Kim Kardashian paljasti täysin meikittömät kasvonsa – harvinainen kuva kerää kiitosta: ”Tämä on se Kim, jota tahdon nähdä enemmän” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kim Kardashian paljasti täysin meikittömät kasvonsa – harvinainen kuva kerää kiitosta: ”Tämä on se Kim, jota tahdon nähdä enemmän”

Tosi-tv-tähti kertoo kokeilleensa kaikkea mahdollista psoriaasin hoitoon, mutta sanoo olevansa nykyisin sinut sairautensa kanssa.

Kim Kardashian julkaisi harvinaisen kuvan ja kirjoituksen, jossa tähti kertoo psoriaasistaan.­

20.9.2019 10:50

Tosi-tv-tähti Kim Kardashian on totuttu näkemään kuvissa säkenöivänä ja laitettuna, mutta nyt tähti on julkaissut täysin erilaisen kuvan itsestään.

Kardashian, 38, kertoo siskonsa Kourtneyn Poosh-sivustolla julkaistussa kirjoituksessaan avoimesti psoriaasistaan. Meikittömässä kuvassa tähden kasvoilla on nähtävissä useita sairauteen liittyviä punaisia hilseläiskiä.

Hän kertoo tienneensä pitkään, millaisesta sairaudesta on kyse, sillä myös hänen äidillään Kris Jennerillä on psoriaasi. Kimillä itsellään sairaus puhkesi 13 vuotta sitten. Taudin laukaisi flunssa.

– Sitä oli kaikkialla vatsassani ja jaloissani. Onneksi naapurissani asui ihotautilääkäri, joka tutki asiaa ja antoi minulle kortisonipiikin, kirjoittaa Kardashian, jonka mukaan oireet katosivatkin viideksi vuodeksi.

Oireet alkoivat kuitenkin uudestaan, kun tähti oli kolmekymppinen. Sillä kertaa hän ei ollut heti varma, että kyseessä on psoriaasi. Kardashian oli pukeutunut edustustilaisuudessa paljettimekkoon, jonka jälkeen hänen ihonsa oli alkanut kutista. Hän luuli, että kutina johtui mekon materiaalista.

– Kun palasin kotiin Los Angelesiin ja äitini katsoi jalkaani, hän totesi heti, että se on psoriaasi.

Psoriaasi on on krooninen iholla ja nivelissä esiintyvä tulehdustauti. Tauti aiheuttaa paksuja hilseläiskiä etenkin kyynärpäihin, polviin, ristiselkään ja päänahkaan, mutta joskus myös ympäri kehoa.

Terveyskirjasto Duodecimin mukaan kutinaa esiintyy 80 prosentilla. Vajaalla 10 prosentilla psoriaasipotilaista on reumatyyppisiä niveloireita. Jos tauti on toisella vanhemmista, on riski sairastua psoriaasiin noin 15–25 prosenttia. Suomessa psoriaasia esiintyy noin kahdella prosentilla suomalaisista.

Kardashian kertoo avoimessa kirjoituksessaan, että myös sisaruskatraan äiti Kris Jenner on kamppaillut psoriaasin kanssa.­

Myös Kardashian kertoo kärsivänsä nivelkivuista. Asia tuli ilmi, kun hän ei eräänä iltana pystynyt nostamaan puhelintaan, koska hänen kätensä olivat niin kipeät. Kipu jatkui vielä seuraavana aamuna.

– Kun heräsin, en pystynyt vieläkään nostamaan puhelin. Järkytyin, sillä en pystynyt kädessä olevien kipujen takia nostamaan myöskään hammasharjaa, tilittää Kardashian.

– Päivän mittaan pystyin liikuttamaan käsiäni enemmän, mutta kivut olivat kovia. Tunsin ne luissani asti.

Kardashian on totuttu näkemään julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa täydessä tällingissä.­

Tähti kirjoittaa saaneensa pian nivelreumadiagnoosin. Toinen diagnoosikin tuli: systeeminen lupus erythematosus. Kyseessä on krooninen autoimmuunisairaus, joka oireilee eri puolilla elimistöä, etenkin iholla ja nivelissä. Toisten kokeiden jälkeen diagnoosit osoittautuivat kuitenkin virheellisiksi, ja paljastui, että kivut liittyvät psoriaasiin.

Kardashian sanoo kokeilleensa tautinsa hoitamiseksi kaikkia mahdollisia voiteita ja seerumeita, joita kuvitella saattaa sekä muun muassa sellerimehua ja yrttiteetä. Nykyisin hän sanoo kuitenkin olevansa sinut psoriaasinsa kanssa.

– Jos sinulla on psoriaasi, et voi antaa sen pilata elämääsi. Toivon, että tarinani auttaisi ketä tahansa autoimmuunitautista kärsivää tuntemaan itsensä itsevarmaksi. Tunnelin päässä on valoa.

Vaikka Kardashian on puhunut sairaudestaan aiemminkin, ei Instagram-kuvissa ole juuri rakkuloita näkynyt. Monet Kardashianin faneista kirjoittivatkin nyt tähdelle kannustavia kommentteja Pooshin Instagram-tilillä julkaistuun meikittömään kuvaan.

– Tämä on se Kim, jota tahdon nähdä enemmän. Muutakin kuin meikkiä ja filttereitä!

– Et ole koskaan näyttänyt upeammalta ja aidommalta!

– Hän näyttää silti todella kauniilta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?