Asunnon metsästäjät -suosikkisarjan juontaja menehtyi 56-vuotiaana – kertoi kaunistelematta, millaista elämä parantumattoman sairauden kanssa on

Julkaistu:

Juontaja Suzanne Whang sairasti rintasyöpää 13 vuoden ajan.
Asunnon metsästäjät -sarjan juontaja Suzanne Whang on menehtynyt 56-vuotiaana, kertoo People-lehti. Whang juonsi huippusuosittua Asunnon metsästäjät -sarjaa vuosina 1999–2007. Juontaja sairasti pitkään rintasyöpää ja kertoi syöpätaistelusta avoimesti sosiaalisessa mediassa.

Ohjelmassa asunnon ostajat etsivät uutta kotia asunnonvälittäjän avustuksessa. Sarja on ollut valtava menestys maailmalla ja Suomessa sitä on esitetty TV5-kanavalla. Ohjelmasta on tehty Yhdysvalloissa jo 177 kautta.

Juontajan puoliso Jeff Vezain kertoo Facebookissa Whangin menehtyneen sairauden uuvuttamana tiistai-iltana.

– Suzanne veti viimeisen hengenvetonsa kotona. Olin hänen vierellään ja silitin häntä. 13 vuoden ajan hän suhtautui sairauteensa rohkeudella, huumorilla ja optimismilla, Vezain kirjoittaa.

Ennen Asunnon metsästäjiä Whang loi uraa näyttelijänä ja hänet nähtiin pienissä rooleissa muun muassa Criminal Minds ja Dexter -sarjoissa.

Viimeisinä elinkuukausinaan Whang julkaisi Instagramissaan useita kaunistelemattomia kuvia ja kertomuksia siitä, miten sairaus oli vaikuttanut hänen elämäänsä. Keväällä juontaja kertoi syöpäkasvaimen rinnassaan kasvaneen niin suureksi, että hän oli nimennyt sen leikkisästi ”kolmanneksi rinnakseen”.

Syöpähoidot olivat erittäin kalliita, mutta Whang oli halukas kokeilemaan kaikkea mahdollista, jotta hän saisi lisää elinkuukausia.

– Kasvain on nyt suurempi kuin molemmat rintani yhteensä. Haluan teidän tietävän, minkä kanssa kamppailen. Syöpä on aggressiivinen, joten immunoterapiaani on lisätty. Se on aika kallis hoito, juontaja kertoi helmikuussa ja kertoi jatkavansa hoitoja heti kun hänellä olisi siihen varaa.


Juontajan ystävät keräsivätkin keväällä varoja Wangin hoitoon hyväntekeväisyystempauksella.

– Laitoin kasvaimelle silmät, ripset ja huulet ja nimesin hänet Feliciaksi. Jätimme hänelle jäähyväiset juhlissa, Whang kirjoitti Instagramissaan.