Tami Tammisella kiehahti kuultuaan, mitä Janni Hussi sanoi hänestä tv:ssä – otti puhelimen kouraansa ja antoi palaa: ”Roikottaisin Aurajoen sillalta nilkoista...” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tami Tammisella kiehahti kuultuaan, mitä Janni Hussi sanoi hänestä tv:ssä – otti puhelimen kouraansa ja antoi palaa: ”Roikottaisin Aurajoen sillalta nilkoista...”

Juhani Tammisen mukaan hänestä ei niin vain puhuta julkisesti mitä tahansa. – Minulle ei kerrota, missä minun pitäisi olla tai mitä minun pitäisi tehdä! Puhumattakaan siitä, että kerrotaan julkisuuteen, että minä vedän välistä, hän sanoo.

17.9.2019 17:12

Tulevassa Suurin pudottaja -sarjan jaksossa nähdään odottamaton käänne, kun jääkiekkolegenda Juhani ”Tami” Tamminen ei kehotuksista huolimatta saavu joukkueensa mukana ryhmätreeneihin.

Tammisen joukkuetta valmentava Janni Hussi koputtelee ohjelmassa valmennettavansa hotellihuoneen oveen tuloksetta ja kertoo, ettei ole nähnyt Tammista koko päivänä.

– Vähän pahasti näyttää siltä, että isäntä on lähtenyt karkuteille ja kaikki aikataulut on tältä päivää noudattamatta. Kukaan ei avannut ovea, vähän ikävä homma, Hussi pohtii sarjassa.

Hussin mukaan muut joukkueen kilpailijat ovat motivoituneita ja Tammisen katoaminen vaikuttaa myös heihin.

– Luulen, että Tami itsekin tietää, että ryhmähenki ja joukkue vaativat jokaisen tekemään täysillä ja kantamaan kortensa kekoon. Ei se toimi, jos yksi ottaa omia vapauksia, hän jatkaa.

Juhani Tamminen otti maanantaina sarjan tapahtumista julkaistun artikkelin luettuaan yhteyttä Ilta-Sanomiin. Tamminen kertoo, että kun hän huomasi, mitä Hussi oli sanonut hänen katoamisestaan, otti hän puhelimen käteensä ja soitti tälle maanantai-iltana. Tami sanoo antaneensa Hussille napakan ohjeen vastaisuuden varalle.

– Mä soitin hänelle ja sanoin, että annan elämänohjeen: a. ellet tiedä, kysy ja b. aina kun toimit vähän kokeneempien ja meritoituneempien ihmisten kanssa, suhtaudu pliis kunnioituksella, hän sanoo ja jatkaa:

– Siitä alkoi tietysti kauhea selitys. Hän on kuin kuriton pelaaja.

Juhani Tamminen Suurin pudottaja -sarjan lehdistötilaisuudessa viime keväänä.

Tammisen mukaan Hussin sanat Suurin pudottaja -jaksossa eivät tuntuneet hänestä reiluilta.

– En tykkää, että tällaiset mademoiselle Hussit ovat tuolla lärvi auki tietämättä asioista mitään. Jos nämä olisi mun pelaajia, mä roikottaisin niitä Aurajoen sillalta nilkoista ja sanoisin, että mitäs mieltä olet nyt, Tamminen ärähtää.

– Jos minä huomaan, että joku nuorukainen alkaa julkisesti koutsaamaan Aurinkokuningasta, jonka meriitit tässä yhteiskunnassa on vielä hiukan eri tasolla, niin suhtautuisi edes kunnioituksella, hän jatkaa.

Tammisen mukaan hänen poistumiselleen Suurin pudottaja -kuvauksista oli hyvä syy ja ohjelman tuottaja oli tietoinen siitä. Hänen ystävänsä ja oppi-isänsä, jääkiekkovalmentaja Juhani Wahlsten menehtyi kuvausten aikana äkillisesti ja hän poistui treenileiriltä sen vuoksi. Asia tulee ilmi myös Suurin pudottaja -jaksossa, mutta Hussi ei vaikuta tietävän siitä etsiessään kiekkolegendaa.

