Hämmentävä hetki Jimmy Fallonin supersuositussa talk show’ssa Yhdysvalloissa – suomalainen kansanlaulu pärähti soimaan miljoonayleisölle

Julkaistu:

Ievan polkka -kappale kuultiin yllättäen Jimmy Fallonin talk show’ssa.
Amerikkalaisjuontaja Jimmy Fallonin talk show’ssa koettiin torstai-iltana parhaaseen katseluaikaan melkoinen yllätys, kun Fallon juonsi lavalle puertoricolaisräppärit Residenten ja Bad Bunnyn.

Räppäreiden Bellacoso-kappaleen introssa nimittäin laulettiin selvää suomenkieltä. Räppäreiden kanssa esiintynyt kvartetti lauloi Ievan polkka -kappaletta, joka on suomalaisen Loituma-yhtyeen tunnetuksi tekemä kansansävelmä.

Kappaleesta on julkaistu vuosien varrella lukuisia erilaisia versioita ja Bellacoso-kappaleen albumiversiolla Ievan polkkaa laulaa japanilainen virtuaalipoptähti Hatsune Miku.

Jimmy Fallonin talk show’n lavalla kappaletta lauloivat kuitenkin Rumba-lehden tietojen mukaan Kalevala the Musical -musikaalia New Yorkissa tähdittävät suomalaiset ja virolaiset Johanna Telanderin johdolla.Jos video ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.

Talk show’ssa nähtyä esitystä on katsottu YouTubessa joi yli 357 000 kertaa. The Tonight Show starring Jimmy Fallon -ohjelman virallisella YouTube-sivustolla hihkutaan acapellana laulaneen ryhmän varastaneen show’n.

– Loistava esitys! Suomalaiskvartetilla oli siistit muuvit, YouTubessa intoillaan.

– Taustalla laulaneiden miesten tanssi varasti show’n.


Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun Jimmy Fallonin talk show’ssa on tuotu esille Suomea ja suomalaisuutta. Vuonna 2017 Fallon esitteli ohjelmassaan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion Lennu-koiran, jonka kuvat olivat levinnee ympäri maailmaa.

– Suomen presidentillä on koira nimeltä Lennu. Kai lausun sen oikein? Nämä hiljattain otetut kuvat ovat saaneet paljon huomiota netissä. Katsokaapa tästä, eikö olekin söpö, Fallon esitteli Lennua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt