Motörheadin ja WASP:n yhteiskiertue vuonna 1997 päättyi katastrofiin – ”Lemmyn pieksäminen olisi kuin löisi omaa isoisäänsä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Motörheadin ja WASP:n yhteiskiertue vuonna 1997 päättyi katastrofiin – ”Lemmyn pieksäminen olisi kuin löisi omaa isoisäänsä”

Rähinäksi meni.

Lemmy ja Blackie olivat tukkanuottasilla 90-luvun lopulla.

17.9.2019 21:05

WASP:n vokalisti Blackie Lawless ei ole mikään pieni mies. Rokkari nousee 193 sentin korkeuteen jopa ilman esiintymisbootsejaan. Koko onkin pitänyt liian lähelle pyrkivät häiriköt kauempana. Lisäksi Lawless tunnettiin aiemmin kaverina, joka ei vältellyt tappelua.

Harvempi tosin saisi päähänsä haastaa riitaa itsensä Lemmyn kanssa, mutta Blackie ei moisesta välittänyt. Ei ainakaan vuonna 1997, kun bändi kiersi tuoreen albuminsa Kill, Fuck, Die tiimoilta ympäri maita ja mantuja yhdessä Motörheadin kanssa.

Blackie ja Lemmy olivat itse asiassa kavereita, mutta Lemmyn mukaan WASP-laulaja käyttäytyi aivan kuin tekisi Motörheadille suurenkin palveluksen kiertäessään heidän kanssaan.

Ongelmana oli, että bändit olivat yhteiskiertueella tasa-arvoisessa asemassa, Metal Injection -lehti kirjoittaa.

Kaksi ”headlineria” tarkoitti, että kiertue pystyttiin viemään isommille areenoille ja lippuja menisi enemmän kaupaksi kuin silloin, jos vain toinen bändi esiintyisi.

Kiertue aloitettiin niin, että WASP avasi illan. Tosin WASP:n jälkeen lauteille nouseminen vaati sisua, sillä lava oli täynnä sian tekopäitä ja tekoverta. Jopa Lemmyn standardeilla esiintymislava oli ”ällöttävässä kunnossa”.

Eipä aikaakaan, kun Motörhead päätti ottaa aloitusbändin paikan, koska ei kestänyt WASP:n kuvottavia jätöksiä.

Jos WASP:n sikamainen show ällötti Lemmya, niin asiaa ei auttanut, että bändit jakoivat yhteisen pukuhuoneen.

Lemmyn mukaan muurahaisen selkä katkesi sinä iltana, kun Motörhead palasi lavalta backstagelle ja kaikki bändin puhtaat vaatteet oli levitelty pukuhuoneen ulkopuolelle. Ja pukuhuoneen ovi oli lyöty lukkoon.

Lopulta Motörhead jätti leikin kesken. Ei mikään helppo päätös, sillä bändin laskettiin menettäneen yli 40 000 taalaa soittamattomien keikkojen takia.

Molemmat yhtyeet pitivät lehdistötilaisuuden, mutta varsinkin WASP:n nokkamiehen puheet olivat varsin rajuja:

– Motörhead on ryhmä täydellisiä amatöörejä, jotka eivät vieläkään pysty suunnittelemaan kunnollista kiertuetta ja keksivät kaikenlaisia tarinoita faneilleen. Emme enää koskaan soita heidän kanssaan, Blackie julisti.

Pahemmaksi meni:

– Lemmyn pieksäminen olisi kuin löisi omaa isoisäänsä, Blackie riehaantui.

– Hyvä, että hän tajusi paeta ajoissa.

Miesten kerrotaan sopineen asiat keskenään kiertueen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?