Kirkan vaiettu kuolinsyy viimein julki – Muska Babitzin kertoo ensi kertaa kohtalokkaasta päivästä: ”En ymmärrä, miten sitä ei huomattu” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kirkan vaiettu kuolinsyy viimein julki – Muska Babitzin kertoo ensi kertaa kohtalokkaasta päivästä: ”En ymmärrä, miten sitä ei huomattu”

Muska Babitzin kertoo vihdoin Kirkan kuolleen aortan repeämiseen.

Julkaistu: 18.9.2019 5:50

Muska Babitzin kertoo vihdoin Kirkan kuolleen aortan repeämiseen. Muska tuntee yhä syyllisyyttä isoveljensä 12 vuoden takaisesta kuolemasta.

Muska Babitzin, 67, aloitti uransa esiintyvänä artistina vuonna 1969. Nyt hänen 50 vuotta kestänyttä uraa juhlitaan tekemällä konserttikiertue. Ensimmäinen konsertti on Imatralla syyskuun lopulla ja Helsinkiin saavutaan 25. lokakuuta, kun Muska nousee lavalle Savoy-teatterissa. Konserteissa mukana on viisihenkinen bändi, johon kuuluu myös avopuoliso Hande kitaristina.

Vuonna 2007 menehtyneellä veljellä Kirkalla oli ollut tapana esittää keikoillaan auto-onnettomuudessa 1973 kuolleen Sammyn suurin hitti Daa-da-Daa-da. Kirkan kuolemasta lähtien Muskan keikat ovat päättyneet kyseiseen kappaleeseen.

– Koska Kirka ei enää pysty vetämään Sammyn biisiä, olen astunut remmiin. Ja esitän aina myös Kirkan hitin Leijat, Muska kertoo.

Babitzinin sisarukset vuonna 2006 vasemmalta oikealle: Kirka, Anna, Muska ja Ykä.

Juhlakonserteissa kuullaan pari muutakin Kirkan kappaletta. Muskan elämän suuret surut liittyvät kolmen veljen äkillisiin kuolemiin.

– Sammyn ja Kirkan kuolemat ovat vaatineet veroaan. Ne ovat olleet elämän rankimpia aikoja. Suru on kummallakin kerralla kestänyt useamman vuoden ennen kuin se on alkanut vähän hellittää.

Kirkan menettäminen sattuu edelleen. Veli oli kuollessaan vain 56-vuotias.

– Se tuli täysin sokkina ja oli tosi tuskallista.

Kirka oli kuollessaan vain 56-vuotias.

Viikkoa ennen isoveljen kuolemaa Muskalla oli keikka Porvoossa.

– Hande oli sairaalassa enkä aja mielelläni pitkiä matkoja, joten Kirka autonkuljettajineen tarjosi minulle kyydin Porvooseen. Silloin huomasin, että Kirkan rintakehä oli epätavallisen turvonnut.

Sisarukset puhuivat asiasta ja Kirka sanoi käyneensä lääkärissä, mutta siellä sanottiin kaiken olevan kunnossa.

– Kirka kuoli aortan puhkeamiseen. En ymmärrä, miten sitä ei huomattu. Se on jäänyt kalvamaan, Muska myöntää.

Hän tuntee myös syyllisyyttä. Tuntuu, että olisi pitänyt tehdä enemmän, pakottaa veli tarkempiin tutkimuksiin.

– Olisi pitänyt viedä vaikka väkisin vetämällä hänet tutkimuksiin. En tiedä, olisiko se pelastanut veljeni, mutta syyllistän itseäni, Muska tunnustaa.

Laulaja Muska Babitzin ja avopuoliso kitaristi Hannu Salakka.

Muskan ja Handen yhteishaastattelun voit lukea kokonaisuudessaan IS:n digilehdestä tai päivän printistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?