Instagramin hauskin nainen Celeste Barber tekee pilaa julkkisten täydellisistä kuvista hulvattomilla otoksilla: ”Olen naisten puolella”

Julkaistu:

Instagramin hauskimmaksi naiseksi tituleerattu Celeste Barber ei pyytele anteeksi kilojaan eikä filtteröi ihonsa virheitä pois.
Kun Kendall Jenner tai Emily Ratajkowski riisuu vaatteet ja ottaa itsestään viehkeän selfien, se on ”voimaan­nuttavaa”. Kun australialainen sometähti ja koomikko Celeste Barber tekee saman, se on ”rohkeaa”.

– Ei rohkea tietenkään ole paha sana. Eihän kukaan kutsu minua vaikka siaksi. Mutta silti. Palomiehet ovat rohkeita. Kun käyt ensimmäisen kerran kakalla synnytyksen jälkeen, se jos mikä on rohkeaa, Celeste Barber huomauttaa.
Barber ei pyytele anteeksi liikakilojaan, peittele niitä tai filtteröi ihon virheitä pois. Ja juuri siksi häntä rakastetaan.

– Monissa haastatteluissa minulta kysytään, miten aion saan kroppani kesäkuntoon. Vastaan siihen, millaista kesäkroppaa tarkoitatte? Tällä hetkellä työstän löllyvää päärynänmuotoa ja olen oikein tyytyväinen etenemiseeni.
Celeste Barberilla on yli kuusi miljoonaa Instagram-seuraajaa. Maailman hauskimmaksi naiseksi tituleeratun Barberin menestystarina alkoi aivan sattumalta. Kyseessä oli Barberin ja hänen siskonsa yhteinen huvi, jolla he viihdyttivät toisiaan 1,5 vuoden ajan ennen kuin Barber alkoi jakaa kuvia Instagram-tilillään.

Vuonna 2015 ABC Net -sivusto huomasi Instagramissa kuvan, jossa Barber poseerasi sorakasassa rintaliiveissä ja verkkosukkahousuissa parodioiden vastaavan kuvan julkaissutta Kim Kardashiania. Barber selitti haastattelussa haluavansa osoittaa, kuinka kaukana tavallisen ihmisen elämä on rikkaiden ja kuuluisien elämästä. Hän korosti, ettei halua irvailla kohteilleen.
– Olen naisten puolella. En halua ihmisten haukkuvan Kim K:n kaltaisia ihmisiä, koska ajattelen hänestä hyvää. Hän on fiksu bisnesnainen. Hänellä on brändi ja se brändi on hänen takapuolensa ja se vasta hyvä takapuoli onkin.

Barber haluaa ensisijaisesti viihdyttää kuvillaan. Hänen mielestään naiset käyttävät aivan liikaa aikaa siihen, miltä näyttävät ja miten alentavasti puhuvat itsestään.
– En aloittanut tätä positiivisen minäkuvan takia. Ajattelin vaan, että näin julkkikset nousevat ylös altaasta ja näin minä nousen altaasta.

– Olen kuitenkin sitä mieltä, että se miltä ulkoisesti näytämme, on vain pieni osa sitä, millaisia olemme ihmisinä.
Kun Instagram pursuaa täydellisiltä vaikuttavien ihmisten täydellisiä kuvia, kuka tahansa alkaa etsiä virheitä omasta kehostaan tai kasvoistaan. Barber kirjoittaa Challenge Accepted! -kirjassaan, kuinka Instagramin tultua kuvioihin, meidät saatiin uskomaan maanantaina Ranskan Rivieralla lomailevan kouluäidin olevan uusi normaali.

”Huomasin, että ihmiset joita rakastan, filtteröivät ja muokkasivat kuviaan. Minun piti ihan katsoa käyttäjänimi uudelleen varmistaakseni, keiden kuvia katsonkaan.”

Australialaiskoomikko kuvaili Suomen-keikallaan elokuussa Instagram-kuuluisuuden olevan sama asia kuin olisi rikas Monopoli-pelissä. Instagram-maine ei ole Barberin mielestä tosielämän menestystä. Se on vähän kuin joku, jolla on superhuono vaatemaku tulisi kehumaan omaa vaatettasi.

Hän on kiitollinen seuraajistaan. Heidän ansiostaan Barberin sanoilla on valtaa ja hän voi käyttää ääntään esimerkiksi puhuakseen feminismistä tai positiivisesta kehonkuvasta.

– Seuraajieni ansiosta tunnen olevani ylivertaisempi kuin ne ilkeät tytöt, joiden kanssa kävin koulua. Jos seuraajani katoavat jonakin päiväni, itken ja syön jäätelöä suoraan purkista pimeässä huoneessa vetäen samalla irti kynsiäni, hän heittää.

Lähteet: No filter -radio-ohjelma, Guardian, Celeste Barber: Challenge Accepted, Celeste Barberin kotisivut sekä Celeste Barberin keikka Helsingissä.

Lue kaikki Oon hyvä näin -juttusarjan jutut täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt