Ozzy Osbourne, 70, avautuu karmaisevasta vuodestaan – kävi lähellä kuolemaa, menetti jopa kaikki hampaansa: ”Helvetti pääsi irti”

Julkaistu:

Pimeyden prinssi Ozzy Osbourne ei ole vieläkään täysin toipunut kaatumisestaan.
Rock-legenda Ozzy Osbournen, 70, vuosi on ollut erittäin vaikea. Ozzy joutui perumaan keväällä kaikki vuoden 2019 konserttikiertueensa keikat terveyshuolien takia.

Tammikuussa Ozzy kaatui kohtalokkain seurauksin kotona kylpyhuoneessa. Hänet kiidätettiin leikkaussaliin ja laulaja joutui olemaan kuukausia sairaalassa.

Nyt pimeyden prinssi on viimeinkin hiljalleen toipumassa kaatumisesta. Ozzy kertoo The Sunin haastattelussa terveytensä reistailleen aikaisemminkin, mutta nyt hän oli aivan varma, että teki kuolemaa.

– Luulin halvautuneeni. En mennyt paniikkiin, vaan makasin lattialla ja tiesin, että nyt kävi pahasti. Käskin Sharonia soittamaan hätänumeroon, hän muistelee lehden haastattelussa kaatumistaan.

Ozzy kertoo The Sunille hänellä olevan nyt 15 ruuvia selkärangassaan. Toipuminen kaatumisesta oli niin rankkaa, että Ozzy oli omien sanojensa mukaan valmis luovuttamaan. Vaimo Sharon Osbourne sai kuitenkin taottua häneen järkeä.

– Sharon sanoi, että minun on noustava ylös sängystä. Oli hetkiä, jolloin ajattelin olevani loppu. Minua pelotti, luulin, että olin tullut tieni päähän.


Hän sanoo voineensa hyvin siihen asti, kunnes täytti 70 vuotta viime joulukuussa.

– Kaikki meni hyvin, kunnes täytin 70 vuotta. Sitten koko helvetti pääsi irti, hän puhisee.

– Olen kuin supersankari, ruuvit pitävät minut kasassa. Hermokipu oli hirvittävää ja olin tunnoton.

Rokkari on tehnyt ankarasti töitä päästäkseen takaisin jaloilleen ja keikkalavoille. The Sunin mukaan Ozzy on näillä näkymin palaamassa kiertueelle heinäkuussa.

– Istuin jäykkänä asennossa kolmen kuukauden ajan. Hoitajat huolehtivat minusta vuorokauden ympäri. Kävelen nyt jo paremmin, mutta en ole sataprosenttisesti vielä jaloillani. Tämä on ollut käsittämätöntä.

Leikkauksesta toipumisen ohella Ozzy on joutunut aloittamaan verenohennuslääkkeet.

– Minulta irrotettiin jopa kaikki hampaat. Jos tämä jatkuu, niin olen kohta pelkkä pää tikun nokassa, hän kauhistelee.

Miehen elämä on ollut täynnä kaikkea, mitä rokkarin elämään voi kuvitella kuuluvan: myrskyisä avioliitto, päihdeongelmia ja bändikaverien traagisia kuolemia.

Syrjähyppyjäkin on ollut, mutta aina Ozzy ja Sharon ovat saaneet selvitettyä ongelmansa.

Hengenlähtö on ollut lähellä lukuisia kertoja, enimmäkseen huumeiden takia.

– Olen ottanut yliannostuksen niin monta kertaa, että on ylipäätänsä onni, että olen täällä, hän naureskelee ja sanoo olevansa kuin kissa, jolla on 33 elämää.

Ozzy ei ole koskaan salaillut päihdeongelmiaan. Hän on kertonut huumesekoiluistaan elämäkerrassaan ja haastatteluissa lukuisia kertoja. Vuosikausia raittiina ollut rokkari ratkesi jälleen päihteisiin 2013. Vaimo Sharon kertoi tuolloin The Talk -keskusteluohjelmassa, että liitto ajautui kriisiin sen seurauksena.

– Kaikki tietävät, että Ozzy on taistellut päihderiippuvuutta vastaan koko elämänsä, mutta en tiennyt, että hän on ruvennut väärinkäyttämään reseptilääkkeitä, Sharon sanoi.


Ozzy myöntää The Sunin haastattelussa eläneensä niin risaista elämää, ettei hän uskonut elävänsä seitsenkymppiseksi.

– Kun olin 25-vuotias, niin ajattelin, etten elä nelikymppiseksi. 40-vuotiaana ajattelin, että ehkä voin pysytellä hengissä vielä vähän aikaa.

Sairaslomallaan Ozzy on keskittynyt musiikintekoon ja nyt hän odottaa innolla pääsevänsä taas keikkailemaan.

– Tein uuden albumin ja se on auttanut minut takaisin raiteille. Velloin itsesäälissä kuukausitolkulla. Tämä on hienoin albumi, jonka olen ikinä tehnyt.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt