Kevin Spaceyta seksuaalisesta ahdistelusta syyttänyt mies on kuollut kesken oikeuskäsittelyn

Julkaistu:

Anonyyminä pysytellyt mies syytti näyttelijä Kevin Spaceyta seksuaalisesta ahdistelusta syksyllä 2018. Nyt mies menehtyi yllättäen.
House of Cards -tähti Kevin Spaceyta seksuaalisesta ahdistelusta syyttänyt mieshenkilö on menehtynyt. Asiasta uutisoivat keskiviikon ja torstain välisenä yönä useat lähteet, kuten The Hollywood Reporter ja BuzzFeed.

Toistaiseksi anonyyminä pysytellyt mieshenkilö työskenteli hierojana. Syyskuussa 2018 tekemässään rikosilmoituksessa hän kertoi Spaceyn, 60, pakottaneen hänet koskettelemaan näyttelijän sukupuolielimiä ja yrittäneen pakottaa häntä suuseksiin.

Rikosilmoituksen tekohetkellä kyseisistä tapahtumista oli kulunut kaksi vuotta. Ahdistelutapauksen tapahtumapaikkana oli yksityinen Malibussa sijaitseva residenssi.

The Hollywood Reporterin mukaan Spacey yritti jo kertaalleen kumota häntä vastaan nostettuja syytteitä vetoamalla hierojan vaatimukseen pysytellä anonyyminä oikeuskäsittelyn ajan. Toukokuussa 2019 Californian liittovaltion tuomari kuitenkin päätti jatkaa asian käsittelyä oikeudessa Spaceyn vastustelusta huolimatta.


Uhrin asianajaja Genie Harrison kertoo medialle välittämässään tiedotteessa, että miehen ennenaikainen kuolema tuli järkytyksenä tämän omaisille. Harrisonin mukaan omaiset eivät ole toistaiseksi kyenneet miettimään lainkaan esimerkiksi hautajaisia.

– On totta, että uhri kuoli hiljattain. Hänen ennenaikainen poismenonsa oli musertava shokki hänen lähipiirilleen. Hautajaisia ei ole vielä pidetty, sillä tapahtuneesta on kulunut vasta hetki ja asian prosessointi on omaisille vaikeaa, Harrison kertoo tiedotteessaan.
The Hollywood Reporterissa kerrotaan Spaceyn antaneen oman tiedoksiantonsa oikeudelle välittömästi kuultuaan uhrin poismenosta. Spaceyn pikaisen toiminnan seurauksena uhrin omaisille on nyt 90 päivää aikaa perustaa kuolinpesä ja vaihtaa kuolinpesä asian omistajaksi, jotta sen käsittely ei raukea.

– Olemme informoineet tapahtuneesta myös Spaceyn tiimiä. Toivoimme, että uhrin perheelle annettaisiin nyt aikaa päästä yli tästä halvaannuttavasta surusta ja hoitaa kaikki asiat järjestykseen. Spacey jätti toiveemme kuitenkin huomiotta, Harrisonin tiedotteessa kerrotaan.

– Omaisten täytyy nyt perustaa kuolinpesä samalla, kun he järjestävät hautajaisia ja prosessoivat suruaan, Harrison jatkaa.


Harrison kertoo uhrin olleen ystävällinen, keski-ikäinen mies. Hän kertoo miehen olleen syvästi traumatisoitunut Spaceyn seksuaalisen ahdistelun seurauksena.

– Tämän tapauksen myötä muut seksuaalisen ahdistelun uhrit ympäri maailman ovat ottaneet yhteyttä firmaamme. Asiakkaamme uskoi heidän tuskallisiin tarinoihinsa ja hän halusi puolustaa heitä kaikkia. Hänen taistelunsa oikeudenmukaisuuden puolesta elää yhä, Harrison päättää tiedotteensa.

Ensimmäiset epäilyt Spaceyn seksuaalisesti epäsopivasta käytöksestä tulivat julkisuuteen lokakuussa 2017, kun näyttelijä Anthony Rapp kertoi Spaceyn käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväkseen vuonna 1986, kun Rapp oli vasta 14-vuotias. Sittemmin useat tahot ovat syyttäneet Spaceyta seksuaalisesta ahdistelusta.

Syytösten seurauksena näyttelijä sai potkut muun muassa Netflixin suositusta House of Cards -sarjasta sekä Ridley Scottin All The Money In The World -elokuvasta.