolaisräppärit Residenten ja Bad Bunnyn. Räppäreiden Bellacoso-kappaleen introssa ja taustalauluissa nimittäin lurauteltiin menemään suomeksi.

Talk show’n lavalla Ievan polkka -kappaletta a cappellana lauloivat New Yorkissa asuvat suomalaismuusikot Johanna Telander, Markus Kaitila ja Kalle Toivio sekä Virossa syntynyt laulaja-näyttelijä Kristi Roosmaa.

Katso alla olevalta videolta suomalaisten esiintyminen:Jos video ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.

Ohjelman musiikkiesitys oli kerännyt talk show’n YouTube-kanavalla lauantai-iltaan mennessä yli 433 000 katselukertaa ja lähes 1500 kommenttia.
Jimmy Fallonin ohjelman virallisella YouTube-sivustolla suomalais-virolaisen taustalaulajanelikön esiintyminen on kerännyt runsaasti kommentteja ja kehuja.


Monissa kommenteista väläytellään jopa taustalaulajien suorastaan varastaneen show’n. Erityisesti huomiota ovat kiinnittäneet ja hyväntuulisia kommentteja keränneet kahden suomalaismiehen menevät tanssiliikkeet.

– Tämä kappale on tulta, mutta kaksi a cappellana laulavaa miestä varastivat show’n, joku kehuu.

– Latinot hoitavat musiikin, mutta suomalaisjätkällä on parhaiten öljytyt lanteet, toinen kommentoi.

– En ole koskaan nähnyt suomalaismiesten pitävän hauskaa ja tanssivan tuolla tavalla. Mahtavaa!

– Nuo miestaustatanssijat varastivat show’n. Erittäin coolit liikkeet.

– Voimmeko puhua kahdesta miehestä tanssimassa taustalla. Samperi rakastin sitä.

”Ilmeisesti olimme noin kovia”

Ilta-Sanomat tavoitti ohjelmassa lavameiningillään ilahduttaneet suomalaismiehet, New Yorkissa asuvat pianistit Kalle Toivion ja Markus Kaitilan puhelimitse kommentoimaan esiintymistä ja sen nostattamaa somepöhinää.

– Olihan tämä jossain mielessä vähän surrealistinen kokemus miljoonayleisön takia. Onhan se aika mageeta esiintyä Tonight Show’ssa, Toivio pohtii.

Toivio kertoo esityksen herättämän huomion tulleen hänelle jokseenkin yllätyksenä. Toivio sanoo saaneensa nelikon esiintymisestä ohjelmassa runsaasti positiivista palautetta.

– Oli yllätys, että näin paljon on tullut palautetta, ja että monissa kommenteissa on huomattu meidät siellä takana. Aluksi se oli vähän hämmentävää ja sitten ehkä huvittavaa. Ja nyt se tuntuu ihan hauskalta ja hyvältäkin. Että ainakin onnistuttiin hyvin, Toivio sanoo.

– Hyvä, että on huomioitu ja tykätään. Mutta olihan se aikamoista, että noin kävi. Ilmeisesti olimme noin kovia, Toivio nauraa.

Toivio kertoo, ettei heitä pyydetty harjoittelemaan tanssikoreografiaa, joten tanssin suhteen esitys tempaistiin ex temporena.

– Kaikki meistä pärjäävät, jos mennään joraamaan. Ainoat ohjeet, mitä saimme, oli että rauhallisemmin alussa ja loppua kohden voi riehaantua vähän enemmän. Emme ihan päästäneet tanssityökalupakista niitä kaikkein rajuimpia vaihteita päälle.

Toivio sanoo harjoitelleensa show’ta edellisenä päivänä tanssimista vaimonsa kanssa, joka on hyvä ja kokenut tanssija.

– Harjoittelin hieman hänen kanssaan, että jos jotain pientä ekstraa saisi mukaan. Ehkä sitä nyt sitten tihkui tuonne. Tykkään tanssia, mutta vaimon opastuksella joitain askelmerkkejä tuli sitten ehkä harkittua enemmän.


Konserttipianistina ja konserttiurkurina työskentelevä Toivio ei jännittänyt esiintymistä miljoonayleisölle.

– En oikeastaan ajatellut sitä sen kummemmin kuin mitä tahansa muutakaan keikkaa. Tuottajalla oli oma visio siitä, mitä hän halusi, joten toteutimme sen. Vaikka olihan meillä siinä oma persoonallinen ote mukana. Teimme parhaamme, vedimme täysiä ja pidimme hauskaa.

– Meille oli pääasia se, että lauletaan. Ja sitten vaan eletään mukana siinä musiikissa.

”Ajatus oli, että me pidetään hauskaa”

New Yorkissa asuva ja niin ikään pianistina työskentelevä Markus Kaitila kehuu Residenteä tinkimättömäksi esiintyjäksi, joka halusi lavalle suomalaismuusikoita korostaakseen kappaleen Suomi-alkuperää.

Kaitilan mukaan tanssiminen tuli esityksessä pääfokuksena olleen musiikin oheen lisäelementtinä, johon nelikkoa ei sen tarkemmin ohjeistettu.

– Residente ei palkannut erikseen tanssijoita, vaan olimme siinä mukana visuaalisesti niin kuin tavallisina ihmisinä. Ajatus oli, että me pidetään hauskaa. Ja että liikehdintä on tavallaan yleispositiivista ja vapaata. Resident oli positiivisesti yllättynyt siitä meidän sulavuudesta, että me vapaasti liikehdittiin.

– Siinä oli sellainen paradoksi, kun suomalaiset on yleensä stereotyyppisesti todella jäykkiä, ja meille se oli tosi hauskaa. Koska täällä Amerikassa se kulttuuri on niin sosiaalista ja sujuvaa. Olemme kaikki olleet täällä aika pitkään, niin siinä meiningissä oli semmoinen amerikkalainen rentous.
Projektissa mukana oli luottamus ja avoin mieli. Amerikkalaiselle jättiyleisölle esiintymisestä tullut huomio ei ole Kaitilaa hätkähdyttänyt.

– Huomio on todella positiivista sellaisena moottorina tuleville projekteille.

New Yorkissa laulajana, näyttelijänä ja säveltäjänä toimiva Johanna Telander kertoi IS:lle lauantaina nelikon päätyneen ohjelman musiikkiesitykseen, kun talk show’n esiintyjäksi pyydetty räppäri Residente etsi suomalaista a cappella -laulukuoroa New Yorkista tekemään ohjelmaa varten yhteistyötä kanssaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt