Janni Hussi pöyristyi – ei niele Tami Tammisen ronskeja puheita: ”Mentiin hienostuneen rajan yli”

Suurin pudottaja -valmentaja Janni Hussi järkyttyi ohjelmassa kilpailleen Juhani Tammisen sanoista.

Suurin pudottaja -valmentaja Janni Hussi ei allekirjoita Tami Tammisen häneen kohdistuvia syytöksiä.

19.9.2019 8:36

Suurin pudottaja -ohjelmassa nähtiin odottamaton käänne, kun jääkiekkolegenda Juhani ”Tami” Tamminen ei kehotuksista huolimatta saapunut joukkueensa mukana ryhmätreeneihin.

Tammisen joukkuetta valmentava Janni Hussi koputteli ohjelmassa valmennettavansa hotellihuoneen oveen tuloksetta ja kertoi, ettei ole nähnyt Tammista koko päivänä.

Juhani Tamminen otti maanantaina sarjan tapahtumista julkaistun artikkelin luettuaan yhteyttä Ilta-Sanomiin.

Tamminen kertoi, että kun hän huomasi, mitä Hussi oli sanonut hänen katoamisestaan, hän otti puhelimen käteensä ja soitti tälle maanantai-iltana. Tami sanoi antaneensa Hussille napakoita ohjeita vastaisuuden varalle.

Tami Tamminen tulistui häntä Suurin pudottaja -ohjelmassa valmentaneelle Janni Hussille ja soitti naiselle kipakan puhelun maanantaina.

Tammisen mukaan Hussin sanat Suurin pudottaja -jaksossa eivät tuntuneet hänestä reiluilta.

– En tykkää, että tällaiset mademoiselle Hussit ovat tuolla lärvi auki tietämättä asioista mitään. Jos nämä olisi mun pelaajia, mä roikottaisin niitä Aurajoen sillalta nilkoista ja sanoisin, että mitäs mieltä olet nyt, Tamminen ärähti.

Janni Hussi järkyttyi kiekkolegendan sanoista.

– Siinä vaiheessa kun aletaan uhkailla julkisesti väkivallalla, siinä mennään rajan yli, Hussi sanoo tiukasti IS:lle

– Musta saa henkilökohtaisesti kuka tahansa olla mitä mieltä tahansa – musta ei ole pakko välittää – mutta tuossa mentiin hienostuneen rajan yli.

– Sitten vielä se, että on tosi harmi, että ollaan melkein 2020 ja edelleen nuoret naiset joutuvat kokemaan halventavaa tytöttelyä. Mun mielestä se on ikävää.

Aki Manninen on toinen ohjelmassa nähtävistä valmentajista. Hän valmentaa punaista joukkuetta.

Myös ohjelman toinen personal trainer Aki Manninen puolusti kollegaansa.

– Syytä ei ollut tähän aiheeseen. Mutta eikös kaikkien pelaajien ole oltava kentällä kun peli on käynnissä? Kysymys kuuluu, että minkä teki? Järven puoleinen pytty oli pimeä ja eukko ja lapset saaressa, Manninen keventää.

Tammisen mukaan hänen poistumiselleen Suurin pudottaja -kuvauksista oli hyvä syy ja ohjelman tuottaja oli tietoinen siitä.

Hänen ystävänsä ja oppi-isänsä, jääkiekkovalmentaja Juhani Wahlsten menehtyi kuvausten aikana äkillisesti ja Tamminen poistui treenileiriltä sen vuoksi. Asia tulee ilmi myös Suurin pudottaja -jaksossa, mutta Hussi ei vaikuta tietävän siitä etsiessään kiekkolegendaa.

Hussin mukaan muut joukkueen kilpailijat ovat motivoituneita ja Tammisen katoaminen vaikuttaa myös heihin.

– Luulen, että Tami itsekin tietää, että ryhmähenki ja joukkue vaativat jokaisen tekemään täysillä ja kantamaan kortensa kekoon. Ei se toimi, jos yksi ottaa omia vapauksia, Hussi sanoi.

Tamminen kertoi myös, ettei hän ollut kovin tyytyväinen valmentajiin.

– Nämä kaksi nuorukaista oli ihan väärässä roolissa. He olivat meitä koutsaamassa, vaikka sen olisi pitänyt olla päin vastoin. Jos sä koutsaat, niin suhtaudu ihmisiin kunnioituksella. Piste. En tiedä johtuuko se huonosta kotikasvatuksesta vai onko neste noussut päähän.

Janni Hussin mielestä Tami Tamminen ylitti rajan uhkaillessaan häntä väkivallalla.

Keskiviikkona kuvattiin ohjelman finaalijakso Hämeenkylän kartanossa Vantaalla. Tamminen ei ollut paikalla.

– Hän ei halunnut itse tulla paikan päälle. Me tietysti otamme avosylin vastaan kaikki, mutta Juhani Tamminen päätti itse, että ei tule paikalle, Suurin pudottaja -sarjan vastaava tuottaja Pauliina Ojala kertoi IS:lle.

– Syistä täytyy kysyä Juhanilta, muuta en osaa sanoa. Toivotaan hänelle kaikkea hyvää ja että treenaaminen jatkuisi kotona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?