Tamminen sanoo IS:lle, että teki tilanteessa juuri niin kuin halusi eikä asia kuulunut valmentajana toimineelle Hussille millään tavalla. IS tavoitti Hussin puhelimitse, mutta hän ei halunnut kommentoida asiaa.

– Minulle ei kerrota, missä minun pitäisi olla tai mitä minun pitäisi tehdä! Puhumattakaan siitä, että kerrotaan julkisuuteen, että minä vedän välistä. Mä en vedä välistä, Tamminen sanoo.

– Minä hoidan omat asiani ja mademoiselle Hussi hoitakoot omansa.

Suurin pudottaja -sarjassa seitsemän julkkista tekee elämäntaparemontin Aki Mannisen ja Janni Hussin johdolla.

Tammisen mukaan hän oli tehnyt jo ohjelman sopimusta kirjoitettaessa selväksi, että koska hän on koulutusyrittäjä, saattaisi hänelle tulla tärkeitä työkeikkoja myös Suurin pudottaja -kuvausten aikana. Kiekkolegendalle oli tärkeää, että mikäli hänelle tulisi ”force majeure” -tilanne, voisi hän tarvittaessa poistua sarjan kuvauksista. Hänen mukaansa asiasta sovittiin tuottaja Jupe Tuomolan kanssa.

– Minulla ei ole aikaa pyöriä tuolla joka päivä, jos minulle tulee joku koulutuskeikka. Jupe Tuomola ymmärsi tämän ja löimme kättä päälle. Peli alkoi ja piste. Molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä ja kun peli oli ohi, kävin kädestä kiittämässä Jupea ja sanoin, että toivottavasti olit tyytyväinen. Ja hän vakuutti, että näin oli.

Hussin lisäksi Suurin pudottaja -sarjan valmentajana toimii Aki Manninen. Tamminen kertoo, ettei hän ollut kovin tyytyväinen valmentajiin.

– Nämä kaksi nuorukaista oli ihan väärässä roolissa. He olivat meitä koutsaamassa, vaikka sen olisi pitänyt olla päin vastoin. Jos sä koutsaat, niin suhtaudu ihmisiin kunnioituksella. Piste. En tiedä johtuuko se huonosta kotikasvatuksesta vai onko neste noussut päähän.

Janni Hussi ja Aki Manninen ovat liikunta-alan ammattilaisia.

Hussi oli pidetty valmentaja

Suurin pudottaja -sarjan vastaava tuottaja Pauliina Ojala sanoo, että sarjan kuvaukset sujuivat hyvin. Hänen mukaansa osallistujat olivat saaneet aikataulut, joiden mukaan kuvaukset etenivät. Hän kuitenkin ymmärtää Tammisen poistumisen kuvauksista.

– Kaikille osallistujille annettiin kuvausaikataulut, mutta Tamihan on hyvin suosittu ja kiireinen mies ja hänellä on monta rautaa tulessa samaan aikaan. Jaksosta käy ilmi, että tässä tapauksessa oli kyseessä henkilökohtainen tragedia, joka vei sitten hänen ajatuksensa muualle.

Ojalan mukaan tuotantotiimi pyrki pitämään huolta siitä, että jokaisella kilpailijalla olisi hyvä olla ja että heidän osallistumisensa sarjaan sujuisi mahdollisimman mukavasti.

– Meille kaikki nämä osallistujat ja myös valmentajat ovat tähtiä ja haluamme pitää heistä huolen. Oli tosi hienoa, että Tami oli mukana ohjelmassa.

Ojalan mukaan kuvausten aikana ei tullut missään vaiheessa ilmi, että Tamminen olisi ollut tyytymätön valmentajaansa.

– Minulla ei ole mitään tällaista muistikuvaa. Janni on hirvittävän taitava ja ammattitaitoinen valmentaja, ja hän oli tosi tykätty.

Suurin pudottaja keskiviikkoisin Nelosella klo 20:00.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?