Kyynelehtivältä Sara Siepiltä tunteikas tilitys julkisuuden paineista – kertoo, mistä kaikesta on joutunut luopumaan: ”Moni ei sano tätä ääneen...”

Julkaistu:

Sara Sieppi kertoo Instagramissaan julkisuuden hyvistä ja huonoista puolista.
Miss Suomi 2011 Sara Sieppi nostaa Instagramin Stories -osiossaan esille tärkeän aiheen. Monet julkisuudesta tutut henkilöt ovat kertoneet heihin kohdistuneista julmista somekommenteista, sekä siitä, miltä ne heistä tuntuvat. Sara Sieppi kertoo Instagram-tilillään haluavansa näyttää seuraajilleen julkisuuden ja sosiaalisen median toisen puolen.

– Olen miettinyt paljon julkisuutta ja sitä, mitä se minulle on antanut ja mistä olen joutunut luopumaan, hän kertoo Instagramissaan.

Sieppi kuvailee julkisuuden tuoneen hänelle upeita työmahdollisuuksia ja kokemuksia, mutta pelkkää ruusuilla tanssimista julkisessa ammatissa oleminen ei todellakaan ole.

– Se toinen puoli näyttäytyy välillä tämmöisenä, mikä ei sinne ruudun toiselle puolen välillä näy, hän sanoo kyyneleet silmissään.

– Kaikki ikävät kommentit ja ne paineet. Tuntuu, että ihmiset luulevat tietävänsä ja tuntevansa sut, vaikka todellisuudessa ne ei tiedä susta mitään.

Sieppi korostaa olevansa ihan sama Sara kuin ennekin, ennen missikisoja ja sen mukanaan tuomaa julkisuutta. Hän toteaa menettäneensä julkisuuden myötä osan yksityisyydestään, sillä esimerkiksi hänen rakkauselämäänsä saatetaan ruotia netin keskustelupalstoilla.

– Moni ei sano tätä ääneen, mutta julkisuus kaikissa parisuhdeasioissa on tosi vaikeeta. Varsinkin jos on sinkkuna ja haluaa tapailla uusia ihmisiä. Tapailuvaiheessa ne saattavat päätyä otsikoihin, vaikket sitä haluaisi, eikä varsinkaan tämä toinen osapuoli.

– Mun kautta joku toinen ihminen joutuu kärsimään. Kuka sellaista haluaa? Ei kukaan.

Hän muistuttaa nuoria seuraajiaan, että esimerkiksi tosi-tv-ohjelmiin osallistumista kannattaa harkita tarkkaan.

– Kannattaa miettiä, mitä se ohjelma voi mahdollisesti tuoda mukanaan sun elämään.


Missikaunotar muistelee itse olleensa 19-vuotias tullessaan julkisuuteen. Tuolloin hän unelmoi Miss Suomen -tittelistä, mutta ei osannut arvata mitä kaikkea se voisi mukanaan tuoda.

– Jos saisin kelata aikaa taaksepäin, niin en todellaakaan ois lähtenyt niin nuorena mukaan. En missään nimessä, hän toteaa.

Sara Sieppi on aikaisemminkin kertonut saavansa sosiaalisessa mediassa törkeitä viestejä. Keväällä hän julkaisi Instagramissaan kuvakaappauksen viestistä, joka oli vain yksi niistä monista törkeistä kommenteista, joita hän joutuu päivittäin lukemaan.

– Voi jeesus, että nuorella ihmisellä voi olla tuollaiset riippu-utareet ja kehtaa vielä esitellä niitä tyrkylle joka paikassa, nimetön henkilö kirjoitti Siepille osoittamassaan viestissä.
Missikaunotar kysyi tuolloin seuraajiltaan, miltä heistä tuntuisi, jos jokainen aamu alkaisi vastaavia kommentteja lukemalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt