Tosielämän Downton Abbeyssa muhii mojova perheriita – äitipuoli heitti lapset pihalle hulppean linnan tiluksilta

Julkaistu:

Kartanodraamassa nähdyn Highcleren linnan sisältä ei puutu dramaattisia käänteitä tosielämässäkään.
Downton Abbey -sarjassa ja viime viikolla ensi-iltansa saaneessa elokuvassa nähtävä Hampshiressa sijaitseva Highcleren linna on tuttu miljoonille ihmisille Crawleyn perheen kotina. Todellisuudessa hulppea, 400 vuotta vanha linna toimii kuitenkin kotina Carnarvonin jaarlille ja tämän vaimolle lady Fionalle.

Draamaa ei puutu myöskään ”tosielämän Downton Abbeysta”, ainakin jos brittilehtien tuoreimpia tietoja on uskominen. Daily Mail ja The Sun nimittäin uutisoivat, että linnassa muhii mojova perheriita, vaikka perhe edusti vielä viime viikolla yhdessä Lontoossa Downton Abbey -elokuvan maailman ensi-illassa.


Lehtien mukaan jaarlin kahden aikuisen lapsen välit isänsä toiseen vaimoon lady Fionaan ovat niin tulehtuneet, että Fiona on määrännyt lady Saoirsen, 27, ja Georgen, 28, joka tunnetaan myös Porchesterin lordina, muuttamaan pois linnan 5 000 eekkerin tiluksilta.

– Lady Saoirse on myöntänyt, ettei hänellä ja hänen veljellään ole suhdetta lady Fionaan. Sen seurauksena heidän suhteensa myös jaarliin on muuttunut jännittyneeksi, The Sunin lähde kertoo.
Tarkkasilmäisimmät huomasivat jo elokuvan ensi-illassa, että perheenjäsenet tuntuivat karttelevan toisiaan.

– Lady ja jaarli pitivät etäisyyttä lapsiin. Lisäksi jaarli poistui paikalta hyvästelemättä Saoirsea, lähde kuiskuttaa.

Saoirsen ja Georgen kerrotaan muuttaneen linnan mailla sijaitsevaan mökkiin, joskin Saoirsen sanotaan muuttaneen pois myös mökistä.


Jaarlin tiedottaja yritti torpata huhuja The Sunille antamassaan lausunnossa.

– Saoirsella ja Georgella on molemmilla huone isänsä ja äitipuolensa luona, ja lisäksi heillä on käytössään myös linnan mailla sijaitseva mökki, tiedottaja viestitti.

– Perhe osallistui ensi-iltaan ja jatkoille, ja he nauttivat siitä kovasti.
Myös lempinimellä Geordie tunnettu Carnarvonin jaarli on kuningatar Elisabetin kummipoika, sillä hänen äitinsä oli kuningattaren läheinen ystävä. Jaarli ja tämän nykyinen vaimo Fiona tutustuivat vuonna 1996. Jaarlin aiempi avioliitto Jayne M. Wilbyn kanssa oli päättynyt kaksi vuotta aikaisemmin. Jaarli oli astellut alttarille ensimmäisen vaimonsa kanssa vuonna 1989.


Jaarlilla ja aiemmin tilintarkastajana työskennelleellä Fionalla on yhteinen poika, 20-vuotias Edward. Linnan perii kuitenkin jaarlin vanhin poika George.

Lady Fiona on aiemmin kertonut lehdille, että perhe suostui Downton Abbeyn kuvauksiin tiluksillaan, koska he ajattelivat sen olevan hauskaa ja auttavan heitä linnaan liittyvässä markkinoinnissa.

Perheen asuinkäytössä on nimittäin vain osa linnan kymmenistä makuuhuoneista. Osa tiloista on avattu myös yleisölle.

– Meillä ei ollut aavistustakaan, että siitä tulisi niin suuri menestys, lady Fiona on kommentoinut Downton Abbeyn myötä tullutta suosiota.


Linnassa on oma erillinen tilansa keittiölle ja palvelusväelle, mutta niitä ei kuitenkaan voitu käyttää Downton Abbeyn kuvauksissa.

Linnan alakerta ja palvelusväen asuintilat oli nimittäin remontoitu kokonaan, eivätkä ne siksi soveltuneet 1920-luvulle sijoittuvaan tv-sarjaan. Niinpä rouva Patmoren keittiö ja muut alakerran tilat rakennettiin Lontooseen Ealing-studioon.


– Thomas saattoi yhdessä kohtauksessa lähteä yläkertaan ruokatarjotin mukanaan ja kaksi viikkoa myöhemmin hän saapui ruokailusaliin, Downton Abbeysta kirjan tehnyt Jessica Fellowes on kertonut.
2010-luvun alussa linnan naapurissa asustava säveltäjä Andrew Lloyd Webber ilmaisi halukuutta ostaa linnan taidekokoelmansa säilyttämistä varten. Daily Mailin mukaan ehdotukset kuitenkin loukkasivat jaarli Carnarvonin perhettä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